Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Κατολίσθηση «έθαψε» χωριό στο Αφγανιστάν – Φόβοι για εκατόμβη νεκρών«Τουλάχιστον 350» άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Μπανταχσάν στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν εξαιτίας μιας κατολίσθησης που σημειώθηκε σήμερα έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την περιοχή, όπως ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA).

«Ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 350», ενώ από την καταστροφή ενδέχεται να εκτοπιστούν πολλοί άνθρωποι, ανέφερε η UNAMA σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για τη διάσωση όσων έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Άργκο της Μπανταχσάν, μιας φτωχής και ορεινής επαρχίας στα σύνορα με το Τατζικιστάν, την Κίνα και το Πακιστάν.

Νωρίτερα ο Ναβίν Φεροτάν, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας είχε δηλώσει ότι από τα ερείπια έχουν ανασυρθεί οι σοροί 150 ανθρώπων, όμως εξακολουθούν να αγνοούνται περίπου 2.100 και υπάρχουν φόβοι ότι είναι νεκροί.

«Τα σωστικά συνεργεία μας έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 150 σορούς στην περιοχή και εργάζονται σκληρά για να σώσουν τους κατοίκους», είπε ο Φεροτάν.

Περισσότερα από 300 σπίτια του χωριού Αμπ-ε-Μπάρικ καταστράφηκαν από την κατολίσθηση που προκλήθηκε εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν την επαρχία Μπανταχσάν τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 7.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμύρων σε τέσσερις νότιες επαρχίες του Αφγανιστάν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου