Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ









Ιούνιος 1801, ένας αντικατοπτρισμός από μια άγνωστη πολιτεία. Την έβλεπαν για μια ολόκληρη ώρα στο Yughal της επαρχίας Cork στην Ιρλανδία, με τα σπίτια και τα μέγαρα της, περιτριγυρισμένη από πρασινάδες και λευκούς φράχτες, με φόντο ένα πυκνό δάσος....

Τον Οκτώβριο του 1796 στο Yughal εμφανίστηκε άλλη μια πόλη, πίσω από μεγάλα τείχη αυτήν τη φορά, κι έμεινε στον αέρα για μισή ώρα. Ο αντικατοπτρισμός μιας παρόμοιας πόλης εμφανίστηκε και στις 9 Μαρτίου 1797, στην ίδια ακριβώς περιοχή.

10 Οκτωβρίου 1881, στο Rugenwald της Πομερανίας εμφανίστηκε ο αντικατοπτρισμός ενός χωριού: χιονοσκέπαστες σκεπές από τις οποίες κρέμονταν σταλακτίτες και ανθρώπινες μορφές που μόλις και ήταν ορατές εξαιτίας της μεγάλης απόστασης.

Θεωρήθηκε τότε πως ο αντικατοπτρισμός προερχόταν από την πόλη Nexo που βρίσκεται στο νησί Bortnholm. Το Rugenwald βρίσκεται στη Βαλτική, και το Nexo βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα βορειοδυτικά.





Η πρώτη συγκεκριμένη αναφορά που ανακάλυψα για τους αντικατοπτρισμούς της Σουηδίας, ήταν στο περιοδικό Nature (29-6-1882). To φαινόμενο τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου λόγω κάποιων προηγούμενων εμφανίσεων -το Μάιο του 1882 εμφανίστηκαν πάνω στη λίμνη Orsa της Σουηδίας αντικατοπτρισμοί ατμόπλοιων και "καταπράσινα νησιά".

Τη νύχτα της 19ης Μαίου 1882, εμφανίστηκαν ακτίνες φωτός στην λίμνη Ludyika της Σουηδίας, που φαίνονταν σαν την αντανάκλαση μιας λίμνης στο φεγγαρόφωτο, με τις όχθες της γεμάτες δέντρα και κάποια αμυδρά περιγράμματα από μακρινά αγροκτήματα (Monthly Review, Μάιος 1883).

Στις 28 Μάιου 1883, στο Finsbo της Σουηδίας, οι άνθρωποι αντίκρισαν έκπληκτοι τις γρήγορες εναλλαγές εικόνων από βουνά, λίμνες και αγροκτήματα.

Στις 16 Οκτωβρίου 1884, στο Lindsberg, έκανε την εμφανισή της μια μεγάλη πόλη με τετραώροφα κτίρια, ένα κάστρο και μια λίμνη. Στις 15 Ιουνίου 1885, κοντά στο Oxelosund, εμφανίστηκαν δύο δασώδη νησιά, με μια τιτάνια κατασκευή σε ένα από αυτά, και δυο πολεμικά πλοία.

Στις 8 Οκτωβρίου 1888, στο Merexull της Βαλτικής, στη Ρωσία αυτήν τη φορά, ο αντικατοπτρισμός μιας μεγάλης πόλης που κράτησε για μια ώρα…

Χώρες στον ουρανό, άγνωστες χώρες που βρίσκονται πολύ κοντά, χώρες που στέκουν ακίνητες στον ουρανό. Ο νέος άνθρωπος δεν νιώθει πια εκείνη την παρόρμηση που τον έκανε να ταξιδεύει προς την Δύση. Παρ’ όλα αυτά θα ταξιδέψει για κάπου.



Αν τα σημεία του ορίζοντα δεν τον προσκαλούν πια, τότε ίσως ν’ ακούσει καλέσματα προς νέες διαστάσεις. Νησιά στο διάστημα. Νησιά στον ουρανό, και τα ποτάμια μιας έξτρα - Γεωγραφίας…

Μείνε εδώ και άφησε τη λύτρωση να σε στοιχειώσει, ή καβάλησε μια αχτίδα της αυγής και πέταξε από τη Ρίγκελ στο Μπέτελγκέζ. Υπάρχουν, ή δεν υπάρχουν, δίπλα μας, πολιτείες ξένων υπάρξεων…

Έχουν ή δεν έχουν γίνει αντιληπτές από αντανάκλαση στους ουρανούς της Σουηδίας και της Αλάσκα… Είναι χώρες που τις προσδοκούμε, Γη της Επαγγελίας, πρέπει πρώτα να διασχίσουμε μια έρημο…

Aπό το βιβλίο "Παράξενος κόσμος" του Τσαρλς Φορτ, εκδόσεις Αρχέτυπο.( Βιβλιοθήκη ΕΟΕ Iούλιος Βερν).
---------------------------------------------------------------------------------







Οι έντονες βροχοπτώσεις και η υγρασία το 28/06/2011
 στον ποταμό Xin’an της Ανατολικής Κίνας δημιούργησε στον ορίζοντα μια “νέα πόλη”.



Καθώς η ομίχλη έπεσε στη περιοχή δημιουργήθηκε μια μαγική εικόνα: Ξαφνικά σηκώθηκαν πελώρια κτήρια και φύτρωσαν δέντρα με τους κατοίκους να παρατηρούν καλά καλά το θέαμα, διερωτώμενοι εάν υπήρχε το όλο σκηνικό εκεί μέχρι πρότινος και απλά δεν το είχαν παρατηρήσει τόσο καιρό.

“Ήταν σαν όραμα, σαν να βλέπαμε να αναδύεται από το ποτάμι ένας χαμένος πολιτισμός”, ανέφεραν οι κάτοικοι προσθέτοντας ότι έμοιαζε σαν να ξεπήδησε από κάποια ταινία.

Η μυστηριώδης πόλη εξαφανίστηκε τόσο ξαφνικά όσο εμφανίστηκε



MIRAGE - Buildings and mountains appear in China από Newscaster
---------------------------------------------------------------
Σην περιοχή του Μπακορτοστραν της Ρωσίας χωρικοί είδαν μια πόλη φάντασμα τον Δεκέμβριο του 2013.






















Αντικατοπτρισμός των καναδικών ακτών, όπως φαίνεται απόΡότσεστερ, Νέα Υόρκη στις 16 Απριλίου του 1871


Μια σειρά από Fata Morgana των Νήσων Farallon , όπως φαίνεται από το Σαν Φρανσίσκο


ΠΗΓΕΣ:
http://www.eoellas.
 http://www.otherside
http://mhnpetaslefta
http://en.wikipedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου