Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Στάση πληρωμών κήρυξε το εθνικό κτηματολόγιο Διαψεύδονται παταγωδώς οι κυβερνητικές εξαγγελίες των προηγούμενων μηνών που διαβεβαίωναν ότι το έργο ανεβάζει ρυθμούς.


Στάση πληρωμών κήρυξε το εθνικό κτηματολόγιο














Eικόνα πλήρους απαξίωσης του εθνικού κτηματολογίου, αποκαλύπτει η στάση πληρωμής που έχει κηρύξει η εταιρεία, την ώρα που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η επιτάχυνση του έργου και η ολοκλήρωσή του μέχρι το 2020. Διαψεύδονται παταγωδώς οι κυβερνητικές εξαγγελίες των προηγούμενων μηνών που διαβεβαίωναν ότι το έργο ανεβάζει ρυθμούς απαλλαγμένο από τα εμπόδια και την γραφειοκρατία των προηγούμενων ετών.

Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική εξέλιξη που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά, όταν είναι γνωστό ότι στο ταμείο της ΕΚΧΑ υπάρχουν από τα προηγούμενα προγράμματα κτηματογράφησης περίπου 250 εκ. ευρώ. Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι απέγιναν οι συγκεκριμένοι πόροι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι το ποσό έχει εγγραφεί στο πλεόνασμα ή έχει καλύψει αντίστοιχα μνημονιακές υποχρεώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου τεχνικών επιστημόνων της εταιρείας (μηχανικών και δικηγόρων) έχουν παγώσει όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τις 28 μελέτες που είχαν εξαγγελθεί από τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το άνοιγμα το οικονομικών προσφορών των υποψηφίων εκκρεμεί από την Μεγάλη Τρίτη, ωστόσο οι διαδικασίες έχουν μπει σε βαθιά κατάψυξη εξαιτίας της πρωτοφανούς καθυστέρησης που έχει παρατηρηθεί στην έγκριση του προϋπολογισμού της εταιρείας για το 2014, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται μόνο η μισθοδοσία.
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ
------------------------------------------------------------------------------------------

«Βαφτίζουν» καθυστερήσεις την στάση πληρωμών


Στάση πληρωμών κήρυξε το εθνικό κτηματολόγιο

Με ανακοίνωσή της η ΕΚΧΑ επιχειρεί να απαντήσει στα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην εταιρείαΓια καθυστερήσεις στις πληρωμές και προβλήματα αλλά οχι για στάση πληρωμών κάνει λόγο η εταιρεία του Κτηματολογίου απαντώντας σε όσα καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, η ΕΚΧΑ Α.Ε. υποστηρίζει ότι τα προβλήματα αυτά «ξεπερνιούνται» αν και σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείο μηχανικών και δικηγόρων έχουν παγώσει όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τις 28 μελέτες που είχαν εξαγγελθεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο κάνει λόγο για ένα πρόβλημα που κάποιοι επιχειρούν να κρύψουν κάτω από το χαλί.

Η εταιρεία υποστηρίζει ακόμα ότι «τα χρήματα της ΕΚΧΑ ΑΕ είναι απολύτως διασφαλισμένα σε λογαριασμούς της εταιρείας και έχουν εξασφαλιστεί και υψηλά επιτόκια. Σε καμία περίπτωση, δεν διακυβεύεται η πορεία του έργου και δεν διακινδυνεύει η λειτουργία της εταιρίας. Αντίθετα, κάθε μέρα που περνά επιταχύνεται όλο και περισσότερο η προσπάθεια και οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου».
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου