Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ημέρα μνήμης για τον Κώστα Ηλιάκη με την Τουρκία να προκαλεί σε όλο το Αιγαίο

























Ανήμερα της ημέρας θυσίας του Έλληνα πιλότου οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει σχεδόν όλο τον στόλο τους στο Αιγαίο και παραβιάζουν ασταμάτητα τον ελληνικό εναέριο χώρο… 



Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ανοιχτά της Καρπάθου, η Τουρκία δημιουργεί και πάλι σκηνικό «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο με σοβαρές προκλήσεις στον αέρα και την θάλασσα. Έχει αναπτύξει σχεδόν ολόκληρο το Στόλο της στο Αιγαίο, στέλνοντας πολεμικά πλοία στις ακτές της Ευβοίας, ενώ καθημερινά στέλνει μαχητικά της, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ελικόπτερα να πετούν πάνω από τις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. 
Η Άγκυρα διεξάγοντας την άσκηση «Beyaz Firtina 2014» έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής (από τη Δευτέρα) σε 120 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 44 παραβάσεις του FIR Αθηνών. 
Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, Σμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006 υπερασπιζόμενος τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας. 
Η καταγωγή του ήταν από την Κρήτη. 
Έπειτα από θερμό επεισόδιο τουρκικών μαχητικών οπλισμένων με ελληνικά, το αεροσκάφος του Κωνσταντίνου Ηλιάκη στην προσπάθειά του να αναχαιτίσει το τουρκικό F- 16, κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο. 
Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν λίγο αργότερα επιβεβαιώνοντας το τραγικό αυτό συμβάν. Με την γνωστοποίηση του γεγονότος αυτού ξέσπασαν οι πρώτες φωνές που μιλούσαν για σκόπιμη κατάρριψη του αεροσκάφους του Ηλιάκη από τον Τούρκο πιλότο, άποψη που σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα οδήγησε στο συμπέρασμα πως αυτή ήταν και η πραγματική αιτία του χαμού του. 

Κάθε άλλη πολιτική ή δήθεν διπλωματική ερμηνεία δεν υφίσταται. 
Στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο αρετής και αυτοθυσίας. 
Στις 23 Μαΐου 2007 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, στο χώρο, όπου έχασε τη ζωή του.
 Όπως τότε έτσι και σήμερα οι Τούρκοι συνεχίζουν να εισβάλουν στο Αιγαίο προκαλώντας και επιδεικνύοντας πολλές φορές επιθετική συμπεριφορά.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου