Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Θρησκεία με Θεο τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο


Θρησκεία με Θεο τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο













Εχουμε δει και ακούσει απίστευτες αιρέσεις, από τη θεοποίηση των εξωγήινων μέχρι το ιπτάμενο μακαρονοτέρας, αλλά η νέα θρησκεία που έκανε πρόσφατα την εμφάνιση της στο διαδίκτυο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Οπως παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα διαδικτυακών διαφημίσεων CraigsList, η νέα αυτή θρησκεία που επιδιώκει να προσελκύσει πιστούς μέσω ίντερνετ, έχει για θεό τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ, τον δημιουργό του Facebook.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο δημιουργός της θρησκείας στην αγγελία του εξηγεί ότι η θρησκεία του είναι βασισμένη στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Ο Ζούκεμπεργκ θα είναι ο κύριος Θεός, κάτι σαν το Δία, αλλά υπάρχουν και άλλοι Θεοί και Θεές, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογικής ακτιβίστριας Σέριλ Σάνμπεργκ αλλά και της Ασλει Αρενσον, της κοπέλας με την οποία ο Ζούκεμπεργκ έβγαινε στο Λύκειο.

Το πιο τρελό σημείο ωστόσο, είναι ότι ο δημιουργός της νέας αυτής θρησκείας αμφισβητεί την ίδια του την πνευματική σταθερότητα, αφού γράφει στην αγγελία: «Δεν χρειάζεται να με πιστέψετε για να με ακολουθήσετε, αλλά εγώ έχω την σπάνια ικανότητα να δημιουργώ πράγματα και στη συνέχεια να τα πιστεύω παρόλο που τα έβγαλα μόλις από το μυαλό μου. Μπορώ επίσης να αλλάξω τις πεποιθήσεις μου σε μια στιγμή, μπορώ να γίνω Εβραίος, Χριστιανός, Μουσουλμάνος, Σαϊεντολόγος από τη μία στιγμή στην άλλη και να το πιστεύω. Δεν ξέρω πολλούς άλλους ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν έτσι τις πεποιθήσεις τους σε μια στιγμή, νομίζω ότι είναι μια ειδική ικανότητα που έχω. Αλλά εγώ πιστεύω σε οτιδήποτε βρίσκω διασκεδαστικό να πιστεύω, έτσι μια μέρα σκέφτηκα ότι θα ήταν διασκεδαστικό να πιστεύουμε ότι το Star Wars ήταν μια αληθινή ιστορία ενός αρχαίου πολέμου που έλαβε χώρα μεταξύ πραγματικών εξωγήινων και έτσι τώρα πιστεύω ότι το Star Wars βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Μία μέρα απλά σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να πιστέψω ότι ο Batman ήταν πραγματικό ιστορικό πρόσωπο από το 1920 που πολέμησε έγκλημα ντυμένος νυχτερίδα και έτσι τώρα το πιστεύω και αυτό.»



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου