Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Και Άλλη Έρευνα που Δείχνει ότι τα Αναψυκτικά Λάϊτ (Διαίτης) Βλάπτουν.Φαίνεται ότι Μπορεί να Αυξήσουν της Πιθανότητες Εμφράγματος η Εγκεφαλικού.Αυτό δείχνει έρευνα που παρουσιάστηκε στο 63η Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Άιοβα στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Από τις μεγαλύτερες μελέτες του είδους της φαίνεται ότι υγιείς γυναίκες μετά από την εμμηνόπαυση που πίνουν δύο ή περισσότερα αναψυκτικά διαίτης την ημέρα μπορεί να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα. Σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν καταναλώνουν ποτέ ή σπάνια αναψυκτικά διαίτης, εκείνες που κατανάλωναν δύο ή περισσότερα την ημέρα είχαν 30 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να υποστούν ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο και 50 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από σχετική ασθένεια.


Οι ερευνητές ανέλυσαν τη κατανάλωση αναψυκτικών και παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου σε 59,614 γυναίκες. Η έρευνα αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη μελέτη που εξετάζει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αναψυκτικών, καρδιακά επεισόδια και το θάνατο.


Ο επικεφαλής της έρευνας Ankur Vyas , MD αναφέρει ότι: «Τα ευρήματά μας είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα από προηγούμενες μελέτες που δείχνουν τη σχέση μεταξύ αναψυκτικών με μεταβολικό σύνδρομο».


Οι ερευνητές παρακολουθήσαν τις γυναίκες για σχεδόν 9 χρόνια. Τα αποτελέσματα ισχύουν ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες όπως παρουσία καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου και σχετικά νοσήματα, δείκτης μάζας σώματος, κάπνισμα, χρήση ορμονικής θεραπείας, σωματική δραστηριότητα, ενεργειακή πρόσληψη, πρόσληψη αλατιού, διαβήτη, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη.


Ο Vyas εξηγεί ότι είναι απλά συσχέτιση, αλλά σαφώς απαιτεί περισσότερη έρευνα μιας και αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Φυσικά και άλλες έρευνες έχουν δείξει τέτοια συσχέτιση. Η αλήθεια είναι ότι τα αναψυκτικά αυτά δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα και τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι μας βλάπτουν.


Οι εταιρίες αναψυκτικών βέβαια αμέσως έβγαλαν ανακοινώσεις στο χώρο των διατροφολόγων, να μας πούνε ότι είναι απλά μια συσχέτιση και ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.

Οι Έλληνες Διαιτολόγοι τι κάνουν;
Ενώ Έλληνες διαιτολόγοι τρέχουν σε συνέδρια στο εξωτερικό για να μάθουν για τις ευεργετικές ιδιότητες γλυκαντικών ουσιών όλα πληρωμένα από τις γνωστές εταιρίες αναψυκτικών. Προσοχή λοιπόν, πρέπει να είστε λίγο καχύποπτοι γιατί ένας διαιτολόγος που δέχεται από εταιρίες αναψυκτικών δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός και αμερόληπτος.


Πηγή: American College of Cardiology

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου