Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αστρονόμοι προς Κογκρέσο: Δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν!

Αστρονόμοι προς Κογκρέσο: Δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν!

Πιθανόν να υπάρχουν εξωγήινοι, και μάλιστα νοήμονες - Θα βρεθούν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια λένε οι δύο αστρονόμοι, που προσπαθούν να πάρουν κρατική χρηματοδότηση

Σχεδόν βέβαιοι ότι υπάρχει ζωή στο διάστημα είναι δύο διάσημοι αμερικανοί αστρονόμοι και μάλιστα έκαναν δημόσια αυτή τη δήλωση μπροστά στο Κογκρέσο.

Οι δύο αστρονόμοι παρουσιάστηκαν σε επιτροπή για να πείσουν τα μέλη της να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση προς το πρόγραμμά τους που ερευνά αν υπάρχει ζωή στο Διάστημα.

Σύμφωνα με το ABC, ο Dan Werthimer, διευθυντής του κέντρου SETI στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας υποστήριξε ότι η πιθανότητα να υπάρχει μικροβιακή ζωή εκτός πλανήτη Γη φτάνει το 100%.

«Τα τελευταία 50 χρόνια όλα τα στοιχεία που ανακαλύπτουμε δείχνουν ότι οι συνθήκες που κάνουν δυνατή τη ζωή στη Γη μπορούν να υπάρξουν και έξω από τον πλανήτη μας. Η πιθανότητα να υπάρχει και αλλού ζωή, και μάλιστα, με νοημοσύνη, είναι πιθανή και χρειάζεται να διερευνηθεί επιστημονικά» υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής.

Με τον Werthimer συμφώνησε απόλυτα και ο συνάδελφός του Seth Shostak, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι πολύ πιθανό μέσα στα επόμενα 20 χρόνια να ανακαλυφθεί εξωγήινη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου