Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Απόβαση Κινέζων στα Μεσόγεια -Χτίζουν την China Town της Ελλάδας

Απόβαση Κινέζων στα Μεσόγεια -Χτίζουν την China Town της Ελλάδας

Έλληνες επενδυτές και κινεζικές εταιρείες real estate ετοιμάζονται να χτίσουν δίπλα στο αεροδρόμιο την China Town της Ελλάδας. Έκταση-φιλέτο 1.200 στρεμμάτων, που πρόκειται να μπει στο σχέδιο πόλης, ανοίγει το δρόμο για μεγάλης κλίμακας επενδύσεις.

Εκπρόσωποι μεγάλης εταιρείας ακίνητων από την Κίνα που ήρθαν στη χώρα μας έχουν εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για αγορά μεγάλων εκτάσεων και έχουν βάλει στο μάτι τη συγκεκριμένη περιοχή στα Μεσόγεια, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους». Στα σχέδιά τους είναι να χτίσουν μια κινεζική πόλη στην καρδιά της Αθήνας, όπου θα αγοράσουν σπίτια Κινέζοι που αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια έκταση περί τα 100 στρέμματα, που πληροφορίες από το Δήμο Μαρκοπούλου αναφέρουν ότι θα ενταχθεί οριστικά στο σχέδιο σε 6 με 8 μήνες, ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις στην ευρύτερη στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος της περιοχής Σωτήρης Μεθενίτης «βλέπει» μια τεράστια ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μεγάλου οικιστικού project που θα αλλάξει τα δεδομένα σε όλα τα Μεσόγεια.

Αναμένεται «απόβαση» Κινέζων στην Ελλάδα

Αν και μέχρι σήμερα οι αγοραπωλησίες είναι λίγες, εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να προκληθεί επενδυτική. Τουριστικοί παράγοντες εξάλλου αναμένουν σημαντική αύξηση των Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα που ενδιαφέρονται για εξοχικά στη χώρα μας, συνδέοντάς τα με τη χορήγηση βίζας πενταετούς διάρκειας.

Οι αγοραστές που στοχεύουν τη βίζα ενδιαφέρονται για ακίνητα αξίας 250-300 χιλιάδων ευρώ, ενώ ιδιώτες επενδυτές για αστικά ακίνητα δίνουν γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Υπάρχουν και επιχειρηματίες/εταιρείες που επενδύουν σε ακίνητα αναζητώντας υπεραξίες και το ποσό της επένδυσης εξαρτάται από τις ευκαιρίες.

Τα πλεονεκτήματα της έκτασης-φιλέτο

Η περιοχή που προορίζεται για την China Town είναι σε κοντινή απόσταση από τον Ιππόδρομο, ένα ολυμπιακό έργο που παραμένει αναξιοποίητο, αλλλα αναμένεται να βγει σε διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η περιοχή παρουσιάζει ισχυρό επενδυτικό και οικιστικό ενδιαφέρον καθώς έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως -μεταξύ άλλων- τη γειτνίαση με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και τα λιμάνια της Ραφήνας και το Λαυρίου που προσφέρουν άμεση σύνδεση με τα νησιά. Βρίσκεται κοντά σε γνωστές παραλίες, μέσω της Αττικής οδού έχει άμεση πρόσβαση σε όλη την πρωτεύουσα, αλλά και σε γνωστά εμπορικά κέντρα στο Μαρούσι. Επίσης, σε απόσταση αναπνοής είναι το Επιχειρηματικό Κέντρο Μαρκοπούλου.

Πρώτα η ένταξη στο σχέδιο και μετά «πέφτουν» οι υπογραφές

Οι Κινέζοι περιμένουν την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ένταξη στο σχέδιο πόλης, ώστε να κλείσουν τα πρώτα συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες οικοπέδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα έρθει στην Ελλάδα μεγάλη επιχειρηματική αποστολή που θα αποτελείται από Κινέζους αξιωματούχους και επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους, μεταξύ αυτών και του real estate. Δεν αποκλείονται επαφές και με κινεζικές τράπεζες, όπως η Bank of China, για τη χρηματοδότηση επενδύσεων για αγορά ακινήτων κάθε είδους ή κατασκευή οικιστικών συγκροτημάτων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου