Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Βρήκαν μετά από 500 χρόνια το ναυαγισμένο πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου;; (ΒΙΝΤΕΟ)

santa_maria.jpg

Μετά από 500 χρόνια, αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι έχουν βρει το ναυαγισμένο πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου, το «Σάντα Μαρία».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Μπάρι Κλίφορντ, το πλοίο κείτεται στο βυθό της βόρειας ακτής της Αϊτής και είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ότι είναι το διάσημο πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου.


Ο Χριστόφορος Κολόμβος είχε τρία πλοία με τα οποία απέπλευσε στις 3 Αυγούστου το 1492 και ανακάλυψε την Αμερική: Το «Νίνια», το «Πίντα» και το «Σάντα Μαρία».

Τα δύο πρώτα κατάφεραν να γυρίσουν πίσω στην Ισπανία, όχι όμως και το Σάντα Μαρία.

Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν στοιχεία από άλλες ανακαλύψεις και μελέτησαν τις σημειώσεις που κρατούσε ο Χριστόφορος Κολόμβος. Μάλιστα, το ναυάγιο βρίσκεται λένε οι αρχαιολόγοι εκεί που έγραψε ότι ήταν ο ίδιος ο Χριστόφορος Κολόμβος σε σχέση με το φρούριό του.
Ό,τι έχει απομείνει από το πλοίο


Η πορεία του ταξιδιού του Χριστόφορου Κολόμβου

Όπως αναφέρει ο Independent, όλα δείχνουν πως είναι αυτό το πλοίο. Το μέγεθός του είναι το ίδιο με εκείνο του Κολόμβου, οπότε ή είναι αυτό ή ένα δίδυμο πλοίο του που δεν είναι τόσο πιθανό.

Το επόμενο βήμα τώρα είναι να ανασύρουν το ναυάγιο, να καταφέρουν να φέρουν στην επιφάνεια και να το πάνε σε κάποιο μουσείο της Αϊτής.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κλίφορντ αν όντως αποδειχτεί ότι πρόκειται για το Σάντα Μαρία τότε θα είναι το πρώτο λεπτομερές θαλάσσιο αρχαιολογικό στοιχείο της ανακάλυψης της Αμερικής από τον Κολόμβο.

Σημειώνεται ότι την όλη έρευνα υποστηρίζει το History Channel, το οποίο έχει εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη προβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου