Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗ

























Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
O τελειόφοιτος πλέον Jacob Thompson απευθύνθηκε 2 φορές αυτόν τον μήνα πριν πάρει το δίπλωμά του, στην Σχολική Επιτροπή του High School Urbandale για τον ενδυματολογικό κώδικά του που απαγορεύει στους μαθητές να φέρουν ρούχα με σατανιστικά σύμβολα. Εμπνεύστηκε αυτήν την ιδέα όταν μελέτησε το Αμερικανικό Σύνταγμα και την πρώτη κυβερνητική τροπολογία σε σχέση με την πολιτική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.



Ο Thompson δήλωσε ότι οι μαθητές της τάξης αποδέχονται ότι πρόκειται για μια πολιτική διακρίσεων που στρέφεται κατά των μαθητών που ασκούν τον Σατανισμό ωςθρησκεία. Κάτι τέτοιο αντιτίθεται στην ελευθερία της έκφρασης και τη θρησκευτική ελευθερία που προβλέπει το Σύνταγμα.


Ο Thompson αποκόμισε επαίνους τόσο από την “Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών” της Αιόβα όσο και από την γνωστή οργάνωση “Ναός του Σατανά” , που ενεργεί για την ανέγερση Σατανικού μνημείου στο Κοινοβούλιο της Οκλαχόμα αλλά και συνδιοργανώτρια της σατανιστικής τελετής με φοιτητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Οι δυο αυτές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι εκπαιδευτικές αρχές δεν έχουν το δικαίωμα να περιορίζουν τη θρησκευτική έκφραση του μαθητή. Ο Thompson δήλωσε:
“Εγώ ασφαλώς και δεν συμφωνώ με τον Σατανισμό αλλά το Σύνταγμά μας βασίζεται στην ισότητα και τη δικαιοσύνη “.
Ο Thompson που αποφοίτησε από το σχολείο την Πέμπτη εκφράστηκε εναντίον του ενδυματολογικού κώδικα σε μια συγκέντωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σχολείου την αρχή του μήνα. Το ΔΣ δεν πήρε καμιά απόφαση αλλά επιφόρτησε τους νομικούς συμβούλους της εκπαιδευτικής περιφέρειας να εξετάσουν το ζήτημα, δήλωσε ένα μέλος του, ο Doug Stilwell.

Ειδικοί που ερωτήθηκαν από το “Desmoines Register” απάντησαν ότι είναι πεπεισμένοι ότι η μια σχετική απαγόρευση μπορεί να αμφισβητηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Θέση πήρε και ο συνιδρυτής του Satanic Temple με έδρα τη Νέα Υόρκη, που έχει χιλιάδες προσήλυτους σε όλη τη χώρα ο Lucien Greaves.
Ο Greaves υποστηρίζει- τουλάχιστον σε πρώτο φάση-, ένα σοφιστικέ σατανισμό:
« Παρά την τρέχουσα αντίληψη, ο Σατανισμός δεν είναι η λατρεία του Διαβόλου ως θεότητας, αλλά η απόρριψη της έννοιας της αυθεντίας και η παραδοχή της ατομικής ελευθερίας. Το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει η οργάνωσή μας με τη διεκδίκηση ανέγερσης του μνημείου δεν είναι διαφορετικό απ΄αυτό που διαμηνύει ο Thompson. »
“Είναι ένα μήνυμα αποκλεισμού που σχετίζεται με την θρησκευτική ελευθερία και τον αμερικάνικο πλουραλισμό. Κάποιοι ξεχνούν ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές φωνές στις ΗΠΑ που θα πρέπει να υφίστανται. “
Το σχολείο Urbandale δεν είναι το μόνο σχολείο του δικτύου δημοσίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Desmoines που απαγορεύει τα σατανιστικά σύμβολα στην μαθητική περιβολή στην περιοχή.
Το Waukee High School επίσης έχει την ίδια πολιτική. Αντίθετα το The Johnston school δεν θέτει απαγορευτικό πλαίσιο. (desmoinesregister/ 24.05.14)
Από το pentapostagma

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου