Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αποσύρονται 50.000 είδη ρουχισμού λόγω καρκινογόνων ουσιών !!!






Καταστήματα ανακαλούν 50.000 είδη ρουχισμού και λευκά είδη. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Myer ανακοίνωσε την απόσυρση δύο σειρών παιδικών τζιν για αγόρια, μετά τον εντοπισμό στο ύφασμα καρκινογόνου βαφής.

Η αζωτούχος αυτή βαφή μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινογόνων χημικών ικανών να απορροφηθούν από το δέρμα, ενώ εκτιμάται πως ο κίνδυνος εντείνεται με την παρατεταμένη δερματική επαφή.

Η χρήση της βαφής σε υφάσματα είναι ήδη απαγορευμένη στην Ευρώπη και έχει περιορισμούς στις ΗΠΑ, όμως στην Αυστραλία παραμένει νόμιμη.


Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ομοσπονδιακού τμήματος για την υγεία, από την 1η Ιουνίου κατατάσσεται ως επικίνδυνο δηλητήριο, στην ίδια κατηγορία με το κυάνιο και το αρσενικό.

Ως εκ τούτου, η απόσυρση των επίμαχων προϊόντων από τους εμπόρους γίνεται μέχρι στιγμής οικειοθελώς. Η κίνηση της Myer, την περασμένη Τετάρτη να ανακαλέσει τα παιδικά τζιν για αγόρια, μάρκας Milkshake και Wayne Junior, είναι η πιο πρόσφατη στην αγορά.

Η εταιρεία προχώρησε στην απόσυρση, αφότου εντοπίστηκε η επικίνδυνη βαφή σε ραφές στις τσέπες των παντελονιών, και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα.

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν έχει λάβει νομοθετική δράση σχετικά με την απαγόρευση των αζωτούχων βαφών και θα βοηθούσε τη βιομηχανία, εάν η κυβέρνηση ξεκαθάριζε τη θέση της» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου