Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η Ουκρανία κόβει το νερό στην Κριμαία




Μάιος 14, 2014.


Ο κρατικός οργανισμός Υδάτινων Πόρων της Ουκρανίας έκοψε την παροχή νερού στην αποσχισθείσα χερσόνησο της Κριμαίας, από το κανάλι που κατέληγε στην χερσόνησο.





Ο οργανισμός επικαλείται την έλλειψη εποικοδομητικών προτάσεων για συμβατικές ρυθμίσεις στην κάλυψη των αναγκών σε νερό στη χερσόνησο και διέκοψε την παροχή νερού, μετά την άρνηση της Κριμαίας να πληρώσει για το νερό από τον Δνείπερο, που έλαβε το περασμένο έτος.


«Το βόρειο κανάλι της Κριμαίας, που βρίσκεται στην περιοχή Χέρσον, προσαρμόζει την παροχή, σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών των υδάτων στην περιοχή, λόγω, όμως, της έλλειψης εποικοδομητικών προτάσεων για συμβατικές ρυθμίσεις στην κάλυψη των αναγκών σε νερό στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας αποφάσισε τη διακοπή της παροχής πόσιμου και άρδευσης ύδατος», όπως ανακοινώθηκε από Ukriform.


Το κρατικό βόρειο κανάλι της Ουκρανίας, προμήθευε το 85 τοις εκατό του γλυκού νερού της Κριμαίας και απαιτεί την καταβολή του ποσού του 1,7 εκατομμυρίων του εθνικού νομίσματος για το νερό που χρησιμοποιήθηκε το 2013.


Εξαιτίας του δημοψηφίσματος της 16ης Μαρτίου και την ένταξης της Κριμαίας, στη Ρωσική Ομοσπονδία, το θέμα των παλαιών χρεών έμεινε στο κενό, σημειώνει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου