Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τουρκικές ασκήσεις και σεισμοί στο Αιγαίο




Tου Καθ.Δρ.Γ. Ζουγανέλη


Για τη πρόκληση σεισμών μέσα απο τη διέγερση ρηγμάτων απο σεισμικές μετρήσεις σας μίλησα στο άρθρο εδώ εν έτει 2013.Έκτοτε έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των σεισμών σε όλη την Ελλάδα, κάτι που δεν αρνείται πλέον κανένας.


Δεν ξέρω αν ελήφθησαν σεισμικές μετρήσεις στο Βόρειο Αιγαίο απο Τουρκικά ερευνητικά πλοία παρουσία του Τουρκικού στόλου και του Ελληνικού στόλου να απλά να παρατηρεί.


Δεν ξέρω επίσης αν αυτή η άσκηση έγινε όπως και η Ελληνική που θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα για εκφοβισμό του Ρωσικού στόλου. Αυτές οι αποφάσεις κάνουν καλό μόνο στις εταιρείες εξοπλισμών και στους “συνενόχους” των. Δεν ξέρω επίσης αν η Ελληνική κυβέρνηση επεζήτησε απο τη Τουρκική να κάνει ασκήσεις στο Αιγαίο για εκφοβισμό του εκλογικού σώματος. Δεν θα μου προκαλούσε εντύπωση.

Ξέρω, ότι υπάρχει πιθανότητα αν υπάρξει συσσώρευση ενέργειας απο τις εκρήξεις βομβών μέσα στη θάλασσα να διεγερθούν ρήγματα και να προκληθούν σεισμοί.

Στη περίπτωση αυτή, αναμένονται σεισμοί και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Ρόδο, στην Εύβοια και την Κρήτη υποθέτοντας ότι οι ασκήσεις έγιναν στα κέντρα του πράσινου και του κίτρινου κύκλου. Άν έγιναν σε άλλες περιοχές, βγάλετε τα ανάλογα συμπεράσματα. Η ιδέα δεν αλλάζει.




Οι περιοχές του υπεδάφους που έχουν φυσικό αέριο είναι λογικό να έχουν μεγάλη σχετική ευαισθησία σε συσσώρευση ενέργειας προερχόμενη απο ωστικά κύματα. Ακόμη και στην Ελλάδα θα το ξέρουν αυτό. Αν δεν το ξέρουν να το μάθουν.

Παρατηρείστε, ότι όλοι οι σεισμοί (μώβ κύκλοι στο πρώτο χάρτη) εμφανίζονται στη περιοχή που είναι το κίτρινο διπλής κατεύθυνσης βέλος στο δεύτερο χάρτη που δείχνει τις περιοχές που υπάρχουν κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο μέσα σε ένα μέρος της Ελληνικής ΑΟΖ, που δεν έχει ανακηρυχθεί ακόμη.
Συνήθως οι μηχανισμοί ενός κράτους λειτουργούν χωρίς να χρειασθεί κανένας να παροτρύνει για κάτι κανένα.

Σωστό είναι να υπάρξει πρόληψη, σε περίπτωση που συμβεί σεισμός στις περιοχές για τις οποίες σας μίλησα ή για όσες άλλες άφησα να εννοηθούν ως πιθανές.

Στην Ελλάδα επι δεκαετίες δεν λειτουργεί τίποτα. Αυτό, κανένας δεν μπορεί να το διορθώσει χρησιμοποιώντας στις θέσεις κλειδιά τους μπουχέσες και τους κλανίτες που “δεν μπορούν να χωρίσουν δύο γαδάρων άχερα”.

Δεν μπορείς και στη σημερινή τραγική κατάσταση με τους ίδιους πολιτικούς φελούς και αφήνοντας τις ίδιες οσμές σκανδάλων να θέλεις να βάψεις τοίχους που έχουν καταρρεύσει. Τα παλαιά κόλπα δεν περνούν. Πέθαναν.

Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζεται σε επίγονους και σε εγκάθετους με IQ γαιδάρου ή σε όσους έχουν διπλώματα και θέσεις στο σύστημα, για τις οποίες υπάρχουν αμφιβολίες για το πώς αποκτήθηκαν και με τί αντάλλαγμα…

Τί αξία έχει να υπάρχει κινητικότητα για τους κατώτερους δημοσίους υπαλλήλους και να μη ξεκουμπίζεται το 90% του πολιτικού συστήματος που επι χρόνια σαβουριάζει και κοπρίζει;

Πώς είναι δυνατό το σύστημα των εφοπλιστών, καναλαρχών, μεγαλοεπιχειρηματιών και οι πατρώνες τους να προβάλει ως πολιτικούς σωτήρες ανθρώπους με αδυναμίες σε καρότα και κόμματα που μέσα απο ψεύτικες δημοσκοπήσεις να εμφανίζοντια ότι έχουν ποσοστά 6-7%; Κανείς δεν πιστεύει τέτοια αποτελέσματα και δημοσκοπήσεις που βασιζόμενες σε εσωτερική πληροφόρηση προιδεάζουν τον κόσμο για τα αποτελέσματα που έρχονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου