Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αντιευρωπαϊκό μπλοκ δημιουργείται στη Βουλγαρία











Δημοσκόπηση που έγινε από τη βουλγαρική εταιρία «Alpha Research», στα τέλη Απριλίου 2014, για τις διαθέσεις των Βουλγάρων πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρασιατική Ένωση (που έχει ως κύριο μοχλό τη Ρωσία), έδειξε ότι το 40% των Βουλγάρων υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 22% των πολιτών τάσσεται υπέρ της Ευρασιατικής Ένωσης.


Σύμφωνα με τη μελέτη, κύριοι υποστηρικτές της Ευρασιατικής Ένωσης, είναι οι ψηφοφόροι του Σοσιαλιστικού Βουλγαρικού Κόμματος, του εθνικιστικού ‘Ataka’ καθώς και άλλων μικρότερων σχηματισμών.


Επιβεβαιώνεται έτσι, ότι στη Βουλγαρία αρχίζει να αναδύεται ένα αντι-ευρωπαϊκό μπλοκ, το οποίο έχει τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί και να δυναμώσει, σύμφωνα με την εταιρεία της δημοσκόπησης.


Ένα σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι η στήριξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχεται από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων, αλλά χαρακτηρίζεται ως παθητική πλειοψηφία.


Αυτοί οι άνθρωποι μοιράζονται τις ευρωπαϊκές αξίες και τις ελευθερίες, αλλά ως κύριους στόχους θέτουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις ( ταξίδια διακοπών στην Ελλάδα, εκπαίδευση σε ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, ελευθερία κινήσεων), οι οποίες όμως δεν απειλούνται ούτε πρόκειται να αποσυρθούν.


Η άλλη πλευρά βλέπει τα αδιέξοδά της, η απουσία της φωνής τους στα διεθνή πράγματα και την συνεχή υποβάθμισή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου