Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Aυξάνεται η σεισμικότητα περιοχών μετά απο έρευνες για υδρογονάνθρακες;




Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τον Ελληνικό πληθυσμό. Η απάντηση στο ερώτημα είναι μάλλον θετική.

Η ενέργεια των πυροβόλων που έχουν τα πλοία που κάνουν τις σεισμικές έρευνες στις Ελληνικές θάλασσες θα μπορούσαν να διεγείρουν κάποια σεισμικά ρήγματα. Στη Κρήτη συνέχεια γίνονται σεισμοί τελευταία. Τυχαίο;

Είναι γνωστό ότι στη Ρωσία προκαλούνται με μεγάλες εκρήξεις τεχνητοί σεισμοί μεγέθους πολλών Richter προκειμένου να ερευνήσουν για υδρογονάθρακες στο υπέδαφος. Το reverse engineering δεν φαίνεται να απασχόλησε ποτέ σοβαρά τους Ελληνες σεισμολόγους. Μάλλον ρώτησαν στα “κεντρικά” και δεν τους άφησαν. Έτσι προτιμούν να κυνηγούν φαντάσματα…

Τα σεισμικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αναλύονται και να προκύψουν αναλύσεις για τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων όλου του Ελληνικού χώρου. Δεν υπάρχει καλύτερο σεισμικό πυροβόλο απο ένα σεισμό και σειμοί στην Ελλάδα γίνονται συνέχεια.

Ας δούμε και μια πρόσφατη επιστημονική ανακοίνωση σχετική με το θέμα της τεχνητής διέγερσης ρηγμάτων στο κορυφαίο περιοδικό Science.

Η ανακοίνωση λέει ότι είναι γνωστό απο χρόνια – εσείς το ακούτε πρώτοι φορά απο εμάς – ότι η έγχυση αερίων ή υγρών σε υπόγειους σχηματισμούς κατά την εξόρυξη π.χ. χρυσού, υδρογοναθράκων κλπ μπορεί να προκαλέσουν σεισμούς.



Η ανακοίνωση επίσης λέει, ότι η απόσυρση υγρών και αερίων απο το υπέδαφος π.χ εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι ικανός λόγος για να προκληθούν σεισμοί.

Δείτε και μια ανακοίνωση Τούρκων επιστημόνων του 2005 σχετική με το θέμα.





Mερικοί σεισμολόγοι (όχι όλοι) στην Ελλάδα μου θυμίζουν γιατρούς που εκδίδουν βεβαίωση θανάτου, όταν όλοι γνωρίζουν ότι ο ασθενής είναι νεκρός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου