Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Δηλαδή τι άλλο θέλει ο Έλληνας για να πεισθεί ότι κινδυνεύει η χώρα του;





















Όταν εξηγείς στους Έλληνες τους λόγους για τους οποίους η Ρωσία θα ”καταπιεί” και άλλες χώρες και περιοχές εκτός από την Κριμαία τότε διαπιστώνεις ότι τείνουν ευήκοα ώτα, πιστεύουν χωρίς αντιρρήσεις ότι η ορθόδοξη Ρωσία έχει επεκτατικά σχέδια τα οποία θα πραγματοποιήσει είτε με στρατιωτικές επεμβάσεις είτε με επεμβατική διπλωματία.



Η Ρωσία δεν ανήκει στην Δύση αλλά σίγουρα δεν ανήκει στην Ασία, δηλαδή παρόλο που έχει κατηγορηθεί για υπερσυντηρητισμό σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με ασιατικού τύπου καθεστώτα όπως πχ της Τουρκίας.


‘Οταν εξηγείς σε ένα Έλληνα την πιθανότητα αποστολής και ανάπτυξης δυνάμεων της ευρωχωροφυλακής , αυτού του αστυνομικού σώματος με στρατιωτικά χαρακτηριστικά το οποίο αποτελείται από άνδρες της χωροφυλακής ( jandarmerie) της Γαλλίας -Ιταλίας -Γερμανίας , δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να αποσπάσεις την προσοχή του.



Πράγματι διάφορα think tanks στην Γερμανία ( ναι, ναι έχουν και οι Γερμανοί thin tanks …..)τα οποία στεγάζονται σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας όπως το πανεπιστήμιο του Κίελου το 2013 πρότειναν στην Μέρκελ να αποστείλει γερμανικό στρατό ή χωροφυλακή διευθυνόμενη από Γερμανούς στην Ελλάδα εάν και εφόσον υπήρχαν ποτέ αντιδράσεις από τους απείθαρχους Έλληνες για την λιτότητα, αντιδράσεις που θα δεν θα μπορουσε να καταστείλει η τοπική αρμοστεία.


Δηλαδή ο μέσος ‘Έλληνας είναι αρκετά υποψιασμένος σχετικά με την πιθανότητα να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ευρώπης Ρωσίας αλλά και να καταληφθεί η Ελλάδα από γερμανικά στρατεύματα η στρατιωτικού τύπου μονάδες κατοχής.


Και έχει δίκαιο.Και μπράβο του γιατί μπορεί και βλέπει πέρα από στερεότυπα , πέρα από πεπερασμένες αντιλήψεις του τύπου ”μα η Γερμανία είναι η Ευρώπη, είναι σύμμαχος ” ή ”μα η Ρωσία δεν κάνει πόλεμο γιατί φοβάται το ΝΑΤΟ κτλ, κτλ”


Και εδώ γεννιέται η εύλογη απορία.


Γιατί δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα; Γιατί ενώ στα παραπάνω παραδείγματα αρκούμαστε μόνο στις ενδείξεις για την πιθανότητα δυσμενών εξελίξεων και στην περίπτωση της Τουρκικής επεκτατικότητας αγνοούμε τις αποδείξεις ;


Δηλαδή τι άλλο θέλει ο Έλληνας για να πεισθεί ότι η Τουρκία είναι θέμα χρόνου να επιτεθεί ;


Δεν παραβιάζει τον εναέριο χώρο εδώ και 20 χρόνια συστηματικά;
Δεν χρηματοδοτεί την τουρκική εθνικιστική προπαγάνδα στην Θράκη;


Ολοι πλέον γνωρίζουμε ότι το τουρκικό προξενείο Θράκης δαπάνησε 30 εκατομμύρια ευρώ προεκλογικά για να βοηθήσει οικονομικά τους Έλληνες μουσουλμάνους προκειμένου να ΄΄τουρκέψουν” . Υπάρχουν δήμοι στου νομούς Ροδόπης και Ξάνθης στους οποίους οι δήμαρχοι και τα συμβούλια τους είναι μουσουλμάνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι Τούρκοι.Οι χριστιανοί δημότες όχι μόνο δεν εκπροσωπούνται αλλά αρχίζουν να σταδιακά να νοιώθουν την πίεση που ένοιωθαν οι Σέρβοι του Κοσόβου πριν από 30 χρόνια.


Λοιπόν,τι δεν πείθει τον μέσο Έλληνα για τις προθέσεις των Τούρκων; Το εξοπλιστικό πρόγραμμα τους ή μήπως οι παραβιάσεις των φρεγατών τους που φτανουν στην Αττική;


Μα καλά, δεν βλέπουμε ότι η Τουρκία πριν από ένα μήνα εισέβαλε στην Συρία με στρατό και αεροπορία σε επιχείρηση υποστήριξης των ισλαμιστών ανταρτών;
Η επιχείρηση αυτή μάλιστα έγινε ΧΩΡΙΣ την έγκριση των ΗΠΑ, καταρρίπτοντας έτσι τον ”καφενειακού ”επιπέδου γεωπολιτικό εφησυχασμό της δήθεν εξάρτησης της Τουρκίας από τις ΗΠΑ.


Το κυριότερο επιχείρημα των εφησυχασμένων Ελλήνων είναι ένα και μοναδικό , ότι η Τουρκία δεν επιτεθεί σε χώρα μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.


Δηλαδή η Τουρκία του τρελού Ταγίπ που σκοτώνει τους διαδηλωτές , εισβάλλει στην Συρία, διευθύνει κύκλωμα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων από τους Συρους πρόσφυγες στο έδαφος της, που υποθάλπτει-εκπαιδεύει και προστατεύει τους ισλαμοφασίστες αντάρτες , αυτή η χώρα πιστεύουν κάποιοι ότι θα παρασυρθεί από ένα όψιμο ρομαντισμό σχετικά με το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της προοπτικής ένταξης της σε αυτή .
Γελοία πράγματα.
Ξυπνάτε
Ξεχάσατε τα Ίμια το 1996 ;Την κρίση του 1987; Τι παραπάνω θέλουμε για να συνειδητοποίησουμε ότι κινδυνεύουμε.


Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαική χώρα που έχει πολεμήσει μετά τον δέυτερο παγκόσμιο πόλεμο και αυτόέγινε το 1974 στην Κύπρο.


Υπάρχουν και ορισμένοι ότι η Τουρκία δεν θα αποτολμήσει να επιτεθεί σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.


Και ποιος σας είπε ότι θα επιτεθεί , τουλάχιστον με συμβατικούς όρους . Το ΝΑΤΟ θα ήταν αντίθετο σε μια απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας μόνο εάν είχε ως στόχο την απλή κατάκτηση εδαφών.
Συνεπώς οι Τούρκοι πρέπει να δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα δικαιώσουν την ενδεχόμενη εισβολή της.


Φυσικά αυτή η αιτία θα είναι η προστασία της δήθεν τουρκικής μειονότητας της Θράκης.Γιαυτό και δαπανάει τεράστια ποσά για την εξαγορά των συνειδήσεων των μουσουλμάνων της Θράκης
Εάν οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι αποκηρύξουν την καταγωγή τους ως πχ Πομάκοι-Αθίγγανοι και αρχίσουν να διαδηλώνουν και να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι τότε έχουμε την δημιουργία μιας μειονότητας με εθνικά χαρακτηριστικά και όχι απλά με θρησκευτικά.
Από κει και περα ο δρόμος είναι ανοιχτός για δημοψηφίσματα , απόσχιση και όλο το μενού των διαδικασιών με τις οποίες διαλύεται μια χώρα.

Όμως η Τουρκία ενδιαφέρεται εξίσου και για το Αιγαίο.
Η πολιτική που έχει ακολουθήσει την Θράκη δεν απέδωσε στην μουσουλμανική μειονότητα της Κω και Ρόδου.Συνεπώς θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος κατάληψης μερικών Ελληνικών νησιών τα οποία θα προσδώσουν στην Τουρκία την υφαλοκρηπίδα τους .


Όπως πολύ σωστά έχει αναλυθεί σε έγκριτες ιστοσελίδες, οι Τούρκοι προσανατολίζονται περισσότερο στον ναυτικό αποκλεισμο΄Ελληνικών νησιών και λιγότερο στην απόβαση σε αυτά.
Ο ναυτικός αποκλεισμός με πολεμικό στόλο δεν αποτελεί μια ακραιφνώς τετελεσμένη πολεμική ενέργεια και ισορροπεί μεταξύ πολέμου και θερμού επεισοδίου το οποίο αφήνει χώρο για την εξάσκηση εκβιαστικής διπλωματίας.
Έτσι ενώ η Τουρκία στον Έβρο θα έχει την νομιμοποίηση να επέμβει, στο Αιγαίο θα εκδηλώσει επιθετικότητα η οποία θα είναι μεν απαράδεκτη και παράνομη αλλά θα εξαναγκάσει την Ελλάδα και τους δήθεν συμμάχους της ΝΑΤΟ και Ε.Ε. να διαπραγματευθούν τα κυριαρχικά διακαιώματα της Ελλάδας και να ”γκριζοποίησουν΄΄ το Αιγαίο ανοίγοντας δρόμο στην συνεκμετάλευση του.


Βέβαια Ελλάδα με το ζόρι δεν γίνεται.


Εκτός από την διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού εδώ και χρόνια αθόρυβα έχει επιτελεσθεί και η διάλυση του φρονήματος των Ελλήνων όπως και ο απεμπολισμός στις συνειδήσεις τους της έννοιας του στρατού.


Δεν θα αναλύσουμε τώρα τα κακώς κείμενα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας γιατί δυσυχώς οπως ακριβώς και στην ιστορία του Ναστρεντιν Χότζα όπου παρίστανε τον δικαστή ,όλες οι πλευρές έχουν δίκαιο.
Και οι επαγγελματίες στρατιωτικοί αλλά και οι έφεδροι θητείας.
Όταν σε μια διαμάχη και οι δύο πλευρές έχουν δίκαιο τότε έχουν πέσει θύμα μιας άλλης τρίτης πλευράς η οποία έχει σπείρει την διχόνια.


Ωστόσο είναι δύσκολο πλέον να πείσεις ένα νέο Έλληνα για την αναγκαιότητα της ύπαρξης Ε.Δ και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο Έλληνας έφεδρος που κάνει την θητεία του έχει την συνείδηση όχι ένστολου πολίτη που υπηρετεί κάποιο υψηλό σκοπό αλλά στην καλύτερη περίπτωση αισθάνεται παγιδευμένος στην εκπλήρωση μιας υποχρέωσης που απορρέει από ένα άδικο νόμο .




Υπάρχει εντυπωμένη βαθιά στον εγκέφαλο των νεοελλήνων η θεωρία του πολέμου που γίνεται με το πάτημα των κουμπιών , λες και η Κριμαία πάρθηκε με κουμπιά και όχι στρατιωτες , λες και οι τουρκοι στην Κύπρο πατούσαν κουμπιά από τα μπακλαβατζίδικα της Μερσίνας και δεν έστειλαν στρατεύματα, λες και οι τουρκικές φρεγάτες στο Σούνιο είναι τηλεκατευθυνόμενες.


Στην ζωή σου τυχαίνει αυτό που ακριβώς θέλεις , αυτό που μελετάς.
Εάν μελετάς ατελείωτο καλοκαίρι σε ένα ερημονήσι κάτω από τον καυτό ήλιο , μακριά από ιμπεριαλισμούς και λυπητερά εμβατήρια που σε κάνουν να κλαις τότε σίγουρα θα σου τύχει .
Πρόσεξε όμως να μην είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης σε νησί αιχμαλώτων.


Όσο για τους δήθεν συμμάχους των Ελλήνων μάθετε ότι η Γερμανία έχει συνάψη συμφωνία με την Γερμανία με την οποία απο το 2016 ΟΛΟΙ οι Τούρκοι υπήκοοι θα μπορούν να ταξιδεύον ελέυθερα στην Ευρώπη , χωρίς περιοροσμούς και βίζα.
Παρόλο που ο γερμανικός λαός δεν διαφωνεί με την είσοδο της Τουρκίας στην ευρωπαική ένωση , η ελίτ της Γερμανίας βάζει την Τουρκία στην ευρωπη απο την πίσω πόρτα .


Όσο για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πράγματι τελευταία γίνεται μια επίθεση φιλιας.
Ο Αμερικάνος αντιπροεδρος επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την Κύπρο όπου στήριξε την Ελληνοκυπριακή πλευρά τηρώντας όλα τα διπλωματικά προσχήματα ,αποφεύγοντας τα λάθη και κινήσεις που θα έκανα το ψευδοκράτος να φανεί ως νόμιμη κρατική οντότητα , έκανε δηλώσεις στήριξης του Ελληνισμού.
Ταυτόχρονα ο Γενικό Γραμματέας του ΝΑΤΟ και πολιτικός προιστάμενος της συμμαχίας ξεκαθάρισε εχθές σταΣκόπια ότι ο μόνος τρόπος να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ είναι η επίτευξη συμφωνίας για το όνομα με την Ελλάδα , αφήνοντας τον Γκρουέφσκι στα κρύα του λουτρού.Βέβαια το ΝΑΤΟ χρειάζεται όλο και περισσότερο τη σύσπείρωση των μελών του μπροστά στον Ρωσικό κίνδυνο και απο και πέρα η νοτια και νοτιοανατολική πτέρυγα του θα υποστεί επιθέσεις φιλίας.


Όμως η άσκηση υψηλής διπλωματίας από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα γίνει και όταν ο Τουρκικός στόλος θα έχει αποκλείσει ένα Ελληνικό νησί . Η υψηλή επιδαιτησία πάντα οδηγεί σε απώλειες ακόμα και για την πλευρά η οποία κάλεσε τους επιδιατητές.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έλευση της τροίκας στην Ελλάδα.


Τώρα αν νομίζουμε ότι προκειμένου να ερθει η ανάπτυξη καλό είναι να χάσουμε και λίγο ή πολύ έδαφος, ε τότε ας καταλάβουμε ότι όταν ανοίγουμε την πόρτα ή ότι άλλο τέλος πάντων σκύβοντας πειθήνια προτάσοντας τα νώτα μας στον εχθρό πλέοντας σε πελάγη ηθικής ικανοποίησης για την εκπλήρωση του οράματος μας για την ειρήνη στον κόσμο τότε θα διαπιστώσουμε πως η αγάπη πονάει περισσότερο από τον πόλεμο..


Και σε κάθε περίπτωση κανείς δεν νομιμοποιείται και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σταματήσει την πορεία των 3,000 χρόνων του Ελληνισμού στο όνομα του ψευδοοράματος του ευδαιμονισμού.


Κανείς δεν θα θυσιαστεί για την Ελλάδα εκτός απο τους ίδιους τους Έλληνες
 ΠΗΓΗ
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου