Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΖΟΜΠΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ





Μπορεί να ακούγεται σαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι έχουν δημιουργήσει «κύτταρα ζόμπι» - που συνεχίζουν να λειτουργούν και μετά το θάνατο.
























Όμως, σε αντίθεση με το περπάτηματων νεκρων του Χόλιγουντ, τα κύτταρα αυτά εκτελούν πράγματι ορισμένες λειτουργίες καλύτερα από ό, τι όταν ήταν ζωντανα.
Οι επιστήμονες λένε επικάλυψαν οργανικά κύτταρα με πυριτικό οξύ και είναι σε θέση να αντέχουν πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες και πιέσεις από ό, τι η σάρκα.



Με αυτήν την τεχνική σημαίνει ότι οι επιστήμονες μπορούν να διατηρήσουν πολύτιμο βιολογικό υλικό με «τη μετατροπή του σε ένα απολίθωμα».
Η διαδικασία αυτή αναπτύχθηκε από ερευνητές από το Sandia National Laboratories στο Αλμπικέρκη και το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού.
Οι επιστήμονες που χρησιμοποιούνται πυριτικό οξύ για να «βαλσαμώσουν» τα κύτταρα των θηλαστικών και να δημιουργήσουν σχεδόν τέλεια αντίγραφα της δομής του.
Το silica( το διοξείδιο του πυριτίου) έχει γίνει γνωστό για την σκληρή του ιδιότητα από τους αρχαίους χρόνους και βρίσκεται στην άμμο και στον χαλαζία.
Τα ζωντανά κύτταρα βαμμένα με το οξύ σε ένα τρυβλίο Petri και το διάλυμα πυριτίας σχηματίζουν ένα αντίγραφο και με την πιο λεπτη λεπτομέρεια.

Ο Michael Hess στο Αμερικανικό Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων είπε:
Με το να είναι σε θέση να επιβιώσουν σε ακραίες πιέσεις και θερμοκρασίες τα κύτταρα ζόμπι μπορουν να «εκτελέσούν ορισμένες λειτουργίες καλύτερα από ό, τι ήταν ζωντανά», λέει ο Michael Hess στο Αμερικανικό Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων.
Ανέφερε επίσης οτι με θέρμανση του διοξειδίου του πυριτίου σε 400C, το οργανικό τμήμα του κυττάρου εξατμίζεται και το διάλυμα διατηρείται ως «τρισδιάστατο σαν τα κέρινα ομοιώμα της Madame Tussauds ενός πρώην ζώντος οργανισμού. '
Ο κ. Kaehr είπε ότι με την διαδικασία αυτη τα κύτταρα μπορούν να φέρουν την «εργασίας» ακόμα και μετά το θάνατο.
Είπε ο: «King Tut είχουν μουμιοποιηθεί να μοιάζουν με περίπου τον εαυτό τους ζωντανά αλλά η διαδικασία πραγματοποιήθηκε χωρίς ανόργανες [μια διαδικασία απολίθωσης].

«Τα Ζόμπι κύτταρα μας είναι μία γέφυρα για την χημεία και την βιολογία για να δημιουργήσουν φόρμες που όχι μόνο σχεδόν τέλεια θα μοιάζουν με το παρελθόν τους εαυτούς τους, αλλά θα μπορούν να κάνουν και τις μελλοντικές εργασίες.
Πιστεύουν ότι τα κύτταρα ζόμπι θα μπορούν να χρησιμοποιηθουν σε εμπορικές παραγωγες.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου