Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αυτόματη Ανθρώπινη Ανάφλεξη (SHC)



Ανεξήγητες καύσης ανθρώπων που έχουν αποτεφρωθεί μυστηριωδώς. Ανθρώπινη αυτανάφλεξη που αφήνει ένα σωρό από στάχτη, δίχως ή φωτιά να έχει επεκταθεί τριγύρω - μερικές φορές ούτε και στα ρούχα τους. Αναφορά στο φαινόμενο υπάρχει και στα Ελληνικά βιβλία Ιατροδικαστικής . 

Το φαινόμενο δεν σχετίζετε με εμφανίσεις UFO αλλά τοποθετείτε στα ανεξήγητα φαινόμενα.
Ένα τυπικό παράδειγμα είναι εκείνο τού Δρ. Τζων Μπέντλεϊ Σύμφωνα με το περιοδικό ΡURSUIΤ (Φθινόπωρο 1976), ό Μπέντλεϊ στις 5 Δεκεμβρίου 1966 αποτεφρώθηκε όλο το σώμα του εκτός από τμήμα του ενόςποδιού με την παντόφλα του. Το περιστατικά συνέβη στο σπίτι του και στο δωμάτιο δεν έμειναν άλλα σημάδια τής φωτιάς εκτός από μία τρύπα στο πάτωμα πού είχε σχηματιστεί άπ' την ανάφλεξη τού σώματος, το οποίο και έπεσε μέσα απ' αυτήν στο ισόγειο. Ο ανακριτής χαρακτήρισε το θάνατο σαν ατύχημα, ή περίπτωση όμως αυτή είναι μία από 280 και περισσότερες άλλες ανεξήγητων αυτόματων ανθρωπίνων αναφλέξεων.
Κατά παρόμοιο τρόπο αποτεφρώθηκε ή Ράντα, μια αγία των Ινδουιστών, πού έζησε τον 15ο αιώνα. Λέγεται ότι είχε προαναγγείλει την ώρα τού θανάτου της κι ύστερα, μπροστά στους κατάπληκτους παρατηρητές, άρχισε να βαδίζει απομακρυνόμενη ενώ ταυτόχρονα καιγόταν από ένα τρομερό ξέσπασμα φωτός πού πήγασε άπ' τό σώμα της. Σε λίγες στιγμές δεν είχε μείνει τίποτα παρά μονάχα λίγη στάχτη..


1951 βράδυ της Ι ης Ιουλίου , η κυρία Mary Reeser, κάηκε ολοσχερώς Η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε λίγα λεπτά για να σβήσει τη φλόγα με έναν φορητό πυροσβεστήρα Αμέσως μετά άρχισαν οι έρευνες. Αυτό όμως που αντίκρισε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής ομάδας ήταν πράγματι απίστευτο. Στη μέση του πατώματος ένας μαύρος κύκλος, διαμέτρου λίγο περισσότερο από ένα μέτρο, προσδιόριζε το σημείο που βρίσκονταν τα καμένα απομεινάρια μιας πολυθρόνας, μαζί με τα παραμορφωμένα υπολείμματα ενός ανθρώπινου πτώματος. Κομμάτια από το συκώτι κολλημένα σε τμήματα της σπονδυλικής στήλης, ένα περίεργα συρρικνωμένο κρανίο, ένα πόδι που φορούσε ακόμα μια μαύρη σατέν παντόφλα σε έναν μαύρο σωρό από στάχτες. Αν και τα είχαν εντελώς χαμένα, τόσο ο αξιωματικός όσο και ο ιατροδικαστής που έφθασε στο δωμάτιο λίγο μετά αποφάσισαν ότι επρόκειτο για δυστύχημα και έδωσαν εντολή να μεταφερθεί το πτώμα στο πλησιέστερο νοσοκομείο για εξέταση.Στην έρευνα που ακολούθησε πήραν μέρος αξιωματικοί της ασφάλειας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και ειδικοί σε θέματα εμπρησμού. Κανένας δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ένα λογικό συμπέρασμα. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται τεράστια ποσότητα θερμότητας για να μεταβληθεί σε αυτό που απέμεινε από την κυρία Reeser. Όμως, ποια πυρκαγιά τέτοιου μεγέθους θα άφηνε ανέπαφες τις ακουμπισμένες στο κομοδίνο εφημερίδες, τα γύρω έπιπλα, τους τοίχους και την ταπετσαρία; Τι είδους φλόγα ήταν εκείνη που έλιωσε δύο κεριά λίγα μέτρα μακρύτερα, αφήνοντας όμως ανέπαφα τα φιτίλια; Γιατί το ένα πόδι του θύματος δεν είχε καθόλου καεί και τι σχέση είχε το γεγονός ότι βρισκόταν έξω από τον μυστηριώδη μαύρο κύκλο του ενός μέτρου; γιατί οι γύρω τοίχοι και η οροφή, στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα, ήταν καλυμμένοι με μια περίεργη ελαιώδη ουσία;


Η εμπειρία των αξιωματικών δεν στάθηκε ικανή να εξηγήσει αυτά τα μυστηριώδη στοιχεία. Ακόμα και οι έρευνες πρακτόρων του FBI που κλήθηκαν από την τοπική αστυνομία για να ρίξουν φως στην υπόθεση δεν είχαν καλύτερη τύχη. Το μόνο που προστέθηκε στις γνωματεύσεις ήταν το συμπέρασμα ότι για την ανάφλεξη δεν χρησιμοποιήθηκαν χημικά ή άλλες ουσίες επιτάχυνσης της καύσης.
Το τελικό πόρισμα ήρθε από τον ανθρωπολόγο, Dr Wilton Krogman, καθηγητή της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Penssylvania, με μακρά εξειδίκευση στην έρευνα και μελέτη των επιπτώσεων της φωτιάς στο ανθρώπινο σώμα. 


Ήταν ένα πόρισμα που αποτέλεσε και την επίσημη ομολογία της ανθρώπινης γνώσης ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα φαινόμενα γύρω μας που δεν 





μπορούν να εξηγηθούν: Θεωρώ το δυστύχημα ως το πιο εκπληκτικό περιστατικό που έχω δει ποτέ μου.Καθώς το σκέφτομαι, ακόμα και οι τρίχες του σβέρκου μου σηκώνονται όρθιες από το φόβο. Αν ζούσα στο Μεσαίωνα, θα μπορούσα να μιλήσω ακόμα και για Μαύρη Μαγεία._ Ανθρώπινη αυτανάφλεξη. 
Πιο επιστημονικά, φαινόμενο SHC, από τα αρχικά των λέξεωνSpontaneous Human Combustion. Το ανωτέρω Ιστορικό αποτελεί την πρώτη επίσημα διαπιστωμένη και καταγεγραμμένη απόδειξη της ύπαρξής του. Μέχρι τότε, ακουγόταν από στόμα σε στόμα, χωρίς ποτέ κανείς να τολμά να υποστηρίξει ανοιχτά την ύπαρξή του, με κίνδυνο να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αιρετικός. Όμως στην περίπτωση της κυρίας Reeser χρησιμοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, όλες οι μοντέρνες μέθοδοι επιστημονικής εξέτασης για τον προσδιορισμό του, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι υπήρξε και αποτέλεσμα. Στο μεταξύ οι αναφορές παρόμοιων περιστατικών συνεχώς πληθαίνουν. Σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς καμία προειδοποίηση άτομα, κατά τα άλλα υγιή, πεθαίνουν καιγόμενα μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Τα δεδομένα γίνονται πλέον αδιαμφισβήτητα και οι μέχρι τώρα σκεπτικιστές που θεωρούσαν όλα αυτά ως μία ακόμα υπόθεση τύπου "τρίγωνο των Βερμούδων ή "στενές επαφές τρίτου τύπου αρχίζουν να παίρνουν θέσεις άμυνας. Το θέμα πήρε διαστάσεις και απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό, δίνοντας το έναυσμα για talk-shows και αντιπαραθέσεις επιστημόνων στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν πλέον επίσημες αναφορές ότι άνθρωποι μεταβλήθηκαν σε στάχτες μπροστά σε εκκλησιαστικές συναθροίσεις ή μέσα σε κινηματογραφικές αίθουσες.
Κανένα από τα γύρω αντικείμενα δεν επηρεάζεται στο παραμικρό. Ακόμα πιο παράξενο είναι το γεγονός ότι ολόκληρα μέλη του σώματος παραμένουν ανέπαφα, κάτι που ισχύει ακόμα και για τα ρούχα, τις κάλτσες και τα παπούτσια των θυμάτων. Στο σημείο αυτό οποιαδήποτε λογικά αίτια και θεωρίες καταρρίπτονται Τα κόκαλα των θυμάτων σχεδόν πάντα μεταβάλλονται επίσης σε στάχτες. Για όλους εμάς δεν ακούγεται περίεργο, όμως για εκείνους που ξέρουν περισσότερα σίγουρα είναι. Το ανθρώπινο σώμα είναι τρομερά δύσκολο να καεί ολοκληρωτικά Πολύ λίγοι τρόποι υπάρχουν για να φθάσει κανείς τη θερμοκρασία των 1.380 βαθμών Κελσίου, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να μεταβληθούν τα οστά σε σκόνη. Ακόμα και τα κρεματόρια των Ναζί δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τους 950 βαθμούς, αφήνοντας σε αυτήν τη θερμοκρασία αρκετά οστά ανέπαφα.

Αρκετές επιστημονικές Θεωρίες έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν το φαινόμενο, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία. Η επικρατέστερη και λογικότερη από αυτές είναι το λεγόμενο "εφέ του φιτιλιού : Σύμφωνα με αυτό το λίπος του δέρματος, για άγνωστους λόγους, λιώνει ξαφνικά επάνω στα ρούχα των θυμάτων και μεταβάλλεται στην κυριολεξία σε φιτίλι, έτοιμο να πάρει φωτιά.
Η θεωρία αυτή εξηγεί εν μέρει κάποια από τα φαινόμενα, αλλά αν τη δει κάποιος στο σύνολό της, διαπιστώνει ότι κάθε άλλο παρά στιβαρή είναι. Δεν εξηγεί καθόλου πώς μπορούν να αναπτυχθούν οι τεράστιες θερμοκρασίες Όσο για τις υπόλοιπες εξηγήσεις, Κυμαίνονται από αναλύσεις της ανθρώπινης βιοχημείας και καταλήγουν σε περιγραφές "σωματιδίων pyrotron''
και τηλεπαθητικών δολοφονιών.
Τελευταία μια νέα εξήγηση αρχίζει να κερδίζει όλο ένα περισσότερο έδαφος: Η ξαφνική επιτάχυνση του μεταβολισμού που αποδίδεται σε μια νέα συνομοταξία "αναρχικών μορίων. Τα μόρια αυτά προκαλούν αλυσιδωτές επιταχυνόμενες αντιδράσεις με τις βιοχημικές ουσίες, οι οποίες παράγουν ενέργεια στο ανθρώπινο σώμα και χρησιμοποιούνται κανονικά για να απελευθερώσουν ενέργεια με αργό αλλά σταθερό ρυθμό. Η φύση έχει φροντίσει να απομονώσει τα "εργαστήρια_ Παραγωγής ενέργειας Του σώματος που βρίσκονται σε κάθε κύτταρο, με τη βοήθεια μεμβρανών. Όμως αυτές οι μεμβράνες μπορεί (θεωρητικό τουλάχιστο) να σπάσουν και τότε η θερμότητα που θα αναπτύσσεται είναι παραπάνω από αρκετή για το φαινόμενο SHC. Αρκεί να σκεφτούμε ότι η διάσπαση ενός μόνο γραμμαρίου γλυκόζης (το καύσιμο του οργανισμού) απελευθερώνει 38.000 joule, θερμότητα αρκετή για να ζεστάνει ένα φλιτζάνι με καφέ.
Τι είναι αυτό που μπορεί να πάει λάθος; . Ίσως χρειαστεί πολύς καιρός μέχρι το φαινόμενο να εξηγηθεί πλήρως. Αλλά ακόμα και τότε η ανθρώπινη αυτανάφλεξη θα παραμένει ένα περίεργο επιστημονικό φαινόμενο, από εκείνα που φέρνουν τη φανταστική λογοτεχνία σε σημείο σύγκλισης με την πραγματικότητα

ΠΗΓΗ:http://www.e-e-e.gr
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου