Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΙΜΑΜΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΑΠΙΣΤΩΝ»









VATICANGATE
Πορφύρς Δ Σταφυλά Π
Aναγνωρισμένος αιγυπτιογερμανός συγγραφέας,πολιτειολόγος ( με συνεντεύξεις στο der spiegel και αλλού) τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα στην διαθρησκευτική συνάντηση προσευχή για την ειρήνη που έγινε στις 8 Ιουνίου στο Βατικανό. Είχαν συμμετάσχει οι Πάπας Φραγκίσκος, Shimon Peres, Mahmoud Abbas Βαρθολομαίος και εκπρόσωποι θρησκειών.
Ιμάμης που είχε προσκληθεί από τον πάπα Φραγκίσκο να προφέρει τις επικλήσεις του υπέρ της ειρήνης καταληκτικά αναφέρει μια σύντομη μη αναμενόμενη φράση- σκάνδαλο. 

Την σημασία της αποκαλύπτει ο αιγυπτιογερμανός συγγραφέας Hamed Abdel-Samad την απέδωσε στα γαλλικά ο Bernard Antony,πρόεδρος της Agrif, και μεταφέρθηκε αυτούσια από τον Yves Daoudal :

«Ο Bernard Antony ήταν ο πρώτος γαλλόφωνος που την παρατήρησε και τη σχολίασε και είναι πάντα ο μόνος μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω.Αυτός ειδοποιήθηκε από μια προσήλυτη μουσουλμάνα η οποία τα έχασε όταν άκουσε τον μουσουλμάνο εκπρόσωπο μέσα στους κήπους του Βατικανού σε μια προσευχή για την ειρήνη να αναφέρει (ασφαλώς στα αραβικά) τις τελευταίες λέξεις της 2ης sourate (κεφάλαιο του Κορανίου): «Εσύ είσαι ο Κύριός μας,δώσε μας τη νίκη κατά των απίστων. »
Η 2η sourate είναι το πιο μακροσκελές κεφάλαιο του Κορανίου και είναι ένα είδος ετερόκλιτης περίληψης Κορανίου και σαρία.Εκθειάζει σαφέστατα το τζιχάντ αλλά είναι κυρίως βίαια αντιεβραικό και αντιχριστιανικό.Είναι αυτό το κεφάλαιο μέσα στο οποίο βρίσκουμε το (στίχ. 191) : « και σκοτώστε τους όπου τους συναντήσετε (…) η ένωση είναι πιο σοβαρή από το θάνατο (…) και πολεμήστε τους μέχρι να μην υπάρχει πια η ένωση και η θρησκεία να είναι ολοκληρωτικά στον μόνο Allah. » (Ή ένωση είναι η Αγία Τριάδα)
Ένας συγγραφέας αιγυπτιογερμανός ο Hamed Abdel-Samad σάστισε επίσης όταν άκουσε την επίμαχη αναφορά και έγραψε στην σελίδα του στο Facebook : « Μέσα στους κήπους του Βατικανού ο μουσουλμάνος κληρικός κλείνει την προσευχή του με το στίχο : “Είθε ο Allah να μας βοηθήσει να κερδίσουμε τη νίκη ενάντια στους απίστους!”Αποκαλώ αυτό μια προσευχή για την ειρήνη! »
[...] Είναι άχρηστο να αναρωτηθούμε ποιός άφησε να περάσει αυτή η κλήση στη νίκη εναντίον των απίστων λαών kafir (ή koufar).Το κείμενο των προσευχών δημοσιεύθηκε σε πολές γλώσσες και φυσικά αυτός ο στίχος δεν υπήρχε. Αυτός είναι ο μουσουλμάνος εκπρόσωπος που την τελευταία στιγμή πρόσθεσε αυτό που όφειλε να προσθέσει για να είναι ένας καλός μουσουλμάνος … »
Από τις 3 επικλήσεις δεν παραμένουν στο site του Βατικανού παρά αυτή του πάπα οι άλλες δύο αποσύρθηκαν.( L΄οbservatoire de l΄islamisation , medias-presse 13/06/14)Yπάρχουν βέβαια κι αυτοί που αμφισβητούν την επίμαχη αναφορά και προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις ( cahierslibres)



ΠΗΓΗ

Εάν σάς ενδιαφέρει να μάθετέ περισσότερα για την πανθρησκεια που προωθούν οι ηγέτες των ιερατείων εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου