Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ιταλία: Βρέθηκε ο Τάφος του Κόμη Δράκουλα στη Νάπολη;






















Μια σκιά σκεπάζει τις απόκρημνες Τρανσυλβανικές Άλπεις για αιώνες.


Όμως, τα απομεινάρια της πραγματικής ζωής του Δράκουλα σήμερα είναι πιθανόν να βρίσκονται όχι στις Ρουμανικές Άλπεις, αλλά στην Ιταλία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο Κόμης Vlad Tepes, ο λεγόμενος Δράκουλας, πιστεύεται ότι έχασε τη ζωή του στη μάχη. Όμως, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ταλίν λένε ότι έχουν ανακαλύψει αποδεικτικά στοιχεία ότι ήταν στην πραγματικότητα αιχμάλωτος, τον εξαγόρασε η κόρη του, μέχρι τότε έζησε ασφαλής στην Ιταλία και θάφτηκε σε μια εκκλησία στη Νάπολη.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε μια επιτύμβια στήλη στη Νάπολη στη "Piazza Santa Maria La Nova", στο ίδιο νεκροταφείο με την κόρη του και του συζύγου της, θα μπορούσε να είναι το τελικό μέρος ταφής του, λένε.

Γεννημένος το 1431, ο διαβόητος Κόμης ήταν μέλος μιας οικογένειας ευγενών που ανήκε στο Τάγμα του Δράκου, που μαχόταν για την καταπολέμηση της επέκτασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Ευρώπη.

Ο πατέρας του είχε το παρατσούκλι Dracul, που σημαίνει «δράκος», έτσι ο νεαρός Βλαντ έγινε Dracula ή «γιος του Δράκου».



Το 1476 ο Δράκουλας εξαφανίστηκε στη μάχη. Ενώ μερικές πηγές υποστηρίζουν ότι πέθανε, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα φυλακίστηκε από τους Τούρκους, που τον μετέφεραν μακριά με αλυσίδες.

Η κόρη του Μαρία, εν τω μεταξύ, κατέφυγε στην αυλή της Νάπολης, της οποίας η κυρίαρχη οικογένεια συμμάχησε με τη δική της οικογένεια, όπου και υιοθετήθηκε και τελικά παντρεύτηκε ένα ναπολιτάνο ευγενή.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Μαρία πράγματι κατέβαλε λύτρα στους Τούρκους για τον πατέρα της, ο οποίος στη συνέχεια ήρθε στη Νάπολη, λένε οι ιστορικοί.



Η φοιτήτρια Erika Stella, ερευνώντας της Σκήτη της Santa Maria Nova στη Νάπολη για τη διατριβή της, ανακάλυψε το παράδοξο τάφο και επέστρεψε με τους ιστορικούς που ανέλαβαν έρευνα διαρκείας πολλών μηνών.



Ο μελετητής της μεσαιωνική ιστορίας, Raffaello Glinni, είπε ότι ο τάφος του 16ου αιώνα καλύπτεται με εικόνες και σύμβολα του Οίκου των «Καρπαθίων» της Τρανσυλβανίας, που δεν συνάδουν με τον τάφο του Ιταλού ευγενή.



«Αν κοιτάξει κανείς τα ανάγλυφα γλυπτά ο συμβολισμός είναι προφανής», είπε εφημερίδα στην ναπολιτάνικη Il Mattino.

«Ο δράκος σημαίνει Δράκουλας και οι δύο αντίθετες σφίγγες αντιπροσωπεύουν την πόλη της Θήβας που ονομάζεται επίσης Tepes. Αυτά τα σύμβολα σημαίνουν, Dracula Tepes, το ίδιο το όνομα του κόμη είναι γραμμένο», είπε.

Οι ερευνητές έχουν υποβάλει αίτηση τώρα για επίσημη άδεια για να ερευνήσουν τον τάφο.



Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά Αόρατα Γεγονότα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου