Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η «καρδιά» της παγκόσμιας μασονίας θα χτυπήσει το καλοκαίρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η στην Ανάβυσσο;;


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ:Η ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΒΡΉΚΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΑΘΡΟ:
Η «καρδιά» της παγκόσμιας μασονίας θα χτυπήσει το καλοκαίρι στην Ελλάδα! Μασόνοι από κάθε γωνιά του πλανήτη αναμένεται να κατακλύσουν την Ανάβυσσο, την ελληνική Ριβιέρα, όπως την αποκαλούν οι ίδιοι, με αφορμή το διεθνές συνέδριό τους, το οποίο πραγματοποιείται πρώτη φορά στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση και τις λεπτομέρειες που δίνονται μέσα από την ιστοσελίδα International Masonic Events, η παγκόσμια σύναξη των μασόνων (Summer International Masonic Workshop) θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου στο πολυτελές ξενοδοχείο «Alexander Beach», στην Ανάβυσσο. Αναμένεται μάλιστα να φιλοξενήσει ελευθεροτέκτονες από στοές όλου του κόσμου, αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες από δεκάδες χώρες.
Ωστόσο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ελληνικές συμμετοχές στην 1η Διεθνή Θερινή Τεκτονική Συνάντηση, καθώς αυτό που μέχρι τώρα ήταν κοινό μυστικό μπορεί να αποκαλυφθεί... Θα δεχτούν οι επώνυμοι Ελληνες μασόνοι να αποκαλυφθούν επίσημα ή θα προσπαθήσουν ακόμη μία φορά να κρυφτούν; Οπως και να έχει, οι μασόνοι αποτελούν παγκόσμιο λόμπι υψηλής πολιτικής και οικονομικής επιρροής και γι' αυτόν τον λόγο τα μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο αναμένεται να είναι δρακόντια προκειμένου οι συμμετέχοντες να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές.
Η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών κάνει λόγο για μια συνάντηση σε χαλαρό περιβάλλον, με θέα τη θάλασσα της Αναβύσσου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις και ανοιχτές ομιλίες με θέματα που αφορούν τον ρόλο και το μέλλον της μασονίας στον 21ο αιώνα. Παράλληλα και σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα μέλη των αδελφοτήτων θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, ώστε να γνωρίσουν την Ιστορία της αρχαίας Αθήνας. Ενας από αυτούς είναι ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το οποίο χαρακτηρίζουν αριστούργημα του 5ου αιώνα.
Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό και η συμμετοχή στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και εργασίες δεν θα απευθύνεται αυστηρά στα μέλη των αδελφοτήτων. Οι ομιλητές που είναι προσκεκλημένοι είναι υψηλόβαθμοι των αδελφοτήτων από χώρες όπως η Ιρλανδία, η Φινλανδία και η Νέα Ζηλανδία, ενώ συμμετοχή θα έχουν και Ελληνες. Εχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν -μεταξύ άλλων- οι John Belton, Dr Ric Berman, Dr Eveline Durie, Antti Talvitie, αλλά και η Ελληνίδα δρ Αννα Ζαρκάδα.
Το κόστος θα ξεκινάει από τα 175 δολάρια μαζί με τη διαμονή και θα αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που ο κάθε ενδιαφερόμενος θα θελήσει να παρευρεθεί. Υπάρχουν διαθέσιμα πακέτα που περιλαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες και ξεπερνούν από τα 700 δολάρια.
Σύμφωνα με τον φορέα που διοργανώνει τη Διεθνή Θερινή Τεκτονική Συνάντηση, η διοργάνωση δεν είναι συνδεμένη με τεκτονικό ή ακαδημαϊκό φορέα ή οργανισμό και δεν θα διεξαχθούν τεκτονικές συνεδριάσεις. «Η συνάντηση είναι μια μοναδική ευκαιρία για τέκτονες απ' όλον τον κόσμο, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται για τον ελευθεροτεκτονισμό να συναντηθούν, να γνωριστούν και να συζητήσουν τις απόψεις τους απολαμβάνοντας με την οικογένεια ή τους φίλους τους μια καλοκαιρινή ανάπαυλα σε μια παραλία της Αττικής» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Κανονικότητα, αναγνωρίσεις και αδελφικές σχέσεις θα συζητηθούν

Οπως τονίζουν οι διοργανωτές, στόχος της συνάντησης είναι «να συζητηθούν θέματα που απασχολούν την αδελφότητα σήμερα: Ο ρόλος του Τεκτονισμού τον 21ο αιώνα - Κανονικότητα, αναγνωρίσεις και αδελφικές σχέσεις - Τεκτονική έρευνα κ.ά.». Στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα, καθώς και μια σειρά ενδεικτικά θέματα για σύντομες παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες.
Η 1η Διεθνής Θερινή Τεκτονική Συνάντηση θα γίνει στο «Alexander Beach», ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, που βρίσκεται στην Ανάβυσσο, σε βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία, 47 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Για τη συνάντηση έχουν προβλεφθεί διάφοροι συνδυασμοί διαμονής και συμμετοχής, ενώ ειδικά για όσους κατοικούν στην Αθήνα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε όλες τις εκδηλώσεις χωρίς να απαιτείται διανυκτέρευση.
ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ: ΠΑΝΤΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΞΕΦΤΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΑΦΟΥ Η  
Η ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου