Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Τι είναι το παράξενο πράσινο πλάσμα που κατέγραψε ψαράς σε βίντεο του .

  Ένα σχεδόν τρομακτικό, αν όχι ανατριχιαστικό βίντεο έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στον αχανή κόσμο του διαδικτύου και απεικονίζει ένα παράξενο "πράσινο πλάσμα" να σέρνεται μπροστά από τον φακό της κάμερας, αναπτύσσοντας μια λεπτή ροζ γλώσσα στο έδαφος πάνω στο οποίο κινείται.


Το παράξενο πλάσμα βιντεοσκοπήθηκε στην Ταΐβάν και έχει προκαλέσει πανικό στους κατοίκους της.

Ένας ψαράς ονόματι Wei Cheng Jian ανέβασε τα πλάνα στη σελίδα του στο Facebook και πολλά διεθνή δίκτυα όπως το Russia Today και η Telegraph, άρχισαν να το αναπαράγουν.
Όσο απαίσια ανατριχιαστικό κι αν μοιάζει, στην ουσία πρόκειται για ένα σκουλήκι Nemertea που αποκαλείται και "ribbon worm". Πρόκειται για μαλακό θαλάσσιο σκουλήκι με νηματοειδή προβοσκίδα. Συναντάται στην νοτιοανατολική Ασία, σε ποτάμια και λίμνες, αλλά και στις εκβολές ποταμών με τη θάλασσα. Το συγκεκριμένο είδος ονομάζεται Nemertea, και έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να κυνηγάει. Εντοπίζει το θύμα του και εκτοξεύει με απίστευτη ταχύτητα ένα είδος προβοσκίδας- όπως ο χαμαιλέοντας εκτοξεύει τη γλώσσα του- το οποίο κολλάει στο σώμα του θηράματος. Στη συνέχεια η προβοσκίδα αυτή διπλώνεται ουσιαστικά και μαζί με το εγκλωβισμένο θύμα ρουφιέται από το στόμα της Nemertea. Σε όλη τη διάρκεια του κυνηγιού το σκουλήκι εκκρίνει μια βλέννα η οποία και το βοηθά να κινηθεί καλύτερα αλλά και δυσκολεύει τις κινήσεις του θύματος. Τα περισσότερα σκουλήκια του είδους φτάνουν σε μήκος τα 20 εκατοστά ωστόσο έχει βρεθεί τέτοιο σκουλήκι μήκους 54 μέτρων, που ανήκει στην υποομάδα των Lineus longissimus. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος σκουλήκι που έχει εντοπιστεί ποτέ στη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου