Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Το Κογκρέσο θα περάσει νομοσχέδιο για την προώθηση ταυτοτήτων σε όλον τον κόσμο...

















Η προώθηση επιβολής ταυτοτήτων από το Κογκρέσο σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζεται και απ’ ό,τι φαίνεται το ‘νομοθετικό όχημα’ – Girls Count Act (S 802) – θα σταλεί αυτήν την εβδομάδα στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για υπογραφή, χωρίς την καταγραφή των ψήφων της Γερουσίας ή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.




Τον Νοέμβριο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με φωνητική ψηφοφορία [σσ. ‘ναι’ ή ‘όχι’ όλοι μαζί], μια προηγούμενη εκδοχή του Girls Count Act, HR 3398. Εκείνο το νομοσχέδιο, όπως είχε εξηγήσει το Ron Paul Institute στο Congress Alert, καθορίζει ως πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ την προτροπή των άλλων εθνών να υποχρεώνουν όλους τους πολίτες τους να έχουν εθνικά δελτία ταυτότητας.




Έδινε επίσης κατευθύνσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να συνεργαστεί με πολυεθνικούς οργανισμούς και ιδιωτικούς φορείς για την επιβολή νόμων πιστοποίησης, καταγραφής και ταυτοποίησης των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Τότε όμως η 113η συνεδρίαση του Κογκρέσου έληξε χωρίς την ανάληψη δράσης από τη Γερουσία σχετικά με το νομοσχέδιο

Στην τρέχουσα 114η συνεδρίαση του Κογκρέσου που ξεκίνησε τον Ιανουάριο η νέα εκδοχή του Girls Count Act, παρόμοια με εκείνη που συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση, βρίσκεται εσπευσμένα και στην τελική ευθεία προς έγκριση. Στις 23 Μαΐου το S 802 πέρασε από τη Γερουσία ομόφωνα. Σήμερα το νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί για εξέταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπό καθεστώς αναστολής των κανονισμών. Τα νομοσχέδια που συζητούνται υπό τη διαδικασία αναστολής των κανονισμών είναι εκείνα που η ηγεσία της Βουλής θεωρεί μη αμφισβητίσημα και συνήθως εγκρίνονται με φωνητική ψήφο, εκτός εάν ένα μέλος της Βουλής διεκδικήσει με επιτυχία ονομαστική ψηφοφορία. 
Μόνο η ονομαστική ψηφοφορία καθιστά την ψήφο του κάθε αντιπροσώπου αναθεωρήσιμη.

Τα νομοσχέδιο Girls Count Act που σήμερα εξετάζεται στη Βουλή, έχει τροποιήσει εδώ και εκεί την ορολογία του προηγούμενου νομοσχεδίου του 2014 με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η ρητή διατύπωση ότι ο σκοπός του είναι να υποχρεώσει τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να έχουν ταυτότητες Η προώθηση όμως της επιβολής ταυτοτήτων φαίνεται ξεκάθαρα στις διευρυμένες εξουσίες του νέου νομοσχεδίου, όπως στις παραγράφους: 3 (1) σχετικά με τα «επίσημα έγγραφα», 4 (β) σχετικά με τα «προγράμματα εγγραφής» και 4 (γ) σχετικά με την «καταγραφή και πιστοποίηση όλων των κοριτσιών και των αγοριών στις αναπτυσσόμενες χώρες».

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Ron Paul Institute για το Girls Count Act που πέρασε στη Βουλή το περασμένο έτος. Στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει επίσης μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στην οποία ο Ron Paul, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ron Paul Institute, αναφέρεται στη σχέση της προώθησης ταυτοτήτων με την επιθυμία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για εκτεταμένη παρακολούθηση.
Ron Paul Institute  Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ
... 

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου