Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Αρωμα τρομοκρατίας: Τρία χτυπήματα και 80 νεκροί σε Γαλλία, Τυνησία, Κουβέιτ

Αρωμα τρομοκρατίας: Τρία χτυπήματα και 80 νεκροί σε Γαλλία, Τυνησία, Κουβέιτ

Σε «Μαύρη Παρασκευή» αναδεικνύεται η σημερινή ημέρα, καθώς, τρία τρομοκρατικά χτυπήματα σε Γαλλία, Τυνησία και Κουβέιτ, έσπειραν τον τρόμο όχι μόνο στις συγκεκριμένες χώρες, αλλά και παγκοσμίως.


Ο αριθμός των θυμάτων και στις τρεις επιθέσεις είναι τουλάχιστον 31, υπάρχουν πολλοί τραυματίες και οι εικόνες που έρχονται από τα σημεία όπου έγιναν τα χτυπήματα είναι σοκαριστικές.

Επίθεση στη Γαλλία με αποκεφαλισμό ανθρώπου

Η Γαλλία έζησε ξανά τον τρόμο, μετά από την αιματηρή επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo προ μερικών μηνών, καθώς στη Γκρενόμπλ, άγνωστοι έκαναν έφοδο σε εργοστάσιο αερίου, αμερικανικών συμφερόντων, κρατώντας την σημαία του Ισλαμικού κράτους.

Μάλιστα οι δύο δράστες έφεραν μαζί τους το κεφάλι ενός άνδρας, ιδιοκτήτη τοπικής επιχείρησης, τον οποίο φέρεται να αποκεφάλισαν προτού κάνουν εισβάλουν με το όχημα στο εργοστάσιο. Το κεφάλι του άτυχου άνδρα το κρέμασαν σε έναν από τους φράχτες του εργοστασίου, ενώ, σε αυτό βρέθηκαν γραμμένες αραβικές φράσεις.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια και σημείωσε ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν κι άλλες επιθέσεις»

Οσο για το προφίλ του συλληφθέντος, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ δήλωσε ότι «αυτός ο άνθρωπος έχει φάκελο από το 2006, ο οποίος όμως δεν είχε ανανεωθεί το 2008. Δεν έχει ποινικό μητρώο».































Μακελειό στην Τυνησία: Τουλάχιστον 27 νεκροί

Λίγο πιο νότια, στην τουριστική ζώνη της πόλης Σους, στην Τυνησία, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλων.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα τρεις μήνες μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Μουσείο Μπαρντό, ενώ, στην περιοχή επικράτησε ο απόλυτος πανικός.

Πληροφορίες από τα τοπικά μέσα έκαναν λόγο και για εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών, ενώ, άγνωστο παραμένει εάν οι δράστες έχουν σκοτωθεί ή συλληφθεί.





















Τρίτο σοκ στο Κουβέιτ με 13 νεκρούς

Το τρίτο κατά σειρά σοκ ήρθε από το Κουβέιτ όπου τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε σιιτικό τέμενος με τον αριθμό των νεκρών να φθάσει τους 13, ενώ, υπάρχουν και τουλάχιστον 25 τραυματίες.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος.

Σε ανακοίνωσή της, η «Επαρχία της Ναζντ», η οποία εμφανίσθηκε πρόσφατα ως ο σαουδαραβικός κλάδος του ΙΚ, τόνισε πως ένας καμικάζι, ο Αμπού Σουλεϊμάν αλ-Μουάχιντ, πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον τεμένους που «διέδιδε τη σιιτική διδασκαλία μεταξύ του σουνιτικού πληθυσμού».
























ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου