Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια διάκριση για Ελληνες φοιτητές: Μετέτρεψαν καράβι σε νοσοκομείο!



Εργασία φοιτητών του Τμήματος, η οποία αφορά στη μετατροπή ενός καραβιού σε κέντρο περίθαλψης του ιού Έμπολα, βραβεύθηκε σε διαγωνισμό, που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ένωση Αρχιτεκτόνων, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, με τίτλο «2015 UIA-PHG Seminar & GUPHA Meeting Health for All: Cultural, Populational, Operational & Technological Influences», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Dalian της Κίνας (23-25 Μαΐου 2015).



Οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Ιωάννα Τάτλη και Γεώργιος Κοντομηνάς έλαβαν μέρος με τη διπλωματική τους εργασία, με τίτλο «Atalanti's System | In Good Times and In Bad» στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Διπλωματικών Εργασιών «2015 UIA-PHG International Student Competition» και απέσπασαν Εύφημο Μνεία (Honorable Mention), μεταξύ 820 συμμετοχών.


Και δεύτερη διάκριση για φοιτητές του ΑΠΘ

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ομάδα φοιτητών του Τμήματος κέρδισε το πρώτο Βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο της 14ης Παγκόσμιας Τριενάλε Αρχιτεκτονικής “Interarch 2015”, που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20/5/2015, στη Σόφια, υπό την αιγίδα της UNESCO, ενώ άλλες δύο ομάδες του Τμήματος απέσπασαν το Ειδικό Βραβείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαιτών της Βουλγαρίας και το Ειδικό Βραβείο της Ένωσης Αρχιτεκτόνων της Βουλγαρίας, αντίστοιχα.



“Συγχαίρουμε και πάλι τους φοιτητές μας για ακόμα μία σημαντική διάκριση που απέσπασαν και την επιβλέπουσα Καθηγήτρια τους, κ. Ρένα Σακελλαρίδου, και τους ευχόμαστε ανώτερες διακρίσεις και στο μέλλον”, δήλωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Νίκος Καλογήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου