Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Μυστηριώδεις νέος ιός που μεταφέρεται από τα κουνούπια απειλεί την ανθρωπότητα
















Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει έναν ακόμη λόγο να είναι δύσπιστοι όσον αφορά τα κουνούπια: τα έντομα είναι ενδεχόμενοι φορείς μιας μυστηριώδους ασθένειας και εξακολουθεί να είναι «υποτιμημένη». 





Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών »(PNAS, για ακρωνύμιο στα αγγλικά) την ασθένεια που είναι γνωστή ως« ψύλλος τύφος της γάτας », περιγράφηκε για πρώτη φορά από τους εμπειρογνώμονες το 1990 και εντοπίστηκαν το 2008 ως «αναδυόμενη παγκόσμια απειλή για τον άνθρωπο".Ωστόσο, δεδομένου ότι το ποσό της έρευνας που πρέπει να γίνει για την καλύτερη κατανόηση αυτής της νόσου και να βρουν τρόπους πρόληψης δεν έχουν διεξαχθεί.


Μία από τις οι συνεργάτες της μελέτης, Philippe Parola δήλωσε ότι εξακολουθούμε να γνωρίζουμε πολύ λίγα για την ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Rickettsia felis, επειδή μπορεί να αναγνωριστεί μόνο από την εργαστηριακή διάγνωση και τα συμπτώματα δεν έχουν ακόμη καθοριστεί σαφώς και μπορεί να συγχέεται άλλους ιούς.


Ο επιστήμονας είπε ότι προηγουμένως νομίζαμε ότι ο Rickettsia felis μόνο αυτος μεταδίδοταν από τους ψύλλους και τα τσιμπούρια. Ωστόσο, ένα πείραμα κατά το οποίο τα κουνούπια τρέφονται με το αίμα των ατόμων που έχουν μολυνθεί με Rickettsia felis διαπίστωσε ότι τα έντομα ήταν επίσης σε θέση να μεταδώσουν στα ποντίκια τη νόσο.


"Αυτό που είναι ενδιαφέρον για αυτήν την ασθένεια Κΐοκείίδϊ(λοίμωξη felis). ιδιαίτερα είναι ότι έχει καταγραφεί σε όλες τις ηπείρους του κόσμου εκτός από την Ανταρκτική," είπε ο γιατρός από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων το 2010. Και παρόλο που Μέχρι στιγμής δεν έχει καταχωρηθεί κανένα θανατηφόρο κρούσμα Κΐοκείίδϊ που προκλήθηκε από την τόσο ευρεία διανομή της εν λόγω νόσου καθιστά τους επιστήμονες να το θεωρούν ως "μια πραγματική απειλή για τον άνθρωπο ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου