Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΘΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΕΝΑ «ΔΙΠΛΟ ΑΣΤΕΡΙ» ΑΠΟΨΕ
















Στις 30 Ιουνίου θα συναντηθούν τα δύο αστρονομικά αντικείμενα: ο πλανήτης με το όνομά της θεάς του έρωτα, Αφροδίτη και ο πλανήτης με το όνομα του θεού της βροντής, Δίας. Από τη Γη, θα φαίνεται ότι βρίσκονται τόσο κοντά μεταξύ τους που θα μοιάζουν με «διπλό αστέρι.»

Αυτοί οι δύο πλανήτες αργά πλησιάζουν ο ένας τον άλλο τις τελευταίες εβδομάδες, και στο πλησιέστερο σημείο τους θα έχουν 1/3 ° απόσταση. Στην πραγματικότητα, θα είναι περίπου 670 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά στο χώρο.

Οι πλανήτες θα μοιάζουν επίσης σαν να έχουν ίδιο μέγεθος, αλλά ο Δίας είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και η Αφροδίτη είναι μικρότερη από τη Γη. Χάρη όμως στις σχετικές αποστάσεις τους, θα φαίνονται να έχουν το ίδιο μέγεθος, όταν τους κοιτά κάποιος από τη Γη.







Αυτό το φαινόμενο θα είναι ορατό και με γυμνό μάτι αργά απόψε το βράδυ. Εάν έχετε κιάλια, ή, ακόμα καλύτερα, ένα τηλεσκόπιο, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο ουράνιο …ζεύγος.

Μια σύγκλιση ανάμεσα στον Δία και την Αφροδίτη, δεν είναι ασυνήθιστη. Το δίδυμο εθεάθηκε για τελευταία φορά στον ουρανό στις 18 Αυγ 2014.

Η Αφροδίτη και ο Δίας θα ξανασυναντηθούν την 26η Οκτωβρίου 2015. Την ημέρα αυτή, θα απέχουν 1 °. Και η μεθεπόμενη συνάντηση θα είναι στις 27 Αυγούστου 2016, και μόλις 0,1 ° θα τους χωρίζει.








ΠΗΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:
http://paidis.com
http://beforeitsnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου