Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας, ασημένιο ο Μάρας στο Μπακού


Χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας, ασημένιο ο Μάρας στο Μπακού






















Το χρυσό μετάλλιο στους 1ους Ευρωπαϊκού Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού κατάκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης που ήταν και ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην Τελετή Εναρξης της διοργάνωσης κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των κρίκων με 15.633 βαθμούς.



Δεύτερος ήταν ο Ρώσος Ιγκνατίεφ με 15.333 βαθμούς και τρίτος ο Τούρκος Τσολάκ με 15.133.

Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες μετά το ασημένιο του Τζάνη στο καράτε.

«Αυτό το μετάλλιο πάνω απ’ όλα το αφιερώνω στην Ελλάδα μας, η οποία δεν δοκιμάζεται αλλά αντιστέκεται».

«Είναι πολύ σημαντική στιγμή, που νομίζω ότι την περίμενα, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσεις τους δαίμονές σου, την ώρα που ανεβαίνεις στους κρίκους. Αγωνιζόμουν τελευταίος και αυτό άλλοτε σε τσιτώνει, άλλοτε σε χαλαρώνει. Προσωπικά ήμουν σε μια κατάσταση ενδιάμεση αλλά μάλλον με χαλάρωσε καθώς είχα δει το βασικό μου αντίπαλο, τον Ουκρανό Ραντιβιλοβ να κάνει ένα σημαντικό λάθος στην έξοδο και απλά έπρεπε να βγάλω το πρόγραμμά μου» τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας που παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.

Πέταξε την ανθοδέσμη στην κερκίδα, η οποία έγινε ανάρπαστη, ενώ το αναμνηστικό αληθινό ρόδι που δίνουν οι διοργανωτές έφυγε προς τα κάτω και έσπασε πάνω στο χαλί. Γούρι, πολύ γούρι για τον Λευτέρη που αφιέρωσε το μετάλλιο στην Ελλάδα που αντιστέκεται και φυσικά δεν ξέχασε τους δικούς του ανθρώπους.

«Πάνω απ’ όλα τους γονείς μου που θέλω να τους αφιερώσω το μετάλλιο, φυσικά τον προπονητή μου που χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ, αλλά και τον γιατρό και τους φυσιοθεραπευτές για όλη τη βοήθεια» τόνισε ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας που εκτέλεσε με μαεστρία το – με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας 6800 – πρόγραμμά του φτάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο στο χρυσό.

Πλέον ο μεγάλος στόχος του άρχοντα των δαχτυλιδιών (κρίκων) είναι να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

«Πράγματι αυτός είναι ο στόχος και το κλίμα εδώ στο Μπακού, με το χωριό των αθλητών και όλη αυτή τη γιορτή σε βάζει λίγο σε ρυθμό Ολυμπιακών Αγώνων. Ελπίζω να το ζήσω από κοντά».

Η κατάταξη του τελικού:
1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.633
2. Νικίτα Ιγκνάτιεφ (Ρωσία) 15.333
3. Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 15.133
4. Όλεγκ Στέπκο (Αζερμπαϊτζάν) 14.466
5. Γκιγιόμ Ογκουλιαρό (Γαλλία) 14.033
6. Ιγκόρ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 13.866



Ασημένιος ο Μάρας στο μονόζυγο

Λίγη ώρα αργότερα, ο Βλάσης Μάρας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του μονόζυγου, συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο πέρασε στο λαιμό του Γερμανoύ Φαμπιάν Αμπουεκέν (15.533β.), ενώ το χάλκινο στου Ρώσου Νικίτα Ιγκνατίεφ (15.166β.).

Με τους θριάμβους της ενόργανης γυμναστικής η Ελλάδα συμπλήρωσε τα τέσσερα μετάλλια στο Μπακού, ενώ τα τρία ήρθαν σήμερα με την προσθήκη του χάλκινου της Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης των νεανίδων. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μετάλλιο (ασημένιο) έχει κατακτηθεί από τον Γιώργο Τζάνο στο καράτε
.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου