Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το Χειρόγραφο Hyouryuukishuu













Στην Ιαπωνία της εποχής του Tokugawa δηλαδή την εποχή που ήταν απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά τη Δύση (1603 μέχρι 1867),συγκεκριμένα το 1803,εμφανίζεται ένα χειρόγραφο με περιγραφές από ένα συμβάν που έλαβε χώρα στη αρχικά στη Harashagahama και έπειτα και σε άλλα μέρη της Ιαπωνίας.

Οι κάτοικοι είδαν ένα κυκλικού σχήματος σκάφος να επιπλέει στη θάλασσα μπροστά από την πόλη.Το σκάφος ήταν 3 μέτρα σε ύψος και 5 σε μήκος και φαινόταν να είναι κατασκευασμένο απο κόκκινο σανταλόξυλο και μέταλλο.
Γύρω του υπήρχαν παράθυρα από γυαλί ή κρύσταλλο ενώ μέσα,έπειτα από έρευνα ανακάλυψαν κάποια άγνωστα σημεία γραφής που δεν έχουν αποκωδικοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Το πιο απρόσμενο γεγονός στην ιστορία είναι η ύπαρξη μιας γυναίκας μέσα στο σκάφος.
Ηταν κοκκινομάλλα με τις μύτες των μαλλιών της άσπρες και είχε ιδιαίτερα χλωμό πρόσωπο.
Φαινόταν να είναι 18 με 20 χρονών και είχε ύψος 1.51.Ψέλιζε κάποια λόγια σε μια γλώσσα που κανείς από τους κατοίκους δεν είχε ξανακούσει,ενώ κρατούσε ένα ξύλινο κουτί και δεν άφηνε κανένα να το πλησιάσει.



Η κυρία ή όπως ονομάστηκε Utsuro-bune δεν περιόρισε την εμφάνισή της σε μια,αλλά την είδανε και σε άλλες ακτές της Ιαπωνίας την ίδια περίοδο.
Οι περιγραφές και τα σχέδια της εποχής βρίθουν από την εμφάνιση της και από τα μυστηριώδη σύμβολα στο σκάφος της.Το χειρόγραφο που περιέχονται αυτές οι περιγραφές ονομάζεται Hyouryuukishuu και μεταφράζεται ως “Ιστορίες Ναυαγών”.



Τα ρούχα που φορούσε η Utsuro-bune δεν ήταν οικεία ως προς το στυλ και φτιαγμένα από άγνωστα υλικά.Μέσα στο μυστηριώδες σκάφος είχε λίγο νερό και φαγητό που έμοιαζε με γλυκά και ψιλοκομμένο κρέας.Την περιγράφουν σαν πολύ ελκυστική και με όμορφο πρόσωπο.
Ένας ηλικιωμένος είπε οτι ίσως ήταν εξόριστη από την πατρίδα της και πρότεινε να την βάλουν πάλι στο σκάφος καθώς μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε στην κοινωνία τους
.Έτσι κι έγινε και απομακρύνθηκε απο την Harashagahama ενώ εμφανίστηκε αργότερα και σε άλλες πόλεις.

Η ιστορία ξεχάστηκε για σχεδόν δυο αιώνες και πέρασε στην παράδοση της Ιαπωνίας.



Επανήλθε στο προσκήνιο όμως εντελώς απρόσμενα όταν το 1980 στο Rendlesham Forest της Αγγλίας, μια περίπολος της ασφάλειας είδε φώτα πάνω από δάσος να παίρνουν καθοδική πορεία και να προσγειώνονται στο έδαφος.Νόμισαν οτι ήταν αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση αλλά απρόσμενα είδαν ένα κυκλικό σκάφος,πιθανόν UFO.Το άλλο πρωί είχε εξαφανιστεί.

Οι άντρες της ασφάλειας αντέγραψαν τα διάφορα σύμβολα που υπήρχαν πάνω στο σκάφος και τα έδωσαν για μελέτη.Η γραφή ήταν άγνωστη.Αλλά όχι εντελώς.



Η ομοιότητα με τη γραφή απο το γεγονός του Hyouryuukishuu είναι εμφανής.Παρ’όλα αυτά δεν δώθηκε κάποια ικανοποιητική απάντηση για την ομοιότητα ανάμεσα στα δυο περιστατικά παρά το οτι πιθανόν να ανήκουν στον ίδιο πολιτισμό.

Όσον αφορα την ιστορία του χειρόγραφου Hyouryuukishuu,είναι πολύ πιθανό οι ντόπιοι να μην συναντήθηκαν με κάποιο μυστηριώδες ον,αλλά με μια γυναίκα είτε από τη Δύση είτε από άλλη χώρα και λόγω της απομόνωσης στην οποία ζούσαν της απέδωσαν στοιχεία επαφής τρίτου τύπου.Η ομοιότητα των δειγμάτων γραφής είναι το πραγματικό μυστήριο και η επανεμφάνισή τους δυο αιώνες μετά,οδηγεί σε υποθέσεις για κάποιον πολιτισμό που οι επαφές του με τον δικό μας είναι γεγονός.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ VIMANA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου