Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Μικροσκοπικά μπρελόκ με ζώα που χαροπαλεύουν κάνουν θραύση στην Κίνα


Μικροσκοπικά μπρελόκ με ζωντανά ζώα κάνουν θραύση στην Κίνα. Πρόκειται για πλαστικά σακουλάκια, αεροστεγώς κλεισμένα, με ψαράκια και χελώνες που χαροπαλεύουν σε μικρή ποσότητα νερού.

Το νερό περιέχει ένα διάλυμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ώστε τα ζώα νε επιβιώσουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ωστόσο μετά από λίγες ημέρες αυτά πεθαίνουν βασανιστικά λόγω τηςέλλειψης οξυγόνου.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα αποκρουστικά μπρελόκ – φυλαχτά, που πωλούνται από μικροπωλητές κοντά σε εισόδους του μετρό, είναι νόμιμα στην Κίνα, η οποία δέχεται πυρά για τη χαλαρή νομοθεσία της σε ό,τι αφορά την προστασία των ζώων.

Ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η ιστορία γίνεται ακόμα χειρότερη, καθώς, όταν πεθάνει το ζωάκι ο κάτοχός του το τρώει, πληροφορία που μεταδίδεται με επιφύλαξη.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα avaaz.org, την μεγαλύτερη κοινότητα διαδικτυακής διαμαρτυρίας, βρίσκεται σε εξέλιξη συλλογή υπογραφών με αίτημα την παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών ώστε η κινεζική κυβέρνηση να απαγορεύσει την πώληση μικροαντικειμένων με ζωντανά ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου