Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ρώσους στην Λήμνο φέρνει ο Καμμένος! Γιατί θα έρθουν και τι ψάχνουν

Image


Ρώσοι στην Λήμνο με προτροπή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Μπορεί η παρουσία τους να μην είναι “αμιγώς στρατιωτική” αλλά έχει την σημασία της. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δίνει στους Ρώσους την δυνατότητα να έρθουν με ειδικά εξοπλισμένα πλοία και προσωπικό κα να βουτήξουν βοριεοανατολικά της Λήμνου ,στους Μέθωνες. Εκεί που βρίσκεται βυθισμένο έναρωσικό σκαρί που είχε ναυαγήσει είτε στην περίοδο των Ορλοφικών (1770) ,είτε κατά την διάρκεια του Κριμαϊκού πολέμου μεταξύ 1854-56. Πιθανότερη είναι η δεύτερη εκδοχή.

Οι Ρωσοι χρόνια τώρα ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να βουτήξουν στα νερά ανοιχτά της Λήμνου για να ανασύρουν ότι έχει απομείνει από το ναυάγιο. Και δεν είναι λίγα. Υπάρχουν στον βυθό 50 σιδερένια κανόνια, τριών μέτρων το καθένα και τρεις μεγάλες άγκυρες.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ήθελε κάτι να “δώσει” στην συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα Andrey Maslov . Το ΓΕΝ γνωρίζοντας το θέμα του ναυαγίου και πόσο ενδιαφέρει την Μόσχα, έκανε την πρόταση να δοθούν στους Ρώσους όποιες διευκολύνσεις επιθυμούν για να ανασύρουν από την θαλάσσια περιοχή της Λήμνου. Η παρουσία ρωσικών πλοίων στ΄ ανοιχτά του νησιού έχει την σημασία της.

Ο Ρώσος πρέσβης ενθουσιάστηκε με την πρόταση Καμμένου και φαίνεται ότι μετά από πολλά χρόνια -και αρκετά εμπόδια- τα ευρήματα του ρωσικού ναυαγίου θα βγουν στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου