Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Τρισδιάστατος εκτυπωτής στο διάστημα από τη NASA

Την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή στο διάστημα την επόμενη χρονιά έκανε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να βοηθήσει τους αστροναύτες να κατασκευάζουν ανταλλακτικά δορυφόρων και διαστημικών μηχανημάτων σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα αποστολής ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή στο διάστημα. Στόχος της αποστολής είναι η μείωση του κόστους παραγωγής ανταλλακτικών που χρησιμοποιούνται σε διαστημικές υπηρεσίες.

Ο διαστημικός τρισδιάστατος εκτυπωτής θα είναι ειδικά διαμορφωμένος, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Η εταιρεία Made in Space επιλέχθηκε από τη NASA για την κατασκευή του εκτυπωτή, ο οποίος θα έχει το μέγεθος ενός φούρνου μικροκυμάτων.

«Φανταστείτε έναν αστροναύτη που χρειάζεται ένα εξάρτημα, επειγόντως, προκειμένου να διορθώσει μία βλάβη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αντί να ελπίζει και να αναμένει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα να καταφθάσουν από τη Γη, να έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει μόνος του ό,τι χρειάζεται» τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας Made in Space, Άαρον Κρέιμερ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου