Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ- ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΣΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΑΚΡΥΖΕΙ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΟ ΜΥΣΤΡΑΣ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΙΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013!ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΣΤΡΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΥΩΔΙΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΣΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη και ΕΛΛΗΝΕΣ Ορθόδοξοι ξεκίνησαν για την Ιερά εκείνη Ύστατη στιγμή που περιμένει ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Την Ιερά Ώρα εκείνη προσευχές ανέβαιναν προς τα ουράνια από τον Διδυμότειχο τον Ιερόν Άθωνα της Υπερμάχου Στρατηγού, το Άγιον Όρος , τον Ταξιάρχη, την Μυτιλήνη , την Ρόδο, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη, την Ρωσία και όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Στον Ναό του Μυστρά Έλληνες με σεβασμό και Πίστη άγγιξαν τα Άγια και τις Εικόνες και ετοιμάσθηκαν για την Ιεράν Αρχή του Ελληνισμού όπου μετά την Θεία Κοινωνία που έλαβαν για να λάβουν την Ευλογία του Θεού Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος ευλόγησαν τα λάβαρα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ΕΚΕΙ στον Δικέφαλο Αετό όπου ο Έσχατος Θυσιασθείς Αυτοκράτωρ Παλαιολόγος Κ. ορκίσθηκε και εστέφθη για να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και να πέσει μαχόμενος το 1453. Λίγο πριν οι Έλληνες λάβουν την Θεία Κοινωνία, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μετά τον Χερουβικό Ύμνο και την στιγμή του Εξαγιασμού του Άρτου και του Οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού, ο Δημήτριος έμπροσθεν του Ιερού Βήματος των Φρικτών Μυστηρίων, έμπροσθεν της εικόνος του Βασιλέως των Βασιλέων του Παντοκράτορος Χριστού, στην Ωραία Πύλη, με απόλυτη συνείδηση της κρίσιμης στιγμής για την Ιεράν Ελλάδαν των Αγίων και Ηρώων αλλά και όλης της Ανθρωπότητος, άνοιξε την πύλη του Λόγου του και ύμνησε Χριστόν και Ελλάδαν και άρχισε να ακούγεται ο Ιερός Λόγος Πατέρων του Αγίου Όρους για την Ιερά Εκείνη Ώρα, εις τους Παρευρισκομένους Έλληνες Πιστούς.

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΤΕΛΕΙΤΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΥΣΤΡΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝΩ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΕΥΩΔΙΑΖΑΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΑ ΜΥΡΟΒΛΥΖΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΕΡΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΛΥΣΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΡΑΣΣΕΙ…ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ!!!


ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΛΙΤΑΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ… (17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 , ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ)
Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΟΠΟΥ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΥΠΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013)

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΟΔΟΥ Κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΔΕΟΥΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ. ΗΜΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΩΙΑ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ…


Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΌΡΟΥΣ
ΜΥΣΤΡΑΣ-ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ν.Η.)
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου