Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Το 1940 Σοβιετικοί κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή νεκρά ζώα!

Τη δεκατετία του 1940 οι Σοβιετικοί πραγματοποίησαν εκπληκτικά επιτυχημένα πειράματα ανάνηψης ζώων που είχαν πεθάνει πριν από λίγο…


Στην αρχή νάρκωναν το ζώο ,συνήθως έναν σκύλο , με μεγάλη ποσότητα φαρμάκων ώστε να μην νιώθει πόνο. Στη συνέχεια αφαιρούσαν όλο το αίμα από την κορωνιαία αρτηρία και καρδιά του ζώου καθώς η αναπνοή του επιβράδυναν σταδιακά μέχρι που σταματούσαν τελείως. 
Μετά το θάνατο ο σκύλος συνδεόταν σε ένα μηχάνημα που προσομείωνε την λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων.Ένα σωληνάκι οδηγούσε σε μια κεντρική αρτηρία του ζώου και ένα άλλο σε μιά φλέβα.

Δέκα λεπτά μετά τον θάνατο το μηχάνημα έμπαινε σε λειτουργία και άρχιζε η επανεισαγωγή και
κυκλοφορία του αίματος με τη βοήθεια της συσκευής μέσα στο ζώο.Μετά από λίγη ώρα κυκλοφορίας η καρδιά άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής.Αργότερα το ίδιο και η αναπνοή.Μετά από κάμποση ώρα λειτουργίας η καρδιά και η αναπνοή έφταναν σε πλήρη λειτουργία και μετά από ένα σημείο τον μηχάνημα δεν χρειαζόταν καθόλου.

Λίγες ώρες αργότερα ο σκύλος άρχισε να συνέρχεται από τη νάρκωση και λίγες μέρες μετά ανέκτησε τις δυνάμεις του και ήταν σε θέση να τρέχει κανονικά!

Ήταν εκπληκτικό!

Οι Σοβιετικοί είχαν σκοτώσει έναν σκύλο και τον επανέφεραν στη ζωή!Ακόμη εκπληκτικότερο ήταν το γεγονός ότι το πείραμα πετύχαινε ακόμη και μόνο μεμονωμένα όργανα του σκύλου ,μόνο την καρδιά ή μόνο τα πνευμόνια,τα οποία με την υποστήριξη του μηχανήματος λειτουργούσαν κανονικά,χωρίς να χρειάζονται το σώμα του σκύλου.Το πείραμα ήταν επιτυχημένο ακόμη και μόνο με το κέφαλι του σκύλου αποκομμένο από το υπόλοιπο σώμα!

Όταν το κεφάλι συνδεόταν στο μηχάνημα είχε αντιδράσεις σαν να ήταν ο σκύλος ζωντανός.Αντιδρούσε στο φως,τον ήχο και … ξερογλυφόταν.Κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος στο κεφάλι είχαν δόσει πολύ ισχυρά αναλγητικά για να μην νιώθει πόνο.
Κάτι τέτοιο,η ζωή με μηχανική υποστήριξη γίνεται και σήμερα κάθε μέρα στα διάφορα νοσοκομεία.Βέβαια δεν βλέπουμε σκέτα κεφάλια να συνδέονται σε μηχανήματα.Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ηθικό αλλά δεν θα ξέραμε τί να το κάνουμε μετά το κεφάλι μόνο του.Η σύνδεση ενός κεφαλιού με ένα σώμα σήμερα είναι αδύνατη ,αλλά στο μέλλον ίσως,με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας ίσως καταστει εφικτό.Επιπλέον η διατήρηση ενός κεφαλιού θα ήταν οικονομικά τελείως ασύμφορη για τα νοσοκομεία ,τα οποία σε πολλές περιπτώσεις βιάζονται να κυρήξουν κάποιον νεκρό ,για να εκμεταλλευτούν τα όργανά του.Ένα ακόμη γεγονός που προκαλεί έκπληξη είναι ότι το μηχάνημα είχε κοστίσει στους Σοβιετικούς μόλις 100 δολάρια!Σήμερα συσκευές τεχνητής υποστήριξης της ζωής κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια και κάνουν την ίδια δουλειά με την συσκευή του 40!

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την όλη διαδικασία θανάτωσης και επανοφοράς του σκύλου ,ο οποίος στο τέλος χοροπηδάει χαρούμενος.Βέβαια στο βίντεο δεν μας λέει ότι 5 μετά τον θάνατο ο εγκέφαλος σε πολλές περιπτώσεις παθαίνει σοβαρές ζημιές εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.Εδώ στο βίντεο μας λέει ότι ο σκύλος ανανήφθηκε δέκα λεπτά μετά!

Ή ο σκύλος ήταν πολύ τυχερός ή απλά έπαθε ζημιές στον εγκέφαλό του,αλλά δεν φαίνονταν επειδή ήταν …σκύλος.

πηγή: http://axioperierga.blogspot.gr/
Αναδημοσιευση-πηγη αρθρου.

.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου