Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΕΦΟΣ ΤΗΣ 9ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Την 9η Οκτωβρίου του 2013, φωτογραφήθηκε ένα μυστηριώδες νέφος έξω από την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Η φωτογραφία από τον διαστημικό σταθμό γύρισε το κόσμο και έκανε πολλούς να ψάξουν για το θέμα. Τελικά, για τι μιλάμε; Για ένα απόρρητο διαστημικό όχημα που εκτοξεύθηκε στο διάστημα χωρίς την χρήση πυραύλου ή για ένα ακόμα εξωγήινο σκάφος που εγκατέλειψε τη Γη;


Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για μια πιο λογική απάντηση, ανακαλύψαμε ότι πραγματοποιήθηκε μία εκτόξευση πυραύλου από το Kapustin Yar του Καζακστάν, στις 10 Οκτωβρίου. Αν αυτή η ρουκέτα ξεπέρασε τις δυνατότητες της και διαπέρασε την ατμόσφαιρα του πλανήτη, τότε η φωτογραφία τραβήχτηκε ανάμεσα στην Ανατολική Ευρώπη και τη Κεντρική Ασία. Κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται να φανεί από τη γωνία της λήψης στην επίμαχη φωτογραφία.








Κάνοντας μια πιο συγκεκριμένη αναζήτηση για τον πύραυλο του Καζακστάν, βρήκαμε μια σημείωση στην ιστοσελίδα ''Russian Forces'' που έγραφε: ''Στρατηγικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου Topol/SS-25 στις 10 Οκτωβρίου 2013. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 17:39 τοπική ώρα (13:39 UTC) από το Kapustin Yarί, στο χώρο δοκιμών Sary Shagan στο Καζακστάν. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των στρατιωτικών δυνάμεων, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε για να επιβεβαιώσει τα χαρακτηριστικά του πυραύλου Topol, τη λειτουργικότητα των συστημάτων του χώρου Sary Shagan και τη δοκιμή των ωφέλιμων φορτίων των νέων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων."
Αλλά και πάλι, αν ο πύραυλος ξεπέρασε τις δυνατότητες του (δηλαδή την εμβέλεια των 10,5 χιλιομέτρων) και διαπέρασε την ατμόσφαιρα του πλανήτη, αυτό και πάλι συνέβη μία μέρα μετά από τη δημοσίευση στο Twitter!!!
Αφού και η παραπάνω εξήγηση δεν είναι πιθανή, σκεφτήκαμε μήπως πρόκειται για ένα ICBM, απομεινάρι του Ψυχρού Πολέμου. Ο ΟΗΕ από το 2009 επιτρέπει τη χρήση μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων μόνο στα πέντε από τα έθνη με μόνιμες έδρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Αγγλία). Βέβαια, από το 2008, εκτός των παραπάνω μελών του ΟΗΕ, εκτοξεύσεις ICBM έχουν πραγματοποιήσει: το Ισραήλ, η Ινδία και η Βόρεια Κορέα. Και ο λόγος αυτών ήταν οι εκτοξεύσεις δορυφόρων σε τροχιά... κάτι που δεν συνέβη στη περίπτωση της 9ης Οκτωβρίου (γιατί θα φαινόταν ο δορυφόρος τριγύρω!).







Πάντως ο παραπάνω σχηματισμός φαίνεται ίδιος με εκείνον που πιάστηκε σε βίντεο στα Ουράλια (στη Ρωσική Δημοκρατία) την περασμένη εβδομάδα... κάνοντας το περιστατικό ακόμα πιο μυστηριώδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου