Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μυθολογία ΚΘΟΥΛΟΥ!!!-το σύμπαν του Λαβκραφτ!!! ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ.ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Ή ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ;



O τίτλος προέρχεται από το όνομα μιας μυστηριώδους οντότητας, του Κθούλου, που "στο άντρο του στη βυθισμένη Ρ'λυέ κοιμάται και ονειρεύεται", ο οποίος ανήκει σε μία ράτσα πανίσχυρων εξωδιαστασιακών οντοτήτων που ο λαβκράφτ ονομάζει "μεγάλους παλαιούς" (the great old ones) ή "αρχαίους" (the ancient ones), οι οποίοι είναι εξόριστοι από τον... κόσμο μας και αγωνίζονται να επιστρέψουν με το άνοιγμα κάποιων μυστικών σφραγισμένων πυλών, ενώ ο τιτάνιος και χταποδόμορφος Κθούλου είναι ο μόνος απ' αυτούς που βρίσκεται στη γη, σε ένα είδος "χειμερίας νάρκης" στο βυθό κάποιου ωκεανού.








Το απαγορευμένο βιβλίο που διηγείται την ιστορία των Μεγάλων Παλαιών και φυσικά άλλες πολύ σκοτεινές γνώσεις, είναι το θρυλικό Necronomicon του τρελλού άραβα Αμπντούλ Αλχαζρέντ. 
Αν υφίσταται αυτό το απαγορευμένο βιβλίο (μύθοι αναφέρουν ότι είναι 3 πρωτότυπα βιβλία - ένα στα αραβικά - ένα στα λατινικά - ένα στα ελληνικά) και όχι ένα λογοτεχνικό παιχνίδι του Λάβκραφτ που το επινόησε για τα διηγήματά του, είναι κάτι που δεν έχει αποδειχτεί ποτέ. 
Παρ' όλα αυτά ακόμη και φανταστικό να είναι το βιβλίο, αντικατοπτρίζει αληθινά "απαγορευμένα" βιβλία και κείμενα τα οποία πιθανόν να είχε μελετήσει ο Λάβκραφτ.Όλα ξεκίνησαν με το διήγημα του Λαβκράφτ "The Call of Cthulhu" (Το κάλεσμα του Κθούλου).... η διήγηση περιστρέφεται γύρω από μία τιτάνια δαιμονική εξωγήινη οντότητα, που στην αρχαία γλώσσα έχει το όνομα "Κθούλου" και τους ακόλουθούς του, που μετανάστευσαν στην Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια και έκτισαν την R'lyeh (Ρ'λυέ), μία μεγαλιθική μητρόπολη σε ένα νησί του ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ. Αυτά τα τιτάνια όντα, ημιδρακοειδή, ημιχταποδοειδή, μάχονταν σε έναν αιώνιο πόλεμο με άλλες εξωγήινες ράτσες που κατοίκησαν τον πλανήτη μας από την εποχή των δεινοσαύρων.


  












































Κάποια άγνωστη κοσμογονική καταστροφή οδήγησε τον Κθούλου και τη γενιά του μέσα στους μεγαλιθικούς πύργους τους και - σύμφωνα πάντα με την διήγηση του Λάβκραφτ - το νησί φρούριό τους τελικά βυθίστηκε κάτω από τα κύματα, φυλακίζοντάς τους σε μία ημιναρκωμένη κατάσταση για αμέτρητους αιώνες.


Σύμφωνα με την Μυθολογία Κθούλου, οι αρχαίοι θεοί ή "Μεγάλοι Παλαιοί", εξορίστηκαν στο διάστημα (πέρα από τα άστρα) από τους Πρεσβύτερους Θεούς, γιατί εξασκούσαν τη μαύρη μαγεία στο απαγορευμένο πεδίο της Γης. Η πύλη των Διαστάσεων έκλεισε πίσω τους και σφραγίστηκε για να μην επιστρέψουν ποτέ. Απ' αυτούς μόνο ο Κθούλου παραμένει στην βυθισμένη Ρ'λυέ αιώνια όπου κοιμάται και ονειρεύεται έως ότου ξυπνήσει και να καλέσει πίσω στη Γη τους αδελφούς του.Η μυθολογία επεκτείνεταισε όλους τους πιθανούς χώρους, σε άλλες διαστάσεις, στα άστρα, στη Γη, στο βυθό των θαλασσών, στην ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ.....ακόμη και μέσα στο χρόνο.







Ο μύθος των Μεγάλων ΠαλαιώνΥπάρχει μια φυλή στο εξώτερο διάστημα, που αποτελείται από φρικτά όντα μιας αλλοπρόσαλλης βιολογίας. Τα όντα αυτά, που ονομάζονται Μεγάλοι Παλαιοί, αποίκησαν πολλούς πλανήτες, ένας από τους οποίους ήταν και η Γη. Ήρθαν ως εδώ, εκατομμύρια χρόνια πριν την εμφάνιση του ανθρώπου, πετώντας με τις τεράστιες φτερούγες τους και έχτισαν πολιτείες τιτανικές στην Ανταρκτική και στα βάθη της θάλασσας, με τη βοήθεια των φρικτών Σογγώθ, πλασμάτων χωρίς νου που έχουν τη μορφή τεράστιας συγκέντρωσης πρωτοπλασμαστικών φυσαλίδων.


 










Οι Μεγάλοι Παλαιοί ξεκίνησαν πολέμους με τα Σογγώθ, που ξέφυγαν από τον έλεγχό τους και με άλλες φυλές όντων που ήρθαν από το Διάστημα, όπως με τους Μι Γκο, καθώς επίσης και οι Τρομεροί Χιονάνθρωποι των Ιμαλάϊων.
 







Το αποτέλεσμα αυτών των πολέμων ήταν να περιοριστεί ο χώρος εξάπλωσης των Μεγάλων Παλαιών και πολλές από τις πολιτείες τους να ερημώσουν αν και αυτοί δε χάθηκαν.Μερικοί από τους Μεγάλους Παλαιούς λατρεύτηκαν ως Θεότητες, τόσο στη Γη όσο και σε άλλους πλανήτες αλλά επειδή ως οντότητες ήταν εξαιρετικά κακόβουλες, οι Πρεσβύτεροι Θεοί τους εξόρισαν μακριά, σε άλλες διαστάσεις, όπου περιμένουν υπομονετικά να έρθουν τα Άστρα στη σωστή τους θέση, για να ανοίξουν οι πύλες της φυλακής τους και να γυρίσουν ξανά.







Σε αυτό το σημείο υπάρχει κάτι που πρέπει να θίξουμε:

Σε κάποια σημεία Μεγάλοι Παλαιοί ονομάζονται το σύνολο των θεοτήτων της μυθολογίας Κθούλου και σε κάποια άλλα υπάρχει διαχωρισμός. Συγκεκριμένα, θεότητες μικρότερης δύναμης ονομάζονται Μεγάλοι Παλαιοί (ανάμεσά τους ο περίφημος Κθούλου), ενώ οι Εξώτεροι Θεοί, όπως ο Αζαθώθ, Ο Γιογκ Σοθώθ, ο Νυαρλαθοτέπ και άλλοι είναι Θεοί κοσμικής κλίμακας και πολύ μεγαλύτερης δύναμης.Υπάρχουν ανάμεσά μας τάγματα που λατρεύουν τις σκοτεινές αυτές θεότητες μέσα από φρικτές τελετές που διαστρέφουν το νου των ανθρώπων.


Η επικοινωνία γίνεται κυρίως μέσα από τα όνειρα και η ενασχόληση των ανθρώπων με τη λατρεία των Μεγάλων Παλαιών είναι καταστροφική για αυτούς είτε λατρεύουν κάποιους από τους μικρούς Θεούς είτε τους Εξώτερους.Οι Θεοί αυτοί, όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν τεράστια δύναμη, δεν είναι ανίκητοι.

Άλλωστε, σε ξεχασμένα χρόνια, νικήθηκαν από τους Πρεσβύτερους Θεούς και εξορίστηκαν, σε διάφορα διηγήματα όμως εμφανίζονται ευάλωτοι σε τελετουργίες, ακόμα και σε ανθρώπινα όπλα.











Αυτό είναι, σε πολύ γενικές γραμμές το πλαίσιο της Μυθολογίας Κθούλου.


 Ας περάσουμε τώρα στις θεότητες που απαρτίζουν το Λαβκραφτικό Πάνθεον

.Το Πάνθεο της Μυθολογίας Κθούλου 

Αζαθώθ: Ο ύψιστος Θεός της μυθολογίας, περιγράφεται ως δαιμονικός σουλτάνος αλλά και ως τυφλός και ηλίθιος Θεός, που στέκεται στη μέση του πυρηνικού χάους και τον νανουρίζει ο ήχος από καταραμένα τύμπανα και μονότονους αυλούς.

Γιογκ Σοθώθ: Συγκυβερνήτης,
μαζί με τον Αζαθώθ, ο Γιογκ Σοθώθ είναι ο φύλακας στο κατώφλι, ο Θεός που βρίσκεται παντού στο χώρο και στο χρόνο.


Η συνηθισμένη του μορφή είναι ένα κολοσσιαίο συνονθύλευμα από φυσσαλίδες.


Νυαρλαθοτέπ:
Είναι ο Αγγελιοφόρος των Θεών, που λέγεται επίσης και Έρπον Χάος, Μαύρος Άνθρωπος και φλεγόμενο μάτι με τρεις λοβούς. Παρουσιάζεται κυρίως μέσα στα όνειρα και έχει τη μορφή ενός κομψού, λεπτού άντρα, είναι όμως κακόβουλος και αρέσκεται στο να εξαπατά τα θύματά του.


Σουμπ Νιγκουράθ: Λέγεται και Μαύρη Αίγα των Δασών με τα χίλια νεογνά, γιατί αρκετές φορές εμφανίζεται με αυτή την όψη, ενώ μπορεί και να εμφανιστεί με τη μορφή ενός καταραμένου μαύρου σύννεφου.


Ονομάζεται επίσης και Νύφη του Ακατανόμαστου.


Κθούλου: Δεν ανήκει στους Εξώτερους Θεούς αλλά στους ελάσσονες Μεγάλους Παλαιούς.


Η όψη του είναι φρικτή και βρίσκεται βυθισμένος στην πόλη της Ρ’λυέ, κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου κοιμάται κι ονειρεύεται, επικοινωνώντας με τους ανθρώπους μέσα από τα όνειρα.


Έχει τη μορφή ενός χταποδόμορφου ειδεχθούς όντος με μεγάλες φτερούγες και μεμβράνες ανάμεσα στα δάχτυλα.


Θεωρείται ως ο Αρχιερέας των Εξώτερων Θεών.

   






Αυτοί είναι οι σπουδαιότεροι Θεοί του Λαβκραφτικού Πανθέου, με τον Αζαθώθ και τον Γιογκ Σοθώθ να αποτελούν τους κυβερνήτες τους.


Ωστόσο, διάφοροι άλλοι συγγραφείς που εμπνεύστηκαν από το μεγάλο συγγραφέα του φανταστικού, επινόησαν δικές τους θεότητες και τις σύνδεσαν με το Μύθο.


Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Χαστούρ (εξόριστος στον Αλντεμπαράν αλλά σχετικά φιλικά διακείμενος στους ανθρώπους), Ο Τσαθόγγουα με τη μορφή ενός τεράστιου βατράχου, ο Λλοϊγκόρ, Ο Νταγκόν και η Ύδρα, που ανήκουν στους περίφημους Αβυσσαίους και πολλές άλλες θεότητες ήσσονος σημασίας σε σύγκριση με τους Εξώτερους Θεούς.


Όλοι αυτοί οι ελάσσονες θεοί αποτελούν τη συνοδεία των Μεγάλων Θεών και τελούν υπό την προστασία τους.






Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:


Ένας από τους τρόπους που οι Μεγάλοι Παλαιοί επικοινωνούν με τους ανθρώπους είναι μέσω ονειρικών υποβολών.


Ο Κθούλου χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη τηλεπάθεια με την οποία γίνεται αντιληπτός στα ευαίσθητα και καλλιτεχνικά άτομα, όπως και σε άτομα με παράξενες ιδιαιτερότητες.


Πάντως, οι εξαιρετικά εξωγήινες και παράξενες σκέψεις του προκαλούν συμπτώματα παράνοιας στους αποδέκτες του και τους οδηγούν στην σχιζοφρένεια και στην αμνησία.


Τα όντα αυτά - οι Μεγάλοι Παλαιοί - παρουσιάζονται πολλές φορές να έχουν πολλαπλά σώματα, πολλές οντότητες και να παίρνουν διάφορες μορφές. Ρίζες έχουν σε διάφορους πολιτισμούς.


Παράδειγμα ο Νυαρλαθοτέπ..... το όνομά του ηχητικά και μόνο έχει ρίζες στην Αρχαία Αίγυπτο, σε διάφορα κείμενα έχει την μορφή ενός μαύρου Φαραώ.... 

Ενός άντρα με περήφανα αιγυπτιακά χαρακτηριστικά, τυλιγμένος σ' ένα λαμπρό πρισματικό μανδύα, που φορά την καλύπτρα του Φαραώ (νέμες) στο κεφάλι.


Αυτή η μορφή ίσως να είναι ταυτόσημη με την μορφή του Μαύρου Άντρα (στην Αγγλία) και ταιριάζει με τις περιγραφές του αποκρυφιστή Άλιστερ Κράουλι.


Στην Αίγυπτο επίσης εμφανίζεται σαν Ο Απρόσωπος Θεός.... στην αρχή του αιγυπτιακού πολιτισμού ο λαός λάτρευε τον Νυαρλαθοτέπ στη μορφή μιας φτερωτής σφίγγας, με πρόσωπο χωρίς χαρακτηριστικά, που έφερε την τριπλή κορόνα μιας θεότητας. Ο Απρόσωπος θεός παρουσιαζόταν κάποτε μέσα από τα σώματα των ειδώλων του.


Η υπόλοιπη ιεροσύνη αργότερα υποβάθμισε αυτή τη λατρεία, η οποία ξεχάστηκε στις χιλιετίες που ακολούθησαν την διάλυσή της.


Αυτή η υλοποίηση πιθανόν να είναι ταυτόσημη με την εμφάνιση του Νυαρλαθοτέπ σαν το Θηρίο.

Στην Αίγυπτο εμφανίζεται επίσης σαν ο Ο Τρομερός Σκελετός. Αυτή η σπάνια εμφάνιση μοιάζει με ένα ζωντανό σκελετό 12 πόδια ψηλό, με το κεφάλι ενός ανθρώπινου εμβρύου και φοβερά γαμψά νύχια στα χέρια του.



  






Επίσης ο Θεός Θώθ.... η μορφή που μοιάζει με άνθρωπο με κεφάλι πουλιού.


 Ο Λάβκραφτ θεωρεί ότι μπορεί να είναι εμφάνιση του Νυαρλαθοτέπ την οποία υιοθέτησε για να εμφανίζεται στους πρώτους Αιγύπτιους.Αυτός που φέρνει τα έντομα... λατρεύτηκε την εποχή της 12ης Δυναστείας στην Αίγυπτο και η μορφή του μπορεί μόνο να περιγραφεί σαν μία ορδή από τεράστιες, αηδιαστικές, υπερφυσικές ακρίδες. 
Σήμερα δεν λατρεύεται από καμία γνωστή θρησκευτική ομάδα.Παρόμοιες αναφορές για την συγκεκριμένη οντότητα - δαίμονα υπάρχουν και σε άλλους πολιτισμούς.... ο Αχτού (Κονγκό), Ο Μαύρος
Δαίμονας, ο Μαύρος Άνδρας (Αγγλία), Ο Μαύρος Άνεμος (Κένυα), Ογκώδης Γυναίκα (Κίνα), Ο Σκοτεινός (Καλιφόρνια, Λουϊζιάνα), Το Είδωλο του Μίσους (Αφρική), Επιπλέων Τρόμος (Αϊτή), Ο Θεός με την Ματωμένη Γλώσσα (Κένυα), Ο Πράσινος Άνδρας (Κέλτες), Ο Στοιχειωτής του Σκοταδιού (Αυστραλία), Ο Άνδρας με τα Κέρατα (Κέλτες), Σούγκορον (Μαλαισία), Ο Γδαρμένος (Μέση Ανατολή), Ο Νάνος που Σέρνεται (Ινδία).....





Και αυτό ήταν παράδειγμα μόνο για μία από τις δεκάδες οντότητες που αναφέρονται στο απαγορευμένο βιβλίο.


Η άνω αναφορά της προέλευσης του απαγορευμένου βιβλίου είναι από τον ίδιο τον Λάβκραφτ. Αν έγινε μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσει τις φήμες ότι το είχε επινοήσει ο ίδιος, είναι κάτι που έως σήμερα δεν έχει αποδειχτεί .

Σύμφωνα πάντα με τον Λάβκραφτ, ο Θάνατος είναι μία φάση που η αντίληψή της - όπως την εννοούμε - βασίζεται στο χρόνο. Το άλυτο μυστήριο του χρόνου είναι το κλειδί για την κατανόηση του μυστηρίου του θανάτου. Ακόμη και οι Μεγάλοι Παλαιοί, είναι παλαιοί χρονικά και σύμφωνα με τις διηγήσεις του Λάβκραφτ, είναι νεκροί αλλά και δεν είναι νεκροί, είναι εξόριστοι αλλά και δεν είναι, βρίσκονται σε "νάρκη", άρα σε αναστολή.....


    




Η Φανταστική Γεωγραφία του Lovecraft:


Στο έργο του Lovecraft συναντάμε μια γεωγραφία παράξενη, στην οποία πολύ συχνά εκτυλίσσονται οι ιστορίες του. 
Ανάμεσά τους είναι το Άρκαμ, μια υποτιθέμενη τοποθεσία στη Μασαχουσέτη και το Ντάνγουιτς, ένα χωριό για το οποίο έγραψε το εκπληκτικό διήγημα


Ο τρόμος του Ντάνγουιτς, όπου κάνει την εμφάνισή του ο τρομερός Γιογκ Σοθώθ.


Σημαντικό ρόλο παίζει το επίσης φανταστικό Πανεπιστήμιο του Μισκατόνικ, στο οποίο φαίνεται πως φυλάσσεται ένα αντίγραφο του Νεκρονομικόν, ενώ το Ίνσμουθ, ένα φανταστικό παραθαλάσσιο χωριό, είναι ο τόπος όπου επιβιώνει η παράξενη λατρεία των Αβυσσαίων.


Εκτός όμως από αυτά τα μέρη, υπάρχουν και άλλοι κόσμοι, ακόμα πιο παράξενοι.


Η Ρ’λυε, η βυθισμένη στον Ειρηνικό πόλη στην οποία κοιμάται ο Κθούλου, η Καντάθ, η ονειρική πολιτεία στην οποία ζουν οι Μεγάλοι Παλαιοί, ο σκοτεινός πλανήτης Γιογγώθ και ο Σαγγάι, που αποτελούν ορμητήρια των Παλαιών, η χαμένη πόλη των Παλαιών στην Ανταρκτική, η Ιρέμ των Κιόνων στην έρημο της Αραβίας, η καταραμένη Μναρ, η Ούλθαρ με τις ιερές γάτες, η Σελεφαΐς, το φριχτό υψίπεδο του Λενγκ με το αποτρόπαιο μοναστήρι και τον εφιαλτικό μοναχό και κυριολεκτικά δεκάδες άλλες τοποθεσίες.










Ρ' ΛΥΕ - ΑΤΛΑΝΤΙΣ - ΤΡΙΓΩΝΟ ΔΙΑΒΟΛΟΥ:



Δεν ήταν φυσικά δυνατόν να μην υπάρχει σύνδεση της Μυθολογίας Κθούλου με το νησί της Ατλαντίδας καθώς και με το μυστηριώδες Τρίγωνο του Διαβόλου..... πως γίνεται η σύνδεση ?


  





Με βάση τα λογοτεχνικά κείμενα που υπάρχουν καθώς και των στοιχείων που είναι γνωστά, "μπορεί" να υπολογιστεί η θέση της βυθισμένη πόλης της Ρ'λυέ. Φαίνεται δε ότι βρίσκεται σε ένα έρημο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού.Το ακριβές όμως αντιδιαμετρικό σημείο της τοποθεσίας αυτής πάνω στην επιφάνεια της Γης είναι 138 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 196 χλμ. νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας Κρήτης. Το σημείο αυτό κατά σύμπτωση ταιριάζει με την τοποθεσία που περιγράφει ο Πλάτωνας για την βυθισμένη Ατλαντίδα. Παρ' όλα αυτά τίποτα δεν έχει ξεκαθαριστεί για την σύμπτωση αυτή. Και πως μπερδεύεται ξαφνικά ο χώρος της Κρήτης σαν περιοχή, δεν το έχω καταλάβει.....


  





Υπάρχει επίσης μία μελέτη του ερευνητή John Vincent Sanders, ο οποίος επισημαίνει ότι γίνονται κάτι έρευνες σχετικά με όλα αυτά σε κάποια συγκεκριμένα σημεία του Ειρηνικού.

Τον Ιούλιο του 1997 και τον Ιανουάριο 1998 το αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι Discovery Channel, παρουσίασε ένα ωκεανογραφικό ντοκυμαντέρ με τον τίτλο "Πλάσματα της Αβύσσου" (Creatures of the Abyss), στο οποίο έγινε αναφορά σε ένα "μυστηριώδη ήχο", μία απίστευτη ηχητική εκπομπή που προερχόταν από "κάπου από τον βυθό του Νότιου Ειρηνικού, περίπου στο μέσο της απόστασης μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και της Χιλής....". 
Εντοπίστηκε από το αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό με το σύστημα Sosus (ένα τεράστιο δίκτυο υποθαλάσσιων ακουστικών συσκευών) - και ο ήχος εμφανίζει να ποικίλει σε ένταση και ρυθμό ενώ χαρακτηρίζεται από μεγάλη δονικότητα (όπως αναφέρει η αναφορά του Sosus "a haunting quality" )

  




Στο ντοκυμαντέρ αναφέρθηκε ότι η καλύτερη περιγραφή που θα μπορούσε να δοθεί γι' αυτόν τον ήχο είναι ότι μοιάζει σαν την αναπνοή και τις επαναλαμβανόμενες φωνητικές προσπάθειες κάποιου γιγάντιου πλάσματος που κατοικεί σε υποθαλάσσια σπήλαια τεράστιου βάθους ! :wink:Το ίδιο όμως αναφέρει και ο Λαβκράφτ από τις δικές του μελέτες, όπου δίνει την τοποθεσία της Ρ'λυέ στις συντεταγμένες 49 μοίρες 51 λεπτά νότια και 128 μοίρες 34 λεπτά δυτικά - ο υπολογισμός των συντεταγμένων αυτών πάνω σε ένα χάρτη υποδεικνύουν ένα από τα βαθύτερα σημεία του Ειρηνικού, στο μέσο της απόστασης μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Χιλής.

  








Η θαλάσσια αυτή περιοχή του Νοτιαανατολικού Ειρηνικού είναι ένα "θαλάσσιο κενό", χωρίς αρχιπέλαγος και απομονωμένα νησιά.

 Σε κάποια σημεία το βάθος ξεπερνάει τα 5000 μέτρα, ενώ η "Άβυσσος του Αγ. Βαρθολομαίου" στα ανοιχτά της Χιλής ξεπερνά σε βάθος τα 9000 μέτρα.


Αναφορά υπάρχει επίσης στο βιβλίο "Αόρατοι Ορίζοντες" (Invisible Horizons) του Vincent Gaddis, στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου αφιερωμένο στο θέμα των "vanishing islands" (νησιά που εμφανίζονται και εξαφανίζονται). Εκεί αναφέρεται ότι τα περισσότερα νησιά - φαντάσματα (κατά σύμπτωση και πάλι) έχουν παρατηρηθεί σε αυτή ακριβώς την περιοχή του Ειρηνικού
.
Ο ερευνητής Charles Berlitz έχει γράψει πάρα πολλά για το "Τρίγωνο του Διαβόλου" τηε περιοχή του Ειρηνικού (ανάλογη με αυτή των Βερμούδων), όπου δεκάδες πλοία και αεροσκάφη έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.Επίσης το περιβόητο και καταστροφικό καιρικό φαινόμενο του Ελ-Νίνιο πηγάζει ακριβώς από το Νοτιοανατολικ Ειρηνικό και απλώνεται δυτικά προς την Αυστραλία.


  


Το 1969 και 1988 αναφέρθηκε μια πολύ μεγάλης κλίμακας γεωμαγνητική ανωμαλία (Science News 10-05-1988): το γεωμαγνητικό πεδίο της Γης "ταλαντεύτηκε" επικίνδυνα, με επίκεντρο την συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή. Την ίδια εποχή ακριβώς, επιστολές στο περιοδικό Pursuit στα τεύχη v21, n2,p89 - 1988) μιλούν για μαρτυρίες εμφάνισης ενός τεράστιου χταποδοειδούς πλάσματος που εθεάθη ανοιχτά της Μαλαισίας. :oΟι μελετητές της Λαβκραφτικής σχολής του κόσμου επιμένουν και χαμογελούν αινιγματικά ότι εδώ και μια δεκαετία περίπου, ο Κθούλου έχει ξυπνήσει.......



 






Ο αζαθωθ μαλλον ακουει psy-trance......"...... στέκεται στη μέση του πυρηνικού χάους(στη μεση του club) και τον νανουρίζει ο ήχος από καταραμένα τύμπανα(TR-808) και μονότονους αυλούς(TB-303)."


  




Τα κέρατα του ταύρου σύμβολο της Κνωσσού και το Stonehedge ?



Περίεργος συνδιασμός πραγματικά...... Εκτός από την Κρήτη είναι και το Λαύριο ανακατεμένο στην Μυθολογία Κθούλου... να μην ξεχνάμε βέβαια ότι ένα από τα 3 πρωτότυπα βιβλία θεωρείται ότι ήταν γραμμένο στα ελληνικά.... πρωτοπόροι σε όλα μας και στα καλά και στα κακά !!!


Ο ιδιος ο Λάβκραφτ επισκέφτηκε την Αθήνα και το Λαύριο με αναλυτικές περιγραφές σε βιβλίο του - υπάρχουν πολλοί μύθοι και ιστορίες για τις εξαφανήσεις εργατών στο Λαύριο πριν 50 χρόνια περίπου, καθώς και για ένα δαιδαλώδες σύστημα υπόγειων στοών.... ο Λάβκραφτ κάπου αναφέρει για σημεία εντός των στοών καλυμμένα με πάγο που δεν ήταν πάγος, με κρύσταλλο που όμως δεν είναι ακριβώς κρύσταλλο.... Πολλά λέγονται ακόμη και σήμερα.... ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.


ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΘΟΥΛΟΥ και ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΤΟΕΣ :



  




To Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον είναι η μονή γνωστή θρησκευτική ομάδα αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στην λατρεία του Κθούλου και του Ντάγκον. Ιδρύθηκε το 1840 στον Ίνσμουθ της Μασαχουσέτης από τον πλοίαρχο Ομπέντ Μαρς. Ο Μαρς είχε μάθει πάρα πολλά για τον Ντάγκον στην Πολυνησία και η νέα θρησκεία που κήρυττε, περιλάμβανε στοιχεία από ιστορίες των Ιθαγενών ανάμεικτα με την Αγία Γραφή καθώς και δόγματα από μεσανατολικές λατρείες γονιμότητας.


Το Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον έδιωξε όλες τις άλλες εκκλησίες από το Ίνσμουθ και εγκαθιδρύθηκε σαν το μόνο θρησκευτικό κέντρο στην κοινότητα αυτή.


Το Τάγμα αποδεκατίστηκε από την κυβερνητική επιδρομή κατά του Ίνσμουθ το 1928, αν και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν έως και σήμερα κρυφά παρακλάδια σε άλλα μέρη. Δεν υπάρχει παρ’ όλα αυτά απόδειξη ότι η ομάδα αυτή σχηματίστηκε από την επιρροή των Μεγάλων Παλαιών ή αν είναι συνεχιστές μιας μεγαλύτερης και αρχαιότερης παράδοσης. Όλα αυτά έχουν σχέση με την Μυθολογία Κθούλου, φυσικά όμως δεν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις. Υπάρχει όμως η παρακάτω αναφορά στο νετ... όταν ψάχνεις βρίσκεις !! (Από την παραπάνω μηχανή αναζήτησης... )






Tales Out of Innsmouth New Stories of the Children of Dagon "Right here in our own state of Massachusetts, in February of 1928, agents of the U.S. Treasury and Justic Departments perpetrated crimes worthy of Nazi Germany against a powerless minority of our citizens... When the dust of this jack-booted invasion had settled, no citizens [of Innsmouth, Massachusetts] were found guilty of any crime but the desire to live peaceful lives in privacy and raise their children in the faith of their fathers. The mass internments and confiscations have never been plausibly explained or legally justified, nor has compensation ever been so much as attempted to the innocent victims of this official hooliganism." [Senator Kennedy, speaking to the Miskatonic University Class of '59] -Brian McNaughton, "The Doom That Came to Innsmouth" DAGON : Demi-God of the Deep Ones, often referred to as Father Dagon, basically is a VERY large, very old Deep One. DEEP ONES : A race of fish/frog/human hybrids that live beneath the seas. These creatures can successfully breed with humans and do not die of natural causes. ΓΙΑ ΤΟ STARRY WISDOM SECT Among those, however, who have examined and correlated all this evidence, there remain several who cling to less rational and commonplace theories. They are inclined to take much of Blake's diary at its face value, and point significantly to certain facts such as the undoubted genuineness of the old church record, the verified existence of the disliked and unorthodox Starry Wisdom sect prior to 1877, the recorded disappearance of an inquisitive reporter named Edwin M. Lillibridge in 1893, and - above all - the look of monstrous, transfiguring fear on the face of the young writer when he died. It was one of these believers who, moved to fanatical extremes, threw into the bay the curiously angled stone and its strangely adorned metal box found in the old church steeple - the black windowless steeple, and not the tower where Blake's diary said those things originally were. Though widely censured both officially and unofficially, this man - a reputable physician with a taste for odd folklore - averred that he had rid the earth of something too dangerous to rest upon it. Αυτά.... (Y.Γ. υπάρχει και σχετικό βιβλιαράκι - reading material.... TALES OF INNSMOUTH [#6024, $13.95] A shadow hangs over Innsmouth, home of the mysterious deep ones, and the secretive Esoteric Order of Dagon. An air of mystery and fear looms... waiting. Now you can return to Innsmouth in this second collection of short stories about the children of Dagon. Visit the undersea city of Y'ha-nthlei and discover the secrets of Father Dagon in this collection of stories. This anthology includes 10 new tales and three classic reprints concerning the shunned town of Innsmouth.)

  






Η στοα Dragon Rouge ("Red Dragon", στα γαλλικά) ιδρύθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας το 1989. Η ηγετική φυσιογνωμία του Dragon Rouge είναι ο Thomas Karlsson (γεν. 1972) και σήμερα επίσης γνωστος ως εξέχουσα μορφή της μουσικής σκηνής "death metal" και "συμφωνικού metal", όπως συνθέτης (από το 1996) από τους στίχους του διάσημου Σουηδοί Therion , που ιδρύθηκε το 1987 από τον Christopher Johnsson (1972 -), μέλος ο ίδιος του Dragon Rouge. Η πρακτική και η φιλοσοφία του Dragon Rouge βασίζεται σε Qliphotic Καβάλα, Τάντρα, η αλχημεία και την αρχαία σκανδιναβική μυθολογίαΕπί του παρόντος, εκτός από την Lodge Μητέρα της Στοκχόλμης, στη Σουηδία στο Dragon Rouge έχει τη Λότζια Αριστερά (Malmö), και το Atlantis Lodge (Ουψάλα), και στη Γερμανία η Λότζια Heldrasil (Rudolstadt), και στην Ιταλία ο Lodge Sothis (Νάπολη). Εκτός από αυτές τις στοές, υπάρχει μια τελετουργικη ομάδα στην Αθήνα, Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ


ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΘΟΥΛΟΥ:


 






ΚΟΡΑΝΙ και ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ Από τα κεφάλαια Ο Κατακλυσμός και ο Άνθρωπος ".... Ναι, απαρνήθηκες την Τελευταία Κρίση, ω άνθρωπε ! Και όμως υπάρχουν Φύλακες που σε παρακολουθούν, Ευγενικοί Καταχωρητές που γνωρίζουν όλες τις πράξεις σου.... 

Οι άπιστοι αγαπούν αυτήν την εφήμερη ζωή και γι' αυτού ετοιμάσαμε Εμείς γι' αυτούς την δύσκολη Ημέρα της Κρίσης.
 Εμείς τους δημιουργήσαμε και χαρίσαμε δύναμη στα μέλη και τις αρθρώσεις τους, αλλά αν θέλουμε Εμείς μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε με άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι προειδοποίηση.... 
Ο Αλλάχ θα τους απαλλάξει από το κακό αυτής της Ημέρας και θα κάνει τα πρόσωπά τους να λάμπουν σαν τα δικά Μας....." Σημείωση και απορία: Σε όλο το Κοράνι κάθε κεφάλαιο αρχίζει με την φράση "Στο όνομα του Αλλάχ, του Σπλαχνικού, του Ελεήμονα" που σημαίνει ότι κάποιοι μιλούν (στον πληθυντικό) στο όνομα του Αλλάχ - και όχι ο ίδιος ο Αλλάχ.


ΠΟΙΟΣ μιλάει στο άνω απόσπασμα ?



Από το κεφάλαιο ο Ελεήμονας ".... Ανθρωπότητα και Τζιν, ακούστε Μας, Εμείς θα βρούμε το χρόνο για να σας κρίνουμε.... Ανθρωπότητα και Τζιν, αν έχετε τη δύναμη να διαπεράσετε τα όρια του ουρανού και της Γης, τότε διαπεράστε τα.


Αλλά αυτό δεν θα το κάνετε παρά μόνο αν Εμείς σας επιτρέψουμε...." Από το κεφάλαιο Αυτό που Έρχεται ".... Εμείς είμαστε που στείλαμε το θάνατο σ' εσάς.


Τίποτε δεν μπορεί να Μας εμποδίσει από το να σας αντικαταστήσουμε με άλλους όμοιούς σας ή να σας μεταμορφώσουμε σε πλάσματα άγνωστα σ' εσάς.... Δοξάστε λοιπόν το όνομα του Κυρίου σας του Υπέρτατου.


Ορκίζομαι στο Καταφύγιο των Άστρων - και αυτός είναι μεγάλος όρκος αν το γνωρίζετε - πως αυτό είναι ένα δοξασμένο Κοράνιο, γραμμένο σ' ένα κρυμμένο βιβλίο που κανένας δεν μπορεί να το αγγίξει παρά μόνο αυτός που έχει εξαγνιστεί, μια Αποκάλυψη από τον Κύριο όλων των πλασμάτων....."






Σημείωση και απορία:


ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι Κύριοι που ορκίζονται στο "Καταφύγιο των Άστρων" και απευθύνουν το λόγο του Υπέρτατου Κυρίου ταυτόχρονα σε δύο φυλές, στην Ανθρωπότητα και στα Τζιν.






ΠΟΙΟΙ είναι οι Τζιν ?


Στο κεφάλαιο για τον Νώε αναφέρει το Κοράνι: "... Και είπε ο Νώε: Κύριε, ο λαός μου δεν με υπακούει και ακολουθεί αυτούς.... Έχουν καταστρώσει μια φριχτή συνομωσία και λένε ο ένας στον άλλον: Μην απαρνηθείς τα αγαθά σου.


Μην εγκαταλείψεις τον Γιάντ ή τον Σόγκα, τον Γιογκ ή τον Ναόρ

Έχουν παρασύρει πολλούς ανθρώπους. Οδηγούν τους αμαρτωλούς....." Σημείωση και απορία: Ηχητικά και μόνο τα άνω ονόματα θυμίζουν έντονα οντότητες από την Μυθολογία Κθούλου, όπως τους Γιογκ-Σοθώθ, Σογκώθ κλπ. 

Ποιοί είναι αυτοί οι "Μεγάλοι Παλαιοί" και η γενιά τους και γιατί "παρασέρνουν" τους ανθρώπους ? 
Ποιοι είναι οι "Φύλακες" που στέλνουν αντιπροσώπους για να αποκαταστήσουν κάποιο Νόμο κάποιας "Υπόσχεσης" που οι όροι της παραβιάστηκαν ? 
Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις !

  



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και STAR WARS.....




Τι λέει η Αποκάλυψη του Ιωάννη για τον πόλεμο που έγινε στον Ουρανό (star wars).... ".... Και έγινε πόλεμος εν τω ουρανώ, ο Μιχαήλ και οι άγγελοι αυτού επολέμησαν εναντίον του Δράκοντος και ο Δράκων επολέμησε και οι άγγελοι αυτού, αλλά δεν υπερίσχυσαν, ουδέ ευρέθη πλέον τόπος αυτών εν τω ουρανώ. Και ερίφθη ο Δράκων ο Μέγας, ο Όφις ο Αρχαίος ο καλούμενος Διάβολος και Σατανάς, ο πλανών την Οικουμένη όλην, ερρίφθη εις την Γην, και οι άγγελοι αυτού ερρίφησαν μετ' αυτού....."


Και ο Ιησούς λέει "Ήρθα για να πολεμήσω τον Άρχοντα του κόσμου τούτου..." Οι Υιοί της Απώλειας, τα Τέκνα του Όφη, οι Νεφιλίμ κλπ. σε αρκετά τέτοια κείμενα αναφέρονται και σαν ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ ή με το συγκεντρωτικό όρο ο Δράκων ("κόκκινος" και όχι "λευκός" - το χρώμα έχει μεγάλη σημασία).


Πολλοί ερευνητές και μυστικιστές όπως ο Kenneth Grant υποστηρίζουν πως από την γενεαλογία τους κατάγεται η Δρακόντεια Δυναστεία της Αιγύπτου και τα Δρακόντεια Ιερατεία, όπως επίσης και τα Τυφώνεια.






Υπάρχουν αναφορές στην φανταστική λογοτεχνία - που τις αντλούν από σκοτεινές παραδόσεις, όπως στην περίπτωση του συγγραφέα Άρθουρ Μάχεν - για ερπετόμορφα υποχθόνια όντα ή ερπετοειδή με μάτια και δέρμα φολιδωτό σαν της σαύρας.


Αυτοί στην φανταστική λογοτεχνία τουλάχιστον ονομάζονται Λοϊγκόρ.


Από το κεφάλαιο 8 της Αποκάλυψης του Ιωάννη.... ".... 

Και ο πέμπτος άγγελος εσάλπισε και είδον ότι έπεσεν εις την Γην αστήρ εκ του ουρανού και εδόθη εις αυτόν το κλειδίον του φρέατος της Αβύσσου. Και ήνοιξε το φρέαρ της Αβύσσου..... Εξήλθον ακρίδες εις την γην και εδόθη εις αυτάς εξουσία.... Και αι μορφαί των ακρίδων ήσαν όμοιαι με ίππους ητοιμασμένους εις πόλεμοςν και επί τας κεφαλάς αυτών ήσαν ως στέφανοι όμοιοι με χρυσόν, και τα πρόσωπα αυτών ως πρόσωπα ανθρώπων..... Και είχαν εφ' εαυτών βασιλέα τον Άγγελον της Αβύσσου, όστις ονομάζεται Αβαδδών και εις την Ελληνικήν έχει όνομα Απολλύων....."


Λοιπόν έγινε πόλεμο στον ουρανό αλλά ποιος ακριβώς πολεμούσε με ποιον, πότε άρχισε αυτός ο πόλεμος, έχει τελειώσει ή συνεχίζεται ??? ..... Ποιος όμως κέρδισε αυτό το πόλεμο ?


Στην Μυθολογία Κθούλου ξεκαθαρίζεται επανειλημμένα ότι ο Κθούλου ήταν με τους ηττημένους.... 

Ποιοί ήταν όμως οι ΝΙΚΗΤΕΣ ?


Ο πόλεμος ξεκίνησε στον ουρανό, συνεχίστηκε στη γη για πάρα πολύ καιρό ανάμεσα σε διάφορους θεούς. Αυτό διηγούνται όλες οι παραδόσεις και όλες οι μυθολογίες όλων των πολιτισμών του κόσμου. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι ο Πόλεμος μεταξύ Ελοχίμ και Νεφιλίμ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και ότι αναμένουν την τελική έκβαση των μαχών τους.


Η Αποκάλυψη είναι αρκετά κρυπτική σχετικά με χρονολογίες ".... Και είδον άγγλεον καταβαίνονται εκ του ουρανού, όστις είχε το κλειδίον της αβύσσου και άλυσιν μεγάλην εν χειρί αυτού.


Και επίασε τον Δράκοντα, τον Όφιν τον Αρχαίον, όστις είναι Διάβολος και Σατανάς, και έδεσεν αυτόν χίλια έτη. Και έρριψεν αυτόν εις την άβυσσον, και έκλεισεν και σγράγισεν αυτόν, δια να μην πλανήσει τα έθνη πλέον, εωσού πληρωθώσι τα χίλια έτη, και μετά ταύτα πρέπει να λυθεί ολίγον καιρόν......." όταν τα άστρα θα είναι σωστά ????????






Σημείωση: Μετά τη μεγάλη σύνοδο των πλανητών, το Μάϊο του 2000 μπήκαμε σε μία περίοδο που τα "άστρα είναι στη σωστή τους θέση...."


 





Επισης η ομοιότητα προς την πέμπτη σάλπιγγα του φρέατος Deepwater Horizon είναι πολύ μεγάλη: Και αυτό φρέαρ, και στα βαθειά νερά που δεν φαίνεται βυθός δηλ. στην άβυσσο, και βγήκε καπνός, και πολλά τα προβλήματα από τη μόλυνση, κυρίως τα ψυχολογικά,οσο για τις ακριδες που μας κυβερνουν;;;




ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΘΟΥΛΟΥ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ..

  







Τα παιδιά της Γαίας και του Ουρανού δεν είχαν μείνει πολύ στην κορυφή του βουνού Όλυμπος, όταν βρέθηκαν να είναι οι γονείς 12 γιγάντιων παιδιών με τέτοια δύναμη, που ο πατέρας τους, ο Ουρανός, (ή μήπως οι "Ουράνιοι" ?), τα φοβόταν πάρα πολύ....


Για να τα εμποδίσει να χρησιμοποιήσουν αυτήν την δύναμη σε βάρος του, τα άρπαξε αμέσως μετά την γέννησή τους και τα έριξε σε μία σκοτεινή άβυσσο που αποκαλούνταν "Τάρταρα" και εκεί τα έδεσε με σφιχτά δεσμά.


Οι γίναντες αυτοί ονομάζονταν Τιτάνες και η λέξη "τιτάνειος" χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα για να περιγράψει κάτι που έχει τεράστιο μέγεθος.


Το χάσμα αυτό βρισκόταν πολύ κάτω από την γη και ο "Ουρανός" ήξερε ότι γιοί του δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν εύκολα από τα σπηλαιώδη βάθη..... Ο Ιαπετός (που ο λεξάριθμός του μας δίνει το 666) - ο Ωκεανός (!!!!), ο Υπερίων, ο Κρόνος και ο Κοίος , όπως και οι 6 κόρες του, οι Τιτανίδες (Ρέα, Ίλια, Θέμις, Θέτις, Μνημοσύνη και Φοίβη).


Σε όλη την ελληνική μυθολογία υπάρχουν συνεχείς αναφορές στον Τάρταρο ή Άδη, τη φυλακή του "Κάτω Κόσμου".



Ο Κρόνος, με την βοήθεια της μητέρας του Γαίας, δραπέτευσε από τον Κάτω Κόσμο και σκότωσε τον πατέρα του ενώ κοιμόταν και ελευθέρωσε τα αδέλφια του κι έγινε ο νέος βασιλιάς.


Ο Ουρανός τον είχε καταραστεί, προλέγοντας ότι μια μέρα ο Κρόνος θα υποσκελιστεί με τη σειρά του από τα δικά του παιδιά.


Έτσι λοιπόν, για να αποφύγει μία τέτοια περίπτωση, άρχισε να τρώει τα παιδιά που γεννούσε η Ρέα.


Όταν γεννήθηκε ο Δίας, το τελευταίο τους παιδί, η Ρέα ξεγέλασε τον Κρόνο δίνοντάς του να φάει μια πέτρα και φυγάδευσε τον πολύτιμο γιο της σε μια σπηλιά στο βουνό Ίδη της Κρήτης, στο Ιδαίον Άντρον, για να τον αναθρέψουν οι Μελίες Νύμφες.


Αργότερα ο Δίας επιτέθηκε και νίκησε τον πατέρα του δίνοντάς του δηλητήριο που τον έκανε να ξεράσει τ' αδέλφια του αλλά και την πέτρα που είχε καταπιεί (!!!!!)


Ο Δίας έδωσε στ' αδέλφια του μερίδιο του νέου βασιλείου και μερικοί από τους Τιτάνες (ονομαστικά ο Ωκεανός, ο Υπερίων και η Θέμις) δήλωσαν υποταγή στο νέο βασιλιά.


Οι υπόλοιποι όμως δεν δέχτηκαν τον Δία για βασιλιά τους κι έτσι άρχισε μια φοβερή μάχη - Η Επανάσταση των Τιτάνων ..... Οι Τιτάνες επιτέθηκαν στον Όλυμπο και ο Δίας ελευθέρωσε τους Κύκλωπες και τους Εκατόχειρες που ήταν δέσμιοι στον υποχθόνιο κόσμο και οι Κύκλωπες δέχτηκαν σαν αντάλλαγμα να του χαρίσουν "κεραυνούς", ένα τρομερό όπλο που μόνο εκείνοι ήξεραν να φτιάχνουν.


Ο πόλεμος κράτησε 10 χρόνια. Ο ίδιος ο Δίας έπαιρνε μέρος στις μάχες στο πλευρό των Ολυμπίων εξαπολύοντας ασταμάτητα τους κεραυνούς.

 Τελικά οι Τιτάνες νικήθηκαν και ρίχτηκαν για άλλη μια φορά στα Τάρταρα. Αμέσως μετά ο Δίας βρέθηκε μπλεγμένος σε ένα καινούριο πόλεμο, αυτή τη φορά εναντίον των Γιγάντων.


Οι Γίγαντες αυτοί υποτίθεται πως είχαν δημιουργηθεί ανεξέλεγκτα από το αίμα του ακρωτηριασμένου Ουρανού.


Αυτοί οι νέοι Γίγαντες αποτελούσαν ένα φριχτό θέαμα. Είχαν μάτια σαύρας, τα πόδια τους ήταν σαν φίδια και οι πατούσες τους ήταν τα κεφάλια των φιδιών. Επιτέθηκαν κι αυτοί στον Όλυμπο αλλά τελικά νικήθηκαν με την βοήθεια του Ηρακλή, που κατάφερε να νικήσει το γίγαντα Αλκυονέα..... Η Γαία (που ο Απόλλωνας σκότωσε τον Δράκο "Πύθωνά" της στο μαντείο των Δελφών - στον Ομφαλό της Γης ) δεν μπόρεσε να υποταχτεί στην ήττα των παιδιών της. 


Έστειλε εναντίον του Δία ένα τέρας τον Τυφωέα ή Τυφώνα τον οποίον είχε γεννήσει μυστικά στον Τάρταρο.


Ο Τυφωέας αιχμαλώτησε τον Δία και τον κρατούσε φυλακισμένο στην Κιλικία.


Τελικά αφού διασώθηκε από τον Ερμή, κατάφερε να νικήσει το τέρας με την βοήθεια των κεραυνών του. Μετά από όλα αυτά, έγινε για λίγο καιρό ειρήνη στον κόσμο, έως βέβαια οι θεοί άρχισαν να πολεμούν έμμεσα μεταξύ τους, υποστηρίζοντας αντικουόμενες φυλές και παρατάξεις ανθρώπων που έδιναν μάχες για να υπερισχύσουν στην Γη. 




Ο πόλεμος των Ατλάντων και των Ελλήνων, καθώς και των Αχαιών και των Τρώων, μοιάζουν σημαντικοί για τους θεούς, που χωρίστηκαν σε "στρατόπεδα" και υποστήριζαν αντίστοιχα αυτούς που είχαν επιλέξει.... ΧΑΟΣ !....


ΣΥΜΠΤΩΣΗ;;




Τυφώνας μέρα Πανσελήνου


Οι επιστήμονες μιλούν για ένα “σπάνιο καιρικό φαινόμενο” για τον Τροπικό Τυφώνα Sandy επειδή συναντιέται με δυο χειμερινές καταιγίδες ενώ η πανσέληνος βοήθησε στην άνοδο των Υδάτων και τη συσσώρευση της μάζας τους με τους ανέμους που κινούνται με 140+ χιλιόμετρα την ώρα.


 Όμως η Πανσέληνος σε συνδυασμό με τους Δεσμούς της Σελήνης να σχηματίζουν γωνία 90ο με το Μεσοδιάστημα Δία/Κρόνου -δηλαδή με το Μεσοδιάστημα της Δικαιοσύνης, έκαναν σύμφωνα με τον Όμηρο την Γαία να στενάζει κάτω από τον Δία που χαίρεται να ρίχνει κεραυνούς στην οργή του πάνω, κάθε φορά που γύρω από τον Τυφωέα (Τυφώνα) μαστιγώνει το έδαφος στους Αρίμους, όπου είναι του Τυφωέα (Τυφώνα) η κατοικία.Ο Όμηρος περιγράφει τον Πόλεμο των Τιτάνων εναντίον του Διός καθώς οι Θεοί πολεμούν μεταξύ τους και ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στις ανθρώπινες υποθέσεις (φαινόμενο ΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ).
Το ειδαμε εδω




Μυθολογία Κθούλου - Internet & Microsoft...

  







H επικεφαλίδα είναι από μόνη της περίεργη, έτσι ?


Για σκεφτείτε το όμως λίγο μαζί μου... Οι υπολογιστές νομίζω έχουν λάθος όνομα. Δεν είναι αριθμομηχανές και λογιστικά εργαλεία....


Ένας τεράστιος αριθμός σπιτιών ανά το κόσμο έχουν υπολογιστή (στο τέλος θα μετράμε τα σπίτια που δεν έχουν... ) και φυσικά δεν χρησιμοποιούνται για να εκτελέσουν υπολογιστικές εργασίες αλλά καθαρά για το internet, δηλαδή ελεύθερη και άμεση πληροφόρηση και τη δυνατότητα φυσικά της παγκόσμιας επικοινωνίας. Άρα οι υπολογιστές γίνονται διάμεσοι, παράθυρα, πύλες....


 Αυτή τη στιγμή ένας οδηγός είναι ο κυρίαρχος και η επίσημη θρησκεία. 

Ένας μοντέρνος Τζένκινς Χαν του κυβερνοχώρου, η εταιρεία γίγαντας, η Microsoft.


Η κυριαρχία της είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και εμείς αυτοί τη στιγμή γράφουμε σε ένα από τα προγράμματά της.

 Έχει καταφέρει να γίνει μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του πλανήτη μας. Η εταιρεία που έχει γίνει στόχος των περισσότερων κλοπών στην ιστορία της ανθρωπότητας (πόσοι χρησιμοποιούν παράνομα ή σπασμένα προγράμματά της) αλλά και η ίδια η εταιρεία έκλεψε προγράμματα και στοιχεία άλλων και τα οικιοποιήθηκε. Κατάφερε να κάνει τον ιδρυτή της από έναν απλό φοιτητή, τον πιο πλούσιο και ισχυρό άνθρωπο στο κόσμο.
 Οι περίεργοι σκεπτικιστές και αναλυτές, αναλύουν τα πάντα και έχουν ανακαλύψει πραγματικά περίεργα πράγματα.... 
Αν αναγραμματίσετε ελεύθερα την λέξη Microsoft, θα βγάλετε τις εξής περίεργες λέξεις: Cosmic Fort (κοσμικό οχυρό), Cosmos Rift (το ρήγμα του κόσμου), From Stoic (ακόλουθοι των Στωϊκών - της σχολής δηλαδή του Ζήνωνα που δίδασκε την ελευθερία από το πάθος, τα συναισθήματα, τη θλίψη και την ευχαρίστηση, την υποταγή χωρίς παράπονο στην αναπόφευκτη αναγκαιότητα).


Το "κοσμικό οχυρό" είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη, αν το συνδέσουμε με την πληροφορία ότι η MIcrosoft έχει κατασκευάσει ένα κτίριο το Microsoft Campus στο Redmond, λίγο έξω από την Ουάσινγκτον, που βρίσκεται σε σχηματισμό με το Πεντάγωνο του Ministry of Defense και είναι και αυτό ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ! 


Φήμες λένε ότι εκεί στεγάζεται το μεγαλύτερο project όλων των εποχών, ένα υπερδίκτυο με το όνομα Hermes (Ερμής) και που είναι το πρώτο επιτυχημένο project τεχνητής νοημοσύνης της ιστορίας.


Αν αυτό αληθεύει, τότε η υπόθεση μοιάζει με το Baphomet των Ναϊτών και αν συνδιάσουμε και το "κοσμικό ρίγμα" σε όλα αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε πως η Microsoft έρχεται σε επαφή με όντα άλλων κόσμων.... (δεν το λέω εγώ... οι αναλυτές της Μυθολογίας Κθούλου) - σχετικό βιβλίο το Neuromancer του Bill Gibson, στο οποίο και αυτός εικάζει κάτι τέτοιο για μια παρόμοια με την MIcrosoft πολυεθνική.....


Αν δούμε την Netscape, το όνομά της οποίας μεταφράζεται σαν "το τοπίο του Ιστού", "η βάση του κέρατου του Ιστού" ή την American Online που την αγόρασε, είναι το μεγαλύτερο σύμβολο των Illuminati, το μάτι της πυραμίδας και φυσικά το γεγονός ότι είναι χρυσό (το σύμβολο - the allseeing eye).... 


Αυτά βεβαίως είναι πράγματα γνωστά από το 1975 όταν βγήκε η τριλογία Illuminatus! του Ρόμπερτ Άντονι Γουίλσον και του Ρόμπερτ Ση.

Τα συγκεκριμένα βιβλία φαίνεται να είναι μία διαρροή πληροφοριών σχετικά με τους ίδιους τους Illuminati... 

Λίγο πολύ το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει ότι η Ουάσινγκτον που είναι το κέντρο της Οργάνωσης, είναι φτιαγμένη σύμφωνα με τα πρότυπα του Νεκρονόμικον, ότι οι Illuminati έρχονται σε επαφή με τον Γιογκ-Σοθώθ και ότι ο George Washington, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Adam Weishaupt, ο ιδρυτής των bavarian Illuminati ! 

Τα παράξενα βέβαια συνεχίζονται με την ανάλυση του ονόματος Adam Weishaupt, από τον οποίο βγαίνει "ο πρώτος που ήρθε σε επαφή με τους σοφούς" (με τους Μεγάλους Παλαιούς ?) και πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται το μυστικό των μυστικών ! (που φυσικά δεν ξέρουμε ποιο είναι).... 
Η Micorosoft ιδρύθηκε λίγα μέρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου Illuminatus!, από τους φοιτητές William H. Gates III και Paul G. Allen. 

Χρηματοδοτήθηκε αμέσως με τεράστια κεφάλαια της ΙΒΜ και οι δύο φοιτητές που την ίδρυσαν, αν και φήμες τους ήθελαν μέτριους επιστήμονες και κλέφτες και αντιγραφείς, υποστηρίχτηκαν χωρίς ανταλλάγματα από την ΙΒΜ !

 Υπάρχουν πληροφορίες πως η ίδρυση της Microsoft και η υποστήριξή της από την ΙΒΜ, ήταν η αντίδραση στην κυκλοφορία του Ιlluminatus! 

Οι ίδιοι οι Illuminati ήθελαν να μεταφέρουν το "Pentacle of Invocation" (Πεντάγωνο της επίκλησης) κάπου εκεί κοντά και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία με συμβολικό χαρακτήρα στην οποία θα συνέχιζαν οι εργασίες τους χωρίς διακοπές και φασαρίες. Γιατί μόλις 8 χρόνια πριν, στις 21 Οκτωβρίου του 1967, μια παράξενη "διαδήλωση αποκρυφιστών" είχε αναταράξει το Πεντάγωνο και την Ουάσινγκτον δείχνοντας πως πολλά είχαν γίνει γνωστά.

 Η διαδήλωση αυτή έληξε με την επέμβαση του στρατού.


Το πλέον συμβολικό ίδρυμα που θα μπορούσαν να εμπνευστούν οι Illuminati τον καιρό εκείνο ήταν μια εταιρεία προγραμματισμού. Η ανακάλυψη τότε του microchip (υπήρξε ταυτόχρονα η φήμη ότι αντιγράφτηκαν από αντίστοιχα microchip ιπτάμενων δίσκων), δημιούργησε τον κλάδο των προγραμματιστών !


 Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει άλλος κλάδος πιο κοντά στον τρόπο χειρισμού των καταστάσεων όπως τους δίδαξε ο Adam Weishaupt, από τον κλάδο των προγραμματιστών του Virtual Reality ? 

Μία από τις βασικές δοξασίες των Illuminati είναι "τίποτα δεν είναι αληθινό, τα πάντα επιτρέπονται", πράγμα που είναι ο μόνος νόμος που ισχύει στο κυβερνοδιάστημα.


Σύμφωνα με τον Adam Weishaupt "Η μεγάλη δύναμη του τάγματός μας βρίσκεται στην κάλυψή του... μην αφήνετε ποτέ να εμφανιστεί κάπου με το όνομά του, αλλά πάντα κάτω από άλλο όνομα και άλλο επάγγελμα...." 


Τι μεγαλύτερη κάλυψη λοιπόν από το κυβερνοδιάστημα.... Πολλοί είναι επίσης αυτοί που ισχυρίζονται ότι το όνομα Bill Gates είναι ένας κώδικας.

 Το όνομα αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά στο βιβλίο του Άλιστερ Κράουλι Moonchild στο οποίο είναι το όνομα ενός μάγου. 
Bill σημαίνει Βασίλειος - Βασιλιάς και Gates πύλες.... αυτή είναι η άμεση μετάφραση του ονόματος αυτού.... ο Βασιλιάς της Πύλης, ιδιότητα που έχει ο λαβκραφτικός και ιλλουμινάτικος Γιογκ-Σοθώθ.


Ο Αμπντούλ Αλχαζρέντ, συγγραφέας του Νεκρονόμικον γράφει, "οι Μεγάλοι Παλαιοί ήταν, οι Μεγάλοι Παλαιοί είναι και οι Μεγάλοι Παλαιοί θα είναι...όχι στους χώρους που ξέρουμε, αλλά ανάμεσα σ' αυτούς...


Ο Γιογκ-Σοθώθ είναι η πύλη ! .... Κάποια πράγματα είναι πιο παλιά απ' ότι φαίνονται.....


Αναφορές στο νετ... μέσω του Chtuugle. com... Excerpts from the diary of Gwilim Griffiths marine biologist at the University of Bangor recovered from the wreck of the scientific vessel "Rhiannon". 


Diary day 23 After finding the strange misshapen idol on that newly risen volcanic island (I am still at a loss to explain why it was there) my attempts to find out more about it are begining to bear fruit. I have included a photograph so that you see it's hideousness for yourself though I have my doubts about making such images available to an unsuspecting public. I have also found a drawing in an a rare copy of John Dee's translation of the Necronomicon which bares a similarity to the statue, I include a copy of the drawing here so you can make your own comparisons. I will admit to being somewhat mystified as to how a statue found on the Atlantic seaboard can have any connection with an old Persian text. To compound the mystery I have also found a drawing in an old Welsh text the "Llyfr Ddu Gwawl" or "Black book of Gwawl" it is supposedly a drawing of the demon god Cyddlw of the Hyperborean picts. The similarities are too great to be mere coincidence. It was next to a strange verse which translated reads: "In his house at Rl'yeh dead Cthulhu lies sleeping That is not dead which can eternal lie and with strange aeons even death may die. Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wagn'nagl fhtagn." The more I find out about this thing the more I am inclined to re-visit the island to see if I can pick up any further clues. I am also trying my hand at modern technology to see if I can find out why this monstrous statue haunts my dreams so. N.B. After the wreck of the "Rhianon" was salvaged the diary of Grifiths was found in a waterproof container. It is interesting to note that no bodies were recovered from the wreck and that the 10 ft gouges in the hull of the wreck or, as the recovery team called them "claw marks", have never been satisfactorily explained. The above statue now resides in the University of Wales in Aberystwyth.






Απόσπασμα από τους TIMES της Σιγκαπούρης, 7 Νοεμβρίου 1947



Το πλήρωμα του πλοίου Ρότζερς Κλάρκ αφέθηκε ελεύθερο σήμερα, αφού κρατήθηκε σε σχέση με την εξαφάνιση του κ. και της κ. Μάριους Φίλιπς, που είχαν ναυλώσει το σκάφος για να διερευνήσουν κάποια έρευνα στην περιοχή της Πολυνησίας.

 Οι Φίλιπς εθεάθησαν τελευταία φορά στην περιοχή ενός ακατοίκητου νησιού σε περίπου Νότιο Πλάτος 47 μοίρες 53 λεπτά, Δυτικό Μήκος 127 μοίρες 37 λεπτά.
 Αναχώρησαν με μια μικρή βάρκα και εισήλθαν στο νησί από την ακτή αντίθετα του πλοίου. 
Από το νησί φαίνεται ότι έφυγαν στη θάλασσα, γιατί το πλήρωμα βεβαίωσε ότι παρακολούθησε μια εκπληκτική αναταραχή του νερού στη μακρινή πλευρά του νησιού κι ο καπετάνιος του πλοίου μαζί με τον υποπλοίαρχο που ήταν στην γέφυρα, είδαν ότι φάνηκε σαν και οι δύο εργοδότες του να πετάχτηκαν ψηλά με τον πίδακα του νερού και έπεσαν ξανά στην θάλασσα. 
Δεν εμφανίστηκαν ξανά, αν και το πλοίο περίμενες εκεί για αρκετές ώρες. 
Μια εξέταση του νησιού αποκάλυψε ότι τα ρούχα που φορούσαν βρίσκονταν στη μικρή βάρκα. Ένα χειρόγραφο από το χέρι του Φίλιπς, που δηλώνει ότι είναι αληθινό, αλλά είναι εμφανώς φανταστικό, βρέθηκε στην καμπίνα του και παραδόθηκε στην Αστυνομία της Σιγκαπούρης από τον πλοίαρχο Μόρτον. 
Κανένα ίχνος των Φίλιπς δεν έχει βρεθεί !!




  





Tι είναι έως τώρα γνωστό γι' αυτό το βιβλίο, το Necronomicon, το οποίο και αναφέρεται στην Μυθολογία του Κθούλου?






Δεν ξέρω αν υπήρξε πράγματι το συγκεκριμένο βιβλίο ή αν είναι επινόηση του Lovecraft. Υπάρχουν πολλά στοιχεία, ονόματα υπαρκτών προσώπων και ημερομηνίες που βάζουν σε σκέψεις.........................................


Λένε ότι "γράφτηκε" από τον Αμπντούλ Αλχαζρέντ, έναν τρελλό ποιητή από τη Σάνα της Υεμένης, που λέγεται ότι μεγαλούργησε κατά την περίοδο των Ομμιάδων Χαλιφών γύρω στο 700 μ.Χ. Επισκέφτηκε τα ερείπια της Βαβυλώνας και της μυστικής υπόγειας Μέμφιδας και έζησε 10 χρόνια μόνος στη μεγάλη νότια έρημο της Αραβίας, τη Ρόμπα Ελ Χαλίγιεχ ή "κενό διάστημα" των αρχαίων - και την Ντάχνα ή "Βαθυκόκκινη" έρημο των μοντέρνων Αράβων, που θεωρείται ότι κατοικείται από προστατευτικά στοιχειά και τέρατα του θανάτου.


Γι' αυτήν την έρημο έχουν ειπωθεί πολλά περίεργα και απίστευτα θαύματα από εκείνους που καυχιούνται πως την έχουν διασχίσει. Στο τέλος της ζωής του, ο Αλχαζρέντ κατοικούσε στη Δαμασκό, όπου γράφτηκε το Necronomicon.


Πολλά φοβερά και περίεργα πράγματα ακούστηκαν για το θάνατό του ή την εξαφάνισή του το 738 μ.Χ.


Από τον Ιμπν Χαλικάν έναν βιογράφο του 12 αι. αναφέρεται ότι αρπάχτηκε μέρα - μεσημέρι από ένα αόρατο τέρας που τον καταβρόχθησε με φρικαλέο τρόπο μπροστά σ' ένα μεγάλο αριθμό παγωμένων από το φόβο μαρτύρων (?). Πολλά λέγονται επίσης για την τρέλλα του.


Ισχυριζόταν ότι είχε βρεθεί στο παραμυθένιο Ιρέμ ή Πόλη των Κιόνων και ότι έχει βρει κάτω από τα ερείπια μια συγκεκριμένης ανώνυμης (?) ερειπωμένης πόλης τα συγκλονιστικά χρονικά και μυστικά μιας φυλής παλιότερης από την ανθρωπότητα.


Το 950 μ.Χ. το Αλ Αζίφ, όπως λεγόταν στην αρχή το Necronomicon, που είχε επιτύχει να γίνει γνωστό, αν και κυκλοφορούσε μόνο κρυφά μεταξύ φιλοσόφων της εποχής, μεταφράστηκε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ από τον Θεόδωρο Φιλέτα από την Κωνσταντινούπολη με τον τίτλο Νεκρονομικόν.


Για ένα ολόκληρο αιώνα υποκινούσε αποκρουστικούς πειραματισμούς, μέχρι που αποσύρθηκε και κάηκε από τον πατριάρχη Μιχαήλ.


Μετά από αυτό παρουσιάζεται μόνο φευγαλέα, αλλά ο Όλαους Βόρμιους έκανε αργότερα στην Μεσαιωνική Εποχή το 1228 μ.Χ., την λατινική μετάφραση και το λατινικό κείμενο τυπώθηκε 2 φορές, μία σε black letter (προφανώς στα Γερμανικά) και μία φορά το 15ο αι. (πιθανότατα στα Ισπανικά). Και οι δύο εκδόσεις είναι χωρίς αναγνωριστικά σημάδια και τοποθετούνται χρονικά και τοπικά μόνο από τα εσωτερικά τυπογραφικά τους στοιχεία. Η εργασία και στις 2 γλώσσες απαγορεύτηκε από τον Πάπα Γρηγόριο τον 4ο το 1232, αμέσως μετά την λατινική μετάφραση, που προκάλεσε σάλο.


Το αραβικό πρωτότυπο είχε χαθεί πολύ νωρίς, την εποχή του Βόρμιους, όπως ενδείκνυται στην προκαταρκτική του σημείωση και δεν αναφέρθηκε εμφάνιση του ελληνικού αντίτυπου, (το οποίο είχε τυπωθεί στην Ιταλία το 1500 και 1550 μ.Χ. ) από την εποχή της πυρκαγιάς μιας συγκεκριμένης προσωπικής συλλογής του Salem το 1692.


Μία μετάφραση από τον δρ. Ντη δεν τυπώθηκε ποτέ και σώθηκαν από το αρχικό χειρόγραφο μόνο κάποια αποσπάσματα. Από τα λατινικά κείμενα που υπάρχουν ακόμη, είναι γνωστό ένα αντίγραφο του 15 αι. και βρίσκεται κλειδωμένο στο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και ένα άλλο του 17 αι. στην ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ.


Μία έκδοση του 17 αι. στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΟΥΑΙΝΤΕΝΕΡ του ΧΑΡΒΑΡΝΤ και στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ του ΜΙΣΚΑΤΟΝΙΚ στο ΑΡΚΑΜ. Επίσης ένα αντίγραφο βρίσκεται στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ.





Πιθανόν να υπάρχουν πολυάριθμα κρυμμένα αντίτυπα και φημολογείται πως ένα από αυτά (του 15 αι.), αποτελεί μέρος της συλλογής ενός διάσημου Αμερικάνου εκατομμυριούχου.


Μια πιο αβέβαιη φήμη αποδίδει τη διάσωση ενός ελληνικού κειμένου του 16 αι. στην οικογένεια ΠΙΚΜΑΝ του ΣΑΛΕΜ.


Αλλά παρ' όλο που διασώθηκε, χάθηκε τελικά με τον καλλιτέχνη Ρ. Ο. ΠΙΚΜΑΝ, ο οποίος και εξαφανίστηκε στις αρχές του 1926.


Το βιβλίο αποσύρθηκε αστραπιαία από τις αρχές των περισσάτερων χωρών και από όλους τους κλάδους των οργανωμένων Εκκλησιών.


Η ανάγνωσή του έχει τρομερές συνέπειες. Λέγεται, ότι από φήμες γι' αυτό το βιβλίο (το οποίο γνώριζαν σχετικά λίγοι από το ευρύ κοινό), εμπνεύστηκε ο R. W. CHAMBERS την ιδέα του για την νουβέλα του "Ο Βασιλιάς με τα Κίτρινα" (The King in Yellow).






Σαν πολλά τα στοιχεία για ένα ανύπαρκτο βιβλίο και να είναι μόνο στην φαντασία του Λάβκραφτ για να στηρίξει τα διηγήματά του, δεν νομίζετε ? Για του λόγου το αληθές, παραθέτω κάποια σημεία τα οποία έχουν εξηγηθεί έως σήμερα........................................


1) Ο ποιητής ήταν από την Σένα της Υεμένης ---> Σένα ήταν όντως η πρωτεύουσα της Υεμένης.






2) Ο Ιμπν Χαλικάν ο βιογράφος του 12 αι. --> το Βιογραφικό Λεξικό του Χαλικάν υπάρχει πραγματικά, αν και δεν αναφέρει τον Αμπντούλ Αλχαζρέντ.






3) "Ισχυριζόταν ότι έχει δει την παραμυθένια Ιρέμ ή Πόλη των Κιόνων"--> η Ιρέμ ή Ίραμ είναι μία πόλη που αναφέρεται στο ΚΟΡΑΝΙ και στις αραβικές "Χίλιες και Μία Νύχτες". Η πραγματική τοποθεσία της πόλης ανακαλύφτηκε λίγα χρόνια πριν.






4) "Μία μετάφραση που έγινε από τον δρ.Τζον Ντη δεν τυπώθηκε ποτέ" --> ο Τζον Ντη ήταν ένας λόγιος και μάγος που έζησε για ένα χρονικό διάστημα στην αυλή της ΕΛΙΣΑΒΕΤ της Α'. Το μεγαλύτερο μέρος της μαγικής του έρευνας ήταν αφιερωμένο στους αγγέλους. Θα ξαφνιαζόταν πολύ αν μάθαινε (τρόπος του λέγειν) ότι ένα από τα σκοτεινότερα βιβλία έχει αποδοθεί σ' αυτόν, αν και οι σκοτεινές αναφορέςστον Κορονζόν το "Φύλακα της Πύλης" και σε ορισμένες, σχεδόν δαιμονικές, αγγελικές οντότητες μοιάζουν να συμπληρώνονται από την Μυθολογία του Κθούλου.






5) "Το πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες" --> είναι μια ασυνήθιστη επιλογή εκ μέρους του Λάβκραφτ. Γίνεται δε ακόμη πιο περίεργη αν σκεφτούμε πως ο διευθυντής του Πανεπιστημίου αυτού μεταγενέστερα είναι ο Χ. Λ. ΜΠΟΡΧΕΣ, ο οποίος φαίνεται να ασχολείται με τα ίδια φιλοσοφικά προβλήματα που ο Λάβκραφτ διατύπωσε και μοιάζει με ήρωα των διηγημάτων του. Ίσως αυτό σημαίνει πως στα ράφια της βιβλιοθήκης αυτής, κρύβονται ορισμένα "ιδιαίτερα" βιβλία.






6)
"Λέγεται, ότι από φήμες γι' αυτό το βιβλίο (το οποίο γνώριζαν σχετικά λίγοι από το ευρύ κοινό), εμπνεύστηκε ο R. W. CHAMBERS την ιδέα του για την νουβέλα του "Ο Βασιλιάς με τα Κίτρινα" (The King in Yellow)." -->


Το συκεκριμένο βιβλίο αναγνωρίζεται σαν κλασσικό αριστούργημα της λογοτεχνίας τρόμου, κυρίως εξαιτίας της αναφορά του από τον Λάβκραφτ.

Αν έγινε μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσει τις φήμες ότι το είχε επινοήσει ο ίδιος, είναι κάτι που έως σήμερα δεν έχει αποδειχτεί.






























Οι χειρονομίες Voor, Kish και Koth από το Necronomicon – Book of Dead Names (Al Azif) των Hay, Turner και Wilson


Τα συμπεράσματα δικά σας !

 






Τελετή Λήξης με Cthulhu και επικλήσεις;;


  






ΚΑΡΤΑ ILLUMINATI



Υπηρέτες του Κθουλου” Μεγάλη σειρά φαντασίας και με μεγάλα μυστικά . Ίσως η αναφορά στον Κθουλου να μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλες αποκαλύψεις από την μεριά της θάλασσας στο άμεσο μέλλον η τις ζούμε(Ανακαλύψεις βυθισμένων πολιτισμών . Και καλύτερα είναι να μην ξυπνήσει ο κθουλου….

Επίσης τον Κθουλου συναντάμε στις εικονογραφημένα του Manara να βιάζει τα βράδια την sexy Druna












ΤΑΙΝΙΕΣ

Matrix

 




Lord of the rings














Τα συμπεράσματα δικά σας !


ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:


http://antidimos.blogspot.com

http://www.cesnur.org/religioni

http://truth.freeforums.org/

http://astrology.eportal.gr

http://www.imdleo.gr




ΠΗ
ΓΗ

1 σχόλιο: