Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η νέα επανάσταση στο Χονγκ-Κονγκ, στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Η.Π.Α μέσω των μη-κυβερνητικών οργανώσεων.

occupy-central-χρηματοδότηση-επανάστασης-χονγκ-κονγκ-ηπα




Με τον ίδιο τρόπο που οι Η.Π.Α παραδέχθηκαν λίγο καιρό μετά το ξέσπασμα της «Αραβικής Άνοιξης» και του χάους που επεκτάθηκε στη Μέση Ανατολή ότι χρηματοδότησαν, εκπαίδευσαν και παρείχαν οπλισμό στους ηγέτες της επανάστασης και σε τρομοκράτες, πλέον όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α μέσω της δράσης πολλών οργανισμών και μη-κυβερνητικών οργανώσεων κρύβεται πίσω από την πυροδότηση των διαδηλώσεων στο Hong Kong (σ.σ. pentapostagma.gr – Occupy Central).

Σε σχετικό ρεπορτάζ της Washington Post διαφαίνεται ο ρόλος των υποστηριζόμενων από τις Η.Π.Α ΜΚΟ για την πυροδότηση της «Επανάστασης της Ομπρέλας», αν και το ρεπορτάζ διακατέχεται από τον κυρίαρχο λόγο των δυτικών μέσων ενημέρωσης:

Οι κινέζοι ηγέτες, όντας ανήσυχοι για τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε έτερα σημεία της χώρας το έτος που διανύουμε, έχουν προχωρήσει σταθερά σε αυστηρότερους ελέγχους προς τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που είναι ύποπτες για την επιτέλεση εντολών και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων χωρών του εξωτερικού.

Η εκστρατεία στοχεύει στην απομόνωση της Κίνας από «τις Δυτικές αξίες όπως αυτή της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης» (σ.σ.pentapostagma.gr – εισαγωγικά δικά μας), και από την επιρροή, ειδικότερα των αμερικανικών ομάδων που ενδέχεται να επιχειρήσουν να προωθήσουν τις αξίες αυτές στη χώρα. Η εκστρατεία περιορισμού είναι μακροχρόνια, αλλά έχει συνεχίσει με νέα ένταση υπό την Προεδρεία του Xi Jinping, ειδικότερα έπειτα από την ανατροπή του Ουκρανού Προέδρου Viktor Yanukovych, έπειτα από διαδηλώσεις διάρκειας αρκετών μηνών στο Κίεβο που θεωρήθηκε ότι υποστηρίχθηκαν ανοιχτά από τη Δύση.

— Το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου περιέχει και άλλες σημαντικές πληροφορίες:

Ένας ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, που μίλησε υπό την συνθήκη τήρησης της ανωνυμίας του, ανέφερε ότι ο Putin κάλεσε τον Xi ώστε να συζητήσουν για τις σκέψεις του Ρώσου Προέδρου για τον ρόλο της Δύσης στην Ουκρανία. Αυτές οι ανησυχίες φαίνεται ότι αναλύθηκαν μέσω εκτενών συζητήσεων μεταξύ των δύο ηγετών που έλαβαν χώρα στην Κίνα, σύμφωνα με μέλη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

“(Οι δύο ηγέτες) ανησυχούν έντονα για τις Έγχρωμες Επαναστάσεις, και ανησυχούν πολύ για τα γεγονότα στην Ουκρανία”, αναφέρει ο διευθυντής Διεθνούς ΜΚΟ, η οργάνωση της οποίας ηγείται χρηματοδοτείται μερικώς από το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy –NED) των ΗΠΑ. «Τα λεφτά σας προέρχονται από τους ίδιους ανθρώπους – όπως και στην Ουκρανία. Στοχεύετε ξεκάθαρα στην αποσταθεροποίηση τηςΚίνας».

Βέβαια, είναι σαφές ότι το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία των Η.Π.Α και πολλές ακόμη οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου και του Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου, κάθε άλλο παρά «προωθούν τη δημοκρατία».

Αντιθέτως, εμπλέκονται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο νεοιμπεριαλιστικής διακυβέρνησης με τον όρο «κοινωνία ή οργανώσεις των πολιτών» που διαπλέκεται με πολλά δυτικά «διεθνή ινστιτούτα», τα οποία με τη σειρά τους ελέγχονται απόλυτα από συμφέροντα των Η.Π.Α, της Wall Street, του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Η έννοια της «προώθησης της δημοκρατίας» είναι το λιγότερο σκανδαλώδης για μία χώρα που εμπλέκεται σε πολυάριθμους/ταυτόχρονους πολέμους σε ολόκληρη τη Γη, και έχει δημιουργήσει ένα απόλυτα καταπιεστικό αστυνομικό κράτος, έναν απόλυτα οργουελιανό εφιάλτη στο εσωτερικό της.

Η στήριξη της «Επανάστασης της Ομπρέλας» αποτελεί μία ύστατη προσπάθεια των Η.Π.Α να ανακόψει την πορεία της Κίνας προς την παγιοποίηση της ως οικονομική υπερδύναμη επιχειρώντας την πολιτική της αποσταθεροποίηση και απονομιμοποίηση, ώστε να διαταράξει την ισχύ του διπόλου Ρωσίας-Κίνας.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου