Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:







“ΕΙΣΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ. ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ. ΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΑΜΕ”!


Το διαβάζω και κλαίω με λυγμούς... τραντάζεται όλο το κορμί μου από το κλάμα...
Πώς λέμε: "Και κλάμα η κυρία βρε παιδάκι μουουουουουου"!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ρε, άντ' απο κει που θα μας δουλέψετε κιόλας... έχετε τακιμιάσει με τους πολιτικούς, έχετε οργιάσει στο κρεββάτι της διαπλοκής, και μας το παίζετε παρθένες..
ΟΥΣΤ!


Πόπη Σουφλή




«Η Εκτελεστική Εξουσία, η Κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι μείζον θεσμικό ζήτημα. Συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, κίνδυνο για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, κίνδυνο για τη Δημοκρατία».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στην
πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου η οποία κατήγγελλε «προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης του θεσμού της Δικαιοσύνης και του θεσμικού ρόλου των δικαστικών λειτουργών» μιλώντας στην Πανδικαστική Συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι δικαστικές Ενώσεις .

Η κ. Θάνου στέλνοντας μήνυμα προς της Κυβέρνηση είπε πως :«Με την μη εφαρμογή τους (δικαστικών αποφάσεων) η κυβέρνηση θέτει εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης μετατρέπει τον εαυτό της σε κυβέρνηση κράτους απολυταρχικού και δείχνει σαφώς στον πολίτη και εάν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει εντούτοις το κράτος κατά τρόπο αυθαίρετο και παράνομο αρνείται την εφαρμογή της» και συμπλήρωσε «Η κυβέρνηση υποχρεούται, με βάση τις συνταγματικές αρχές και τις αρχές του κράτους δικαίου, να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις…Επιβάλλεται να εφαρμόσει άμεσα στο σύνολο της τις δικαστικές αποφάσεις » .

Στο στόχαστρο της κ. Θάνου μπήκε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης
Κατηγορώντας τον υπουργό Οικονομικών για «αλαζονική λογική» καθώς και ότι κινείται «εκτός των πλαισίων του Κράτους Δικαίου» με αφορμή τις δηλώσεις του ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν την δημοσιονομική πολιτική και όχι οι δικαστές αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ότι επιχειρεί να στρέψει τους πολίτες σε βάρος των δικαστών παραπληροφορώντας τους σχετικά με το ποσό που πρέπει να δοθεί στους δικαστές μετά την απόφαση του μισθοδικείου.
«Εμείς οι δικαστές δεν είμαστε αντίπαλοι των άλλων κοινωνικών ομάδων ούτε προνομιούχοι έναντι αυτών, όπως επιμένει να θέλει να μας εμφανίζει για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Είμαστε μαζί με τους Έλληνες πολίτες» είπε η πρόεδρος της Ένωσης υπενθυμίζοντας ότι και στους δικαστές επιβλήθηκαν τα ίδια μνημονιακά μέτρα με μειώσεις μισθών που άγγιξαν το 60%.

Η κ. Θάνου προσπάθησε να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχονται οι δικαστές ότι είναι από τους ελάχιστους κλάδους που οι περικοπές στους μισθούς τους κρίθηκαν αντισυνταγματικές λέγοντας ότι η πλειοψηφία του Μισθοδικείου που έλαβε την εν λόγω απόφαση δεν αποτελείται από δικαστές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: χαρακτηριστικά «Εμείς οι δικαστές εκδίδουμε αποφάσεις στην διαδικασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μειώνονται οι δόσεις στις τράπεζες.
Εμείς οι δικαστές με αποφάσεις μας από τον α βαθμό έως τον Άρειο Πάγο κηρύξαμε αντισυνταγματικό το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Εμείς οι δικαστές αναστέλλουμε τις αποφάσεις της Διοίκησης για απολύσεις των συμβασιούχων
Εμείς οι δικαστές κηρύξαμε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των μισθών των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας».

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καυτηρίασε τις «συνεχείς τροποποιήσεις των νόμων, η πολυνομία και οι αιφνιδιαστικές, αποσπασματικές και συχνά φωτογραφικές τροπολογίες σε άσχετα με το θέμα τους νομοσχέδια…» που οδηγούν όπως είπε σε δυσλειτουργία στη Δικαιοσύνης. Παράλληλα, έκανε λόγο για αδιαφορία της εκάστοτε κυβέρνησης για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις στη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, πρόεδρος Εφετών, Ειρήνη Γιανναδάκη αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έρθει κάποιος να κάνει επενδύσεις σε μια χώρα που το κράτος δεν εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις αποδίδοντας ευθύνη στην κυβέρνηση για το ότι έχουν «μπλοκάρει» τα δικαστήρια.

Μάλιστα, τόνισε η κυρία Γιανναδάκη, ότι στα Διοικητικά Δικαστήρια εκκρεμούν σήμερα 368.000 υποθέσεις εκ των οποίων οι 85.520 είναι φορολογικές.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής πρότεινε να νομοθετηθεί κοινό όργανο δικαστών και δικηγόρων, το οποίο θα προωθεί τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου