Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ημέρα μνήμης για τους αγνοούμενους της Κυπρου-29 Οκτωβρίου





29 Οκτωβρίου ημέρα μνήμης και τιμής των αγνοουμένων μας από την βάρβαρη εισβολή των τούρκων τον μαύρο Ιούλιο του 1974. 
Ορίστηκε από την βουλή το 2010 και είναι η μέρα τιμής των άτυχων εκείνων ανθρώπων που έπεσαν στα χέρια των εισβολέων και ποιος ξέρει τι απέγιναν..


Οι μανάδες τους και οι συγγενείς τους ακόμα περιμένουν!
Από το 1974, 1619 άνθρωποι αγνοείται η τύχη τους. 
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι 613 ήταν πολίτες χωρίς στρατιωτική ιδιότητα, 116 από αυτούς ήταν γυναίκες και αρκετά παιδία. 
Οι υπόλοιποι υπηρετούσαν την Εθνική Φρουρά είτε σαν κληρωτοί, είτε σαν μόνιμοι αξιωματικοί, είτε έφεδροι Αξιωματικοί και οπλίτες που επιστρατεύθηκαν για να αντιμετωπίσουν την εισβολή των βαρβάρων στο νησί μας. 
Τα τελευταία χρόνια μειώθηκε ο αριθμός μετά την ανεύρεση μερικών λειψάνων αγνοουμένων, χρησιμοποιώντας την μέθοδο συνταύτισης γονιδίων.
Τραγικό παράδειγμα, σε ομαδικό τάφο στην περιοχή Τραχώνι, βρέθηκε και ο μικρότερος αγνοούμενος. 

Η ανακάλυψη ήταν συγκλονιστική, αφού εντοπίστηκαν τα οστά ενός βρέφους μόλις μερικών μηνών (γεννήθηκε το 1974), που οι Τούρκοι, όπως αποδείχθηκε από μαρτυρίες, πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και δολοφόνησαν.

 Στον τάφο βρέθηκαν επίσης τα οστά της μητέρας του βρέφους, της 11χρονης αδελφής της, της γιαγιάς της, καθώς και τα οστά του πατέρα του βρέφους Ανδρέα Κυριάκου του Κυριάκου.
Μετά από 40 ολόκληρα χρόνια, και αφού προηγήθηκαν συνεχής εκκλήσεις από Διεθνής οργανισμούς προς την Τουρκία, οι απάνθρωποι εισβολείς αρνούνται πεισματικά να δώσουν οποιαδήποτε στοιχεία των αγνοουμένων αδελφών μας.
Οι συγγενείς των αγνοουμένων στέκονται ακόμη καρτερικά, κρατώντας το λάβαρο του αγώνα ψηλά ενημερώνοντας τον κόσμο, κύπριους και τουρίστες, για τα αποτρόπαια εγκλήματα της Τουρκίας προσπαθώντας να τους αποτρέψουν από το να επισκέπτονται τα κατεχόμενα. 
Τραγικές φιγούρες του δράματος της Κύπρου όλα αυτά τα χρόνια και από τα λίγα που έμειναν να θυμίζουν ότι είμαστε θύματα παράνομης εισβολής και κατοχής από την τούρκικη θηριωδία, μέσα στο νέοκυπριακό όνειρο.
 Με μια φωτογραφία στο χέρι και με δάκρια στα μάτια περιμένουν για την μέρα της λύτρωσης.
Είναι χρέος όλων μας να μην ξεχάσουμε και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Η Τουρκία διέπραξε εγκλήματα και κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσει. 
Το δράμα δεν ανήκει μόνο στους συγγενείς εκείνων των ανθρώπων που εδώ και 40 χρόνια ζουν ένα Γολγοθά αλλά σε όλους μας. 
Είναι χρέος των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν την εξουσία να ασχοληθούν επιτέλους με το πραγματικό πρόβλημα του τόπου μας και να πιέσουν την Τουρκία όπως και την διεθνή κοινότητα για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας. 
Είναι καιρός οι πολιτικοί του τόπου μας να θέσουν το Κυπριακό ζήτημα στην σωστή του βάση και να παλέψουν για μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική.
Ως ΠΕΟΦ δίνουμε υπόσχεση πως από μέρος μας ο αγώνας για δικαίωση θα συνεχιστεί μέχρι τέλους!

Γραφείο Τύπου
Πεοφ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου