Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ο Πάπας Φραγκίσκος σοκάρει πάλι: Αληθινές οι θεωρίες εξέλιξης των ειδών και του Big Bang


Ο Πάπας Φραγκίσκος σοκάρει πάλι: Αληθινές οι θεωρίες εξέλιξης των ειδών και του Big Bang



Με μια εντυπωσιακή παραδοχή ο Πάπας Φραγκίσκος κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση, υποστηρίζοντας πως τόσο η θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου, όσο και του «Big Bang» είναι «αληθείς»!

Παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Παπική Ακαδημία Επιστημών, ο ηγέτης της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έσπευσε μάλιστα να αποκαθηλώσει την θεωρία περί του «παντοδύναμου» Θεού:

«Όταν διαβάζουμε για τη Δημιουργία του κόσμου στη Γένεση, φανταζόμαστε το Θεό ως μάγο που με το μαγικό ραβδάκι του μπορεί να κάνει οτιδήποτε αλλά δεν είναι έτσι», είπε ο Ποντίφικας.


Ωστόσο, υποστήριξε πως «η Μεγάλη Έκρηξη, που θεωρείται σήμερα η προέλευση του κόσμου, δεν είναι ανακόλουθη με την παρουσία ενός Θεϊκού Δημιουργού» και πρόσθεσε: «Η εξέλιξη των ειδών προϋποθέτει την αρχική δημιουργία πλασμάτων που να εξελίσσονται».

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν είναι ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που παραδέχεται την ισχύ των δαρβινικών θεωριών. Ήδη από το 1996, ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β' είχε ομολογήσει ότι η εξέλιξη των ειδών είναι «κάτι περισσότερο από μία απλή υπόθεση. Πρόκειται για αποδεδειγμένη διεργασία».

Αντιθέτως, ο προκάτοχος του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό, Βενέδικτος XVI, εκτιμούσε ότι «τέτοιες θεωρίες δεν αρκούν για να εξηγήσουν την πολυπλοκότητα του κόσμου»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου