Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η φωτογραφία που έγινε viral: Άνδρας με ιό Έμπολα «γίνεται» ζόμπι

Η φωτογραφία που έγινε viral: Άνδρας με ιό Έμπολα «γίνεται» ζόμπι [PHOTO]

Με αφορμή το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στη Λιβερία η οποία μαστίζεται από το θανατηφόρο ξέσπασμα του ιού Εμπολα, σατιρικό site χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του ζόμπι από την ταινία «World War Z» για να δείξει τον άνθρωπο που ξύπνησε από τον Εμπολα.


Συγκεκριμένα, ένας άνδρας παραλίγο να σταλεί στο κρεματόριο ενώ ήταν ζωντανός, κάτι που διαπιστώθηκε την τελευταία στιγμή. Το περιστατικό συνέβη μπροστά στην κάμερα, καθώς ένα συνεργείο του ABC έκανε ρεπορτάζ στη Μονρόβια την ώρα που μία ομάδα μάζευε νεκρούς στο δρόμο. Οταν πλησίασαν ένα σώμα που βρισκόταν δίπλα σε τοίχο, το ψέκασαν με απολυμαντικό και ξεκίνησαν τη διαδικασία τοποθέτησής του σε πλαστική σακούλα, προκειμένου να σταλεί στο κρεματόριο.

Εκείνη τη στιγμή όμως, ο άνδρας κούνησε το χέρι του. Μία ανεπαίσθητη κίνηση, που ήταν όμως ένα ξεκάθαρο μήνυμα ζωής. «Είναι ζωντανός!», φώναξε κάποιος από τους παριστάμενους και αμέσως η ομάδα άρχισε να τον ξετυλίγει και τον τοποθέτησε στο έδαφος. Η κατάσταση του άνδρα φαινόταν αρκετά σοβαρή και λίγα λεπτά αργότερα ένα ασθενοφόρο τον παρέλαβε, με το συγκεντρωμένο πλήθος να ξεσπά σε πανηγυρισμούς.


Το περιστατικό έκανε τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο και το μακάβριο αστείο ξένου σατιρικού site, που ισχυριζόταν πως έχει σε αποκλειστικότητα τη φωτογραφία με το αληθινό ζόμπι, έγινε επίσης viral, με τους χρήστες των social media να το αναπαράγουν συνεχώς.

.

http://alegretetudo.com.br/falsa-foto-de-vitima-zumbi-do-ebola-se-espalha-pelas-redes-sociais/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου