Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ποιός έχτισε αυτά τα τεράστια βέλη στη μέση του Πουθενά και Γιατί;


Διάσπαρτα σε όλη την έρημο, σε πολλές Αμερικανικές Πολιτείες, αυτά τα τεράστια κίτρινα σημάδια μοιάζουν να χτίστηκαν για εξωγήινους εισβολείς με μια κακή αίσθηση της κατεύθυνσης, ή για ένα τέρας μεγέθους Godzilla που έχασε το δρόμο του... αλλά ο πραγματικός σκοπός τους, πηγαίνει πίσω σε ένα ξεχασμένο κεφάλαιο στην ιστορία των ΗΠΑ.


Δεκάδες απόκοσμη βέλη, κάποια μετρήθηκαν να έχουν έως 21 μέτρα μήκος ή περισσότερο, βρίσκονται στην άμμο της ερήμου, στις μεσοδυτικές πεδιάδες και σε πολλούς άλλους ανοιχτούς χώρους. Αρχική τους λειτουργία: να καθοδηγούν τα ταχυδρομικά αεροπλάνα σε όλη τη χώρα, πριν από την έλευση της ασύρματης επικοινωνίας.Οι δείκτες-βέλη, μαζί με τους πύργους-φάρους 15 μέτρων ύψους, χτίστηκαν για πρώτη φορά το 1924, τοποθετήθηκαν περίπου κάθε 16 χιλιόμετρα κατά μήκος των οδών εναέριου ταχυδρομείου για να βοηθούν τους πιλότους να κάνουν παραδόσεις τους τη νύχτα ή σε κακές καιρικές συνθήκες.

Καθώς ανακαλύφθηκε το ραδιόφωνο, οι περισσότεροι από τους πύργους διαλύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για παλιοσίδερα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου -αλλά μερικοί εξακολουθούν να υπάρχουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, συντηρήθηκαν και αποκαταστάθηκαν από τους ιστορικούς συλλόγους.


Τα περισσότερα από τα βέλη είναι σε κακή κατάσταση, αλλά εξακολουθούν να είναι ορατά από τον αέρα...μπορείτε να εντοπίσετε ακόμη μερικά από αυτά χρησιμοποιώντας το Google Maps.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου