Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Οέρα Λίντα: Ένα παράξενο βιβλίο που αναιρεί όσα ξέραμε μέχρι τώρα για την παγκόσμια ιστορία(ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ)Το βιβλίο Οέρα Λίντα (ERG book Linda)

Το 1876 εμφανίστηκε στο Λονδίνο ένα πολύ παράξενο βιβλίο που χρονολογείτο από τον 13ο αιώνα, συγκεκριμένα το 1256. Το αυθεντικό κείμενο ήταν γραμμένο στη γλώσσα Frissian, μια αρχαία ολλανδική διάλεκτο, που μοιάζει πολύ με τα Ελληνικά και μιλούσε για ιστορικά, μυθολογικά αλλά και θρησκευτικά θέματα.


Σύμφωνα με τα γραφόμενα, η Ευρώπη αλλά και άλλες περιοχές, κυβερνούνταν από γυναίκες ιέρειες που λάτρευαν την θεά Φρία. Ακόμα, μέσα στο χειρόγραφο, οι συγγραφείς του ισχυρίζονταν ότι αυτός ο πολιτισμός χρησιμοποιούσε ένα αλφάβητο στο οποίο στηρίχθηκαν το Φοινικικό και το Ελληνικό αλφάβητο. Οι ειδικοί επιστήμονες εξηγούν ότι αν και εφόσον το βιβλίο είναι αυθεντικό, τότε θα πρέπει να έχει γραφτεί από πολλούς ανθρώπους, σε μια περίοδο που καλύπτει το 2194 π.Χ. και το 803 μ.Χ.

Εκτός αυτών, το βιβλίο λοιπόν μιλούσε και για ένα μεγάλο νησί στα βόρεια της Ευρώπης, την Ατλάντ (πιθανότατα την Ατλαντίδα), που κατοικούνταν από μια εξαιρετικά ανεπτυγμένη φυλή. Το 2193 π.Χ. όμως το νησί αφανίστηκε μετά από μία μεγάλη καταστροφή, χρονολογία που συμπίπτει με την βιβλική καταστροφή του κόσμου και την κιβωτό του Νώε. Εκείνοι που κατάφεραν να γλιτώσουν, “μετανάστευσαν” στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κρήτη.


Είναι λογικό το βιβλίο να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όσον αφορά την αυθεντικότητα του, γιατί τα ιστορικά γεγονότα που αναφέρει είναι διαφορετικά από αυτά που μέχρι τότε γνωρίζαμε. Οι αναχρονισμοί του σε διάφορα θέματα δεν ενισχύουν αυτήν την αυθεντικότητα. Μελέτες που έγιναν, απέδειξαν ότι το χαρτί στο οποίο γράφτηκε το πρωτότυπο προέρχεται από το Μάαστριχ, κάπου κοντά στο έτος 1850.

Βέβαια, όλος αυτός ο σκεπτικισμός δεν εμπόδισε κάποιους πολιτικούς και ιστορικούς να το “χρησιμοποιήσουν” προς όφελος τους. Συγκεκριμένα, πολλοί από τους Ναζί στήριξαν τις θεωρίες τους πάνω στα λεγόμενα του βιβλίου, ίσως επειδή οι περισσότεροι πολιτισμοί, σύμφωνα με το βιβλίο, προέρχονταν από τους Βόρειους Ευρωπαίους.Παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για την πλαστότητα του βιβλίου, που σε περίπτωση αυθεντικότητας, αναιρεί όσα ξέραμε μέχρι τώρα μέσα από την Αγία Γραφή και την παγκόσμια ιστορία.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΨΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΒΡΉΚΑΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ  ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ:

4 σχόλια:

 1. ένα βιβλιο που είναι καποιων αιωνων θα αλλαξει την ιστορια χιλιαδων χρονων πολιτισμου!! με αδιαμφισβητιτα ιστορικα στοιχεια του πολιτισμου μας -ΑΡΧΑΙΟΙ ΝΑΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ εφαρμομενη ιατρικη αστρονομια ΠΟΛΙΤΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ θα αρχισουμε να αμφισβητουμε ???? ,εάν ειχαν πολιτισμενο κρατος δεν θα υπηρχε να εστω καποια ελαχιστα στοιχεια πολιτισμου?????? ,από ότι γνωρίζουμε προσπαθουν να αλαξουν την ιστορια τα τελευταια χρονια καποιοι και δεν το αντεχουν ότι όταν αλλοι ειχαν πολιτισμο , αυτοι ηταν βάρβαροι κανίβαλοι(κυριολεκτικα) -και δυστηχως συνεχιζουν να είναι κανίβαλοι και να μην παραγουν πραγματικο πολιτισμο-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ;;;;
   ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΘΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ.ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΟΥ !!!!!!!
   ΟΣΟ ΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
   http://erevnw.blogspot.gr/

   Διαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. I stopped reading the Introduction when it says..."The Greeks know and accept that the Jews gave them their alphabet..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή