Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Μυστήριο με τη δολοφονία 5 πυρηνικών φυσικών
Πέντε πυρηνικοί επιστήμονες δολοφονήθηκαν καθώς μετακινούνταν με ένα λεωφορείο σε μια περιφέρεια βόρεια της Δαμασκού, κοντά στο κέντρο επιστημονικής έρευνας όπου εργάζονταν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΜΚΟ, που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πληροφοριοδοτών στη Συρία, ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει προς το παρόν άλλα στοιχεία σχετικά με το ποιοι σκότωσαν τους επιστήμονες, ούτε ποια ήταν η εθνικότητά τους.

«Άγνωστοι δολοφόνησαν πέντε μηχανικούς οι οποίοι εργάζονταν στο πεδίο της πυρηνικής ενέργειας στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών στην περιφέρεια Μπαρζέ, βόρεια της Δαμασκού», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν πυροδοτήθηκε μια βόμβα με στόχο το λεωφορείο που τους μετέφερε ή εάν υπήρξαν πυρά εναντίον του οχήματος κοντά στη γέφυρα της Χάρνα», σε μικρή απόσταση από το κέντρο αυτό, πρόσθεσε ο ίδιος

Ο όρος Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών γενικά παραπέμπει στη Συρία σε έρευνα που γίνεται για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας. Στη Τζαμράγια, κοντά στη Δαμασκό, ένα τέτοιο κέντρο έρευνας είχε γίνει στόχος μιας φονικής επιδρομής του Ισραήλ την 5η Μαΐου του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου