Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ο Λοβέρδος θέλει να γίνει η αλβανική δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία, ποια η σχέση της απόφασης με το σχέδιο<< BUL_GR_A_VIA>>

Σκέψεις από το υπουργείο Παιδείας να μπει η αλβανική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία

Tην ίδια στιγμή που ένας Αλβανός αιματοκύλισε μπαρ στον Πειραιά ο υπουργός Παιδείας Α.Λοβέρδος θέλει να μπει η αλβανική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία παραδεχόμενος έτσι την ύπαρξη αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, και εξισώνοντάς την με την διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνικη μειονότητα της Β.Ηπείρου.=

Τον “ασκό” του Αιόλου πάει να ανοίξει ο Έλληνας υπουργός στα πλαίσια της “καλής θέλησης” πάνω στη στιγμή που χιλιάδες εκ των αλβανόπουλων που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ, να βρίσκονται το στάδιο ικανοποιητικής αφομοίωσης.

Το γεγονός ότι εκφράστηκε δημόσια από τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο σύμφωνα με το aftonomi.gr, δείχνει πως μπορεί στο άμεσο μέλλον να γίνει πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Α.Λοβέρδου στην Αλβανία, μπήκε και αυτό το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό παιδείας και την Λιντίτα Νικόλα (υπουργός παιδείας της Αλβανίας), ο κ. Λοβέρδος επισήμανε: «είναι θέμα της μεικτής επιτροπής διαλόγου, η οποία και θα το συζητήσει».

Από την πλευρά της, η κ. Νικόλα ανέφερε «συνεργαζόμαστε και με τους εκπαιδευτικούς που αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, σε συντονισμό και με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο για την εκπαίδευσή τους, αλλά και για τον εφοδιασμό τους από το αλβανικό ΥΠΕΞ με σχολικά βιβλία της αλβανικής γλώσσας. Ασφαλώς, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, γι’ αυτό και βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε αυτή την κοινή συνάντηση, για να καθορίσουμε και να αναζωογονήσουμε το έργο της κοινής επιτροπής. Μιας επιτροπής που αποτελείται από ειδικούς, οι οποίοι θα γνωμοδοτήσουν μετά εξέταση των κειμένων της ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού και της οικονομίας, κατά πόσον τα σχολικά βιβλία των χωρών μας είναι σύμφωνα με το πνεύμα της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης».

«Ο,τι θέτει η μία πλευρά, η επιτροπή είναι εδώ για να το συζητήσει. Αλλά η επιτροπή αποφασίζει όταν και τα δύο μέρη ταυτίζονται και συμφωνούν. Κανένας δεν θα επιβληθεί στον άλλο. Για να υπάρχει απόφαση απαιτείται συναίνεση», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Σημειώνεται ότι ο Α.Λοβέρδος συμφώνησε με την Αλβανίδα ομόλογό του σε αλλαγές στα ιστορικά βιβλία.

Η Αλβανία και η Ελλάδα αποφάσισαν την επανεργοποίηση της κοινής επιτροπής για την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων στον τομέα της ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού και της οικονομίας, με βάση τις αρχές της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μόνο που είναι η Αλβανία που δέιχνει στους χάρτες της ότι η ελληνική επικράτεια μέχρι την Άρτα είναι αλβανική, και είναι η Αλβανία που θέτει θέμα Τσάμηδων στην Ήπειρο, οι οποίοι ήταν συνεργάτες των Ναζί στην Κατοχή. Εμείς τι θα αναθεωρήσουμε;

Τα αποτελέσματα αυτής της “προοδευτικής” εξωτερικής πολιτικής τα βλέπουμε σήμερα με το αιματηρό περιστατικό του Πειραιά

Όταν αφηνιασμένος Αλβανός έχει την άνεση να κουβαλάει Καλάσνικοφ και να πυροβολεί επί δικαίων και αδίκων σε θαμώνες μπαρ, άντρες γυναίκες, χωρίς διακρίσεις και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ακόμα θύματα, αλλά είχαμε 15 τραυματίες κάποιους πολύ σοβαρά που ελπίζουμε να ανακάμψουν, μας έρχεται ο Α.Λοβέρδος να κάνει από μόνος του ανοίγματα, στην αλβανική πλευρά περί αλβανικής γλώσσας.
-----------------------------------------------------------------------
Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε στην παραπάνω διεύθυνση απ όπου είναι η είδηση.
Εμείς σας θυμίζουμε ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία από το 1997 η Σαηεντολογία, λειτουργεί παράνομα στην Ελλάδα.

ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ
ΠΑΡΟΛΟΥ ΠΟΥ Η ΕΛΛΆΔΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ KEΦE (Κέντρο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας στην Ελλάδα) ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ

Η Σαηεντολογία στα Βαλκάνια << BUL_GR_A_VIA>>

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ BUL_GR_A_VIA


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΟΣΝΑΚΟΥΔΗ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΙΚΕ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2Ο13 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ : Υπόμνημα που υπέβαλλε στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με τίτλο «Η πολιτική, δημοσιογραφική και κοινωνική διάβρωση από τη συγκαλυμμένη δράση της εξτρεμιστικής οργάνωσης ‘Scientology-ΚΕΦΕ’».

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου