Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Νέος πλανήτης-νάνος του Ηλιακού Συστήματος μας.Μήπως στο ηλιακό μας σύστημα έχουμε την SUPER ΓΗ;

Ο Cluster υπαινίσσεται στην άκρη του Ηλιακού Συστήματος μας την ύπαρξη ενός τεράστιου πλανήτη.Ένας τεράστιος πλανήτης δέκα φορές μεγαλύτερος από τη Γη μπορεί να είναι σε τροχιά γύρω από τον ήλιο στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα νάνο πλανήτη που ονομάζεται 2012 VP113, μαζί με έως και 900 άλλα αντικείμενα, σε τροχιά σε ένα παρόμοιο σχηματισμό.Αυτό σημαίνει ότι ένας μεγαλύτερος πλανήτης, που ονομάστηκε σούπερ Γη λόγω του μεγέθους του, μπορεί να δημιουργήσει μία ποιμενική δράση 
 στις τροχιές  αυτων των  αντικείμενων γύρω απ΄ αυτό.


+4Αυτές είναι οι εικόνες απο την ανακάλυψη του 2012 VP113. Τρεις εικόνες του νυχτερινού ουρανού, το καθένα περίπου δύο ωρών, ενώθηκαν σε ένα. Η πρώτη εικόνα τεχνητά χρωματισμένο κόκκινο, πράσινο δεύτερη και τρίτη μπλε. 2012 VP113 κινείται ανάμεσα σε κάθε εικόνα, όπως φαίνεται από το κόκκινο, πράσινο και μπλε κουκκίδες
2012 VP113 παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2012 και ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα. Είναι ο πιο μακρινός νάνος πλανήτης που έχει  βρεθεί σε τροχιά γύρω από τον ήλιο μας.

Εκτιμάται ότι έχει διάμετρο περίπου 280 μίλια πλάτος (450 χιλιόμετρα) 
και τροχιές πέρα από τον κομήτη πλούσια Kuiper Belt σε μια περιοχή στην άκρη του συστήματος που ονομάζεται Νέφους του Oort.Αν αποτελείται από μαλακούς πάγους, όπως υποψιάζονται οι ερευνητές, θα πρέπει σταδιακά να έχει αποκτήσει σφαιρικό σχήμα λόγω του βαρυτικού πεδίου του. Και, εφόσον έχει σφαιρικό σχήμα, θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως πλανήτης νάνος.
Ο 2012 VP113 είναι περίπου το μισό της διαμέτρου του νάνου πλανήτη Sedna, που ανακαλύφθηκε πριν από μια δεκαετία, και βρίσκεται 80 φορές πιο μακριά από τον ήλιο  και από τη Γη.


Η ομοιότητα στιςSedna και 2012 μονάδες VP113 σε ένα ακόμα ανεξερεύνητο «Super Γη».

Οι δύο νάνοι πλανήτες είναι μεταξύ των χιλιάδων αντικειμένων πιστεύεται ότι σχηματίζουν την εσωτερική Oort σύννεφο και βρέθηκαν να έχουν μια παρόμοια τροχιά, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός πλανήτη έως 10 φορές το μέγεθος της Γης.Στα περίπου 11.000 χρόνια που χρειάζεται για να συμπληρώσει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο, η Σέντνα πλησιάζει μέχρι τις 76 Αστρονομικές Μονάδες (AU) και απομακρύνεται μέχρι τις 1.000 AU από τον Ήλιο. Μία Αστρονoμική Μονάδα ισούται με τη μέση απόστασης Γης-Ήλιου, περίπου 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Dr Linda Elkins-Tanton, του Carnegie Institution στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που επαναπροσδιορίζει την κατανόησή μας για το ηλιακό μας σύστημα».


+4

Ένα διάγραμμα τροχιάς για το εξωτερικό ηλιακό σύστημα. Ο ήλιος και πλανήτες βρίσκονται στο επίκεντρο. Οι τροχιές του Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα που εμφανίζονται με μοβ χρώμα. Η ζώνη Kuiper, συμπεριλαμβανομένων  τον  Πλούτωνα που παρουσιάζεται με τη διακεκομμένη μπλε περιοχή. Η τροχιά της Σέντνα  που απεικονίζεται με πορτοκαλί χρώμα, ενώ η τροχιά  του 2012 VP113 που εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα.
Αυτές οι εικόνες δείχνουν την ανακάλυψη του νέου εσωτερικού αντικειμένου στο Νέφος του Oort 2012 VP113 λήψη  περίπου 2 ωρών, στις 5 Νοεμβρίου του 2012.  Η κίνηση του 2012 VP113 ξεχωρίζει σε σχέση με της  σταθερής κατάστασης  του με φόντο τα αστέρια και τους γαλαξίες


Το παρατηρήσιμο ηλιακό σύστημα χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων τους βραχώδεις πλανήτες, όπως η Γη, οι γίγαντες αερίου όπως ο Κρόνος και ο Δίας, και τα παγωμένα αντικείμενα της ζώνης Kuiper - πέρα από το οποίο βρίσκεται και 
το νέφος  Oort.

Ο Δρ Scott Sheppard, του Carnegie Institution, δήλωσε: «Η έρευνα για 
 αντικείμενα σ΄αυτές τις μακρινές περιοχες  εσωτερικά του νέφος  Oort  πέρα απο το Sedna και το 2012 VP113 θα πρέπει να συνεχίστει και  θα μπορούσε να μας πει πολλά για το πώς το ηλιακό μας σύστημα διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια σκοτεινή ενέργεια κάμερα (DECam) στις Άνδεις της Χιλής για να ανακαλύψουν  τον 2012 VP113. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο Magellan κοντινό για να καθορίσει την τροχιά του και να λάβει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την επιφάνεια του.


+4

Ο νάνος πλανήτης 90377 Sedna, εικονογράφηση καλλιτέχνη που απεικονίζεται, ανακαλύφθηκε το 2003. Η μελέτη Carnegie υποδηλώνει την πιθανή παρουσία ενός τεράστιου πλανήτη, μέχρι 10 φορές το μέγεθος της Γης, είναι πιθανόν επηρεάζει την τροχιά των δύο αυτών νάνων πλανήτων.Από τον ουρανό, οι ερευνητές ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν την DECam και να υπολογίσουν περίπου 900 αντικείμενα με τροχιές παρόμοιες με τον Sedna και το 2012 VP113.

«Μερικά από αυτά τα εσωτερικά 
αντικείμενα του Νέφος του Oort  θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν το μέγεθος του Άρη ή ακόμα και της Γης», δήλωσε ο Δρ Σέπαρντ.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά 
αντικείμενα  από το εσωτερικό Νέφος του Oort που είναι τόσο μακρινό, ακόμη και τα πολύ μεγάλα θα είναι πολύ εξασθενημένα για να ανιχνευθούν  με την τρέχουσα τεχνολογία,» συνέχισε ο Δρ Σέπαρντ.

Τόσο η Sedna και το 2012 VP113 βρέθηκαν κοντά  στην πλησιέστερη προσέγγιση τους προς τον Ήλιο, αλλά και οι δύο έχουν τροχιές σε ποιο σημείο θα είναι πάρα πολύ εξασθενημένοι για να εντοπίστουν.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature.+4

Dr Linda Elkins-Tanton,
του Carnegie Institution, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που επαναπροσδιορίζει την κατανόησή μας για το ηλιακό μας σύστημα, η« εικόνα απεικονίζεται αποθεμάτων. Οι νάνοι πλανήτες να καθίσει στην άκρη του συστήματος σε μια περιοχή που είναι γνωστή ως το νέφος του Oort.


ΠΗΓΗ

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:http://www.dailymail.co.uk

                                                :http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου