Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο
Φαίνεται ότι η γειτονική χώρα, η Ελλάδα, θα είναι το επόμενο κράτος, το οποίο θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.


Αυτό ενημέρωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Κοσσυφοπέδιο, Δημήτρης Μοσχόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Κοσόβου «Κόχα Ντιτόρε».


«Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, όχι επειδή είναι καλή η κατάσταση, αλλά από το γεγονός ότι η αναγνώριση είναι προς το συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», δήλωσε ο πρέσβης Δημήτρης Μοσχόπουλος.


Ο Έλληνας πρέσβης- συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα- δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί το Κοσσυφοπέδιο να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, δήλωσε ότι η Ελλάδα θέλει κάθε χώρα μέλος της ΕΕ να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος.


Ερωτηθείς, πότε θα γίνει η αναγνώριση από την Ελλάδα, ο Έλληνας πρέσβης δεν καθόρισε ημερομηνία. Ο ίδιος είπε ότι δεν ήξερε πότε η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, αλλά ότι υπάρχει η βούληση να το πράξει.


Ο Μοσχόπουλος αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξή του, στη δημιουργία των Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου, στην απόφαση της παραλαβής των θεωρήσεων ‘Σένγκεν’, στην οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στο διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.


echedoros-a
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου