Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΑΠΟ ΑΠΟΛΟΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΥ Η “ΗΓΟΥΜΕΝΗ” ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ.Η “ΗΓΟΥΜΕΝΗ” ΠΕΛΑΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ
Oι κάτοικοι της ιστορικής συριακής πόλης της Saidnaya ,αρνήθηκαν να δεχθούν τις μοναχές που απελευθερώθηκαν.Αυτή η στάση τους είναι η ηχηρή απάντηση στις δηλώσεις που έκαναν ορισμένες απ΄αυτές μετά την αναταλλαγή των ομήρων.

Οι κάτοικοι της Σαιντνάγια και όλοι οι Σύριοι καταδίκασαν τις θέσεις-διακήρυξη της “ηγουμένης” Πελαγίας που ευχαρίστησε τον Εμίρη του Κατάρ και την Τζαμπχάτ Αλ νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο συριακό έδαφος), σε συνέντευξή της στους δημοσιογράφους .Δήλωσε ότι η Αλ Νούσρα τους φέρθηκε καλά (l orient le jour/le monde) και διέψευσε ότι τους αφαίρεσαν τους σταυρούς ή τις εξανάγκασαν να το πράξουν αλλά ότι το έκαναν μόνες τους “από σεβασμό στο περιβάλλον”.Σ΄ενα βίντεο που αναρτήθηκε από την al – Nusra και όπου κατάγραφονται λεπτομέρειες της διαδικασίας ανταλλαγής απελευθέρωσης, η Πελαγία αναφέρεται στον Εμίρη της Al Nosra στο Yabroud τον ” Abou Malek al – Tali ” και τον περιγράφει με κολακευτικά λόγια ως έναν «έντιμο άνθρωπο» και τους αποχαιρετά με την ευχή “ο Θεός μαζί σας”!.
Αυτές οι προκλητικές δηλώσεις αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους σύριους που μέρος του θυμού τους εκδήλωσαν στα κοινωνικά δίκτυα.Ο χαρακτηρισμός των μοναχών ως ανεπιθύμητα πρόσωπα στην Saidnaya είναι η απτή απόδειξη του τι προκάλεσαν(breaking.news.sy 12/03/14) .Tο Dampress επίσης εκφράζει τη δυσάρεστη έκπληξη του συριακού λαού για τις απαράδεκτες δηλώσεις και προσπαθεί να εκλογικεύσει τη συμπεριφορά της ανασύροντας το ψυχολογικό “σύνδρομο της Στοκχόλμης”.
Στη Συρία έχει δημιουργηθεί μεγάλο κλίμα δυσαρέσκειας κατά του Προέδρου Άσσαντ κατηγορώντας τον ότι επέδειξε ευνοιοκρατία για την τύχη των καλογριών απελευθερώνοντας τρομοκράτες που σκότωσαν σύριους πολίτες. Aνάμεσα στις 13 γυναίκες τρομοκράτες που αντηλλάχθησαν on line , βρισκόταν και η γυναίκα του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Ιράκ η οποία είχε συλληφθεί στη Δαμασκό ζωσμένη με εκρηκτικά. Η αγνωμοσύνη της Πελαγίας κατάφερε να δημιουργήσει ρήγμα τόσο μεταξύ των χριστιανών όσο και μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων οι οποίοι αισθάνονται ότι είναι πολίτες 2ης κατηγορίας.
Όμως οι σκανδαλώδεις θέσεις της Ηγουμένης δεν ήταν μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Ως ήταν αναμενόμενο κάνουν το γύρο των διεθνών μέσων προς προπαγανδιστική αξιοποίηση από τα δυτικά φιλοαντιπολιτευόμενα μέσα παράλληλα βέβαια με την αναφορά για την αποδοκιμασία του κόσμου.Το γαλλικό Εxpress σε άρθρο του αναφέρεται στην κριτική που τους ασκείται από ”φιλοκυβερνητικούς”, αντίστοιχα δημοσιεύματα και στο φιλοσαουδικό alarabiya και στα washington post /global post.Το γαλλικό μέσο αναφέρει “Οι συμπαθούντες τον Πρόεδρο Άσαντ εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την ανταλλαγή ομήρων εξ αιτίας των δηλώσεων των μοναχών ότι αντιμετωπίστηκαν καλά από τους αντάρτες”:Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι θυμωμένα με τις καλόγριες.
Στέκονται στις δηλώσεις που αγγελοποιούν τους στυγνούς δολοφόνους ενός έθνους ,που ξεκλήρισαν οικογένειες ολόκληρες που καννιβάλησαν νεκρούς που έφαγαν ,συκώτια. καρδιές και εντόσθια εκθειάζουν τα βαμπίρ του νεοισλαμικοού σατανισμού.
“Μας φέρθηκαν καλά και τρυφερά μας έδωσαν ότι τους ζητήσαμε.”Προκαλούν κάθε συνείδηση προσφέροντας σκάνδαλο και παράλληλα καλές υπηρεσίες στους εχθρούς της Συρίας. Προτάσουν “το εμόν”, ένα ατομοκεντρικό μοντέλο κυνικού φιλοτομαρισμού, ιδιωτικοποιούν τη σωτηρία, συντάσσονται και συστρατεύονται με τους τζιχαντιστές , “συνεταξάμην” απαντούν στο κάλεσμα της Αλ Κάιντα. Ο επάρατος δοσιλογισμός του ράσου, αντάλλαξαν το μοναχικό κουκούλι με την κουκούλα του ρουφιανοπροδότη. Ο εξωμοτισμός ξεπλένεται με μαρτύριο.Δεν είναι ήπιοι χαρακτηρισμοί εν μέσω σφοδρού πολέμου ,”ευχαριστώ τους σφαγείς και εκδορείς του λαού μου”, “τους καταπατητές ξένης γης”.Η αθωότητα έχει απωλεσθεί από καιρό.
Oι αυτόκλητοι συνήγοροί τους υποστηρίζουν ότι και ο Χριστός συγχώρεσε τους σταυρωτές Του. Συγχώρεσε τους σταυρωτές. Δεν ευχαρίστησε τους σταυρωτές που του χάρισαν τη ζωή. Γιατί άραγε είναι οι μόνες για τις οποίες έγινε αίτημα διαπραγμάτευσης; Εξομοιώθηκαν με τον προτεστάντη τον μόνο διασωθέντα από την απαγωγή επισκόπων.
Τα σφαγμένα κεφάλια σαλεύουν Πελαγία, οι σφαγμένοι σαν τ΄ αρνιά για τη πίστη τους, το αίμα τους σε ακολουθεί πως εκστόμισες αυτήν την ύβρη.Ο προδότης δεν έχει πατρίδα.Οι προιστάμενοι σου που ανέχθηκαν τα καπρίτσια σου όταν έμενες στην Μααλούλα όταν όλοι έφυγαν προκαλώντας την απαγωγή σου δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Δήλωνες εσύ και ο αδερφός του μάρτυρα επισκόπου ότι οι αντάρτες δεν χτυπάνε την Μααλούλα,την ώρα που έρχονταν παιδιά εθελοντές ιερολοχίτες από τη Δαμασκό για να υπερασπιστούνε τους αγίους τόπους και πέφτανε από βόλια όπως ο Σάρκης ή τα σφάζαν στο γόνα όταν ψέλλιζες ότι σε “πήραν τα παιδιά για να σε προστατέψουν”.Ποιοί καταλήστεψαν το ναό σου ,ποιοί ρήμαξαν την εκκλησιά σου;Δήλωσες ότι έβγαλες μόνη σου το σταυρό.Δεν στον αφαίρεσαν ούτε σε εξανάγκασαν εκείνοι.Έβγαλες το σταυρό μπροστά στον τζιχαντιστή, αρνήθηκες το Χριστό ηγουμένη.
Εξαγοράστηκες.Με τη ζωή δεν λέω ήταν ακριβό το δώρο και υψηλό το τίμημα.Δεν πήγες για μαρτύριο όπως δήλωνες. Ήταν ωραίος ο χιονοπόλεμος στο προπαγανδιστικό φιλμάκι της Αλ Κάιντα.Έβαλες τις καλόγριες να παίζουν με το χιόνι. Όταν ο πόλεμος σάρωσε τα πάντα,140.000 νεκροί. Η στάση σου είναι στάση των πεπτωκότων και των lapsi είναι γενιτσαρισμός. Αν εσύ και οι εντολείς σου, η ιεραρχία σου αποφασίσατε να πουλήσετε την πατρίδα, Λιβανέζα που σε έθρεψε σαν μάνα να ποδοπατήσετε την πίστη, να υποταχθείτε στο ριζοσπαστικό ισλάμ, μην παίρνετε το λόγο.
Σε καμάρωνε ο επίσκοπος Δαμασκού που φόρεσε την χλαίνη του σκοτωμένου ανθυπολοχαγού στο μέτωπο της Συρίας. Ως τώρα δεν έχει καταδικάσει τις αδελφοκτόνες δηλώσεις σου, το μαχαίρι που μπηξες στην καρδιά του κάθε ανθρώπου χριστιανού ή μη που έχει διάθεση να αντισταθεί στην παγκόσμια τάξη. “Σκύψτε τα κεφάλια” είπες σ΄ένα λαό που λάτρεψε όλη η πολιτισμένη ανθρωπότητα για το σθένος του και σε πολλούς ακόμη που περιμένουν να πολεμήσουν. “Βγάλτε τους σταυρούς, ρίχτε τις καδένες, αυτό το μήνυμα πέρασες σε καιρούς διωγμών. Μακάρι να μην είχες γεννηθεί παρά που έδωσες τέτοιο σκάνδαλο. Εσύ και οι προστάτες σου.Πόσο ισχυροί είναι οι πλανητάρχες οι Καταριανοί ,οι Σαουδάραβες ,οι ισλαμοτρομοκράτες, οι δήμιοι είναι πιο δυνατοί απ΄τον Χριστό;ήσουν πάντα απέναντι ;Αυτό είναι το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί.
Στο fb σε βρίζουν σε αποκαλούν προδότη Ιούδα οι μανάδες, “Μητέρα”, που χάσαν τα παιδιά τους από την Αλ Νούσρα που τους διαμέλησαν ζωντανούς.Ενδεικτικά μεταφέρει το l’ express από συριακό λογαριασμό του fb «Θα ήθελα να θυμήσω ότι στην αρχή των γεγονότων στη Μααλούλα ο συριακός στρατός θέλησε να εκκενώσει τη μονή από τις μοναχές κι αυτές αρνήθηκαν γιατί είχαν καλές σχέσεις με τους αντάρτες”
Παρουσιαστής ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση SAMA κατηγόρησε τις καλόγριες για “εμπαιγμό τουλάχιστον να φύγουν μακριά από το έθνος” και χαρακτήρισε τις δηλώσεις της σοκαριστικές και βλάσφημες.
“Ήταν ευγενικοί και τρυφεροί” δήλωσε η καλόγρια. Έλεος σαπουνόπερα.
Η The Daily Star μεταφέρει δήλωση του Α΄ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ που δεν αναγνώρισε το μαρτύριο του αδερφού του στοχεύοντας ότι απομένει από ένα νεκρό και μάλιστα μάρτυρα η μνήμη του. Γιοχάννα που είναι ο αδερφός σου; “Κάλεσε στην απελευθέρωση όλων των κρατουμένων στη Συρία”. Ρωτάμε: και των τρομοκρατών και των υποψήφιων καμικάζι και των απαγωγέων και των αποκεφαλιστών; Το σχήμα σου δεν το σέβεσαι ούτε τα προσχήματα κρατάς; Αυτό θυμίζει κήρυξη τζιχάντ.
Στη Συρία μαζεύονται υπογραφές για την εξωστρακισμό της Πελαγίας, την αφαίρεση της ηγουμενίας και εκτοπισμού της σε τόπο που θα ορίσει η Εκκλησία.Πρόκειται για κείμενο στα αραβικά το οποίο απευθύνεται στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, με πρωτοβουλία επωνύμων ελληνορθόδοξων χριστιανών. Παραθέτουμε από το μακροσκελές κείμενο κάποια αποσπάσματα μεταφρασμένα από την αραβική γλώσσα:
….Με τη στάση της επιβεβαιώνει δημοσίευμα προ εξαμήνου που επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές μέσα από την Εκκλησία, την έφερε να είναι σε επαφή με το Κόμμα Λιβανικές Δυνάμεις που υποστηρίζει τον ξένο παράγοντα. Παρείχε καλές υπηρεσίες στο Jabhat al Nosra και στην Ταξιαρχεία Φαρούκ στη Μααλούλα. Τους εξασφάλιζε τροφή, ποτά και στέγη σε εγκαταστάσεις της μονής. …Είχε ζητήσει την απόσυρση τπυ συριακού στρατού έξω από την πόλη που επέτρεψε την επόμενη μέρα την επίθεση αυτοκτονίας του Ιορδανού Αmar al Jwazwa που ανατινάχθηκε με το αυτοκίνητό του στο κεντρικο φυλάκιο στην είσοδο της πόλης και συμπαρέσυρε στο θάνατο πολλούς σύριους φαντάρους. …Η απαγωγή ήταν κοινή συναινέσει….Πριν τη 2η επίθεση των τρομοκρατών , της ζητήθηκε από το συριακό στρατό που είχε ανακαταλάβει τη Μονή και την πόλη , να απομακρυνθεί αυτή και η συνοδεία της με τεθωρακισμένα οχηματα του στρατού σε σημείο που θα επιλέξει η Εκκλησία …αυτή αρνήθηκε….
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με φωτοφραφίες νεκρών χριστιανών με τη λεζάντα:


ο δολοφονηθείς ελληνορθόδοξος Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Συρίας
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΑΛ ΝΟΣΡΑ


Όμηροι φαντάροι που εκτελέστηκαν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Χαλεπίου

_________________________________________________
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου