Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κλάους Ντόνα: Η Απόκρυφη Ιστορία της Ανθρώπινης Φυλής


Μάρτιος 2010**Σημείωση συντάκτη: Μερικά από τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα περιέχουν λέξεις ή φράσεις που είναι δύσκολα να ακουστούν και γι' αυτό το λόγο καθορίζονται σε τετράγωνες παρενθέσεις.**


ΜΠΙΛ ΡΑΙΑΝ (ΜΡ): Είμαι ο Μπιλ Ράιαν από το Πρότζεκτ Κάμελοτ και το Πρότζεκτ Άβαλον. Είναι 20 Φεβρουαρίου του 2010 και είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι ξανά με τον Κλάους Ντόνα. Σ' αυτό το βίντεο της παρουσίασης θα έχουμε μια διαφορετική συνέντευξη επειδή εγώ θα μιλήσω πολύ λίγο, ίσως και καθόλου.Ο Κλάους θα σχολιάζει σ' αυτή τη μοναδική, ασυνήθιστη και γοητευτική παρουσίαση σε σλάιντ με τα τεχνουργήματα και τα διάφορα φαινόμενα που ο ίδιος ερεύνησε, ανακάλυψε και διερεύνησε προσωπικά σ' όλο το κόσμο και σχετίζονται μ' αυτό που νομίζω ότι θα μπορούσαμε να ονομάσουμε: Η Απόκρυφη Ιστορία της Ανθρώπινης Φυλής.
Τι βλέπουμε εδώ; Μπορώ να δω μια σειρά από πυραμίδες. Ποια είναι η σπουδαιότητα;
ΚΝ: Η σπουδαιότητα είναι ότι μπορείς να βρεις πυραμίδες σ' ολόκληρο τον κόσμο σε όλες τις ηπείρους. Η ερώτηση είναι πότε και ποιος έχτισε αυτές τις πυραμίδες; Γιατί τόσες πολλές από αυτές τις πυραμίδες σ' όλο τον κόσμο φαίνονται πολύ, πολύ όμοιες; Άλλη μια ερώτηση είναι αν στ΄αλήθεια υπήρξε ένας παγκόσμιος πολιτισμός; Νομίζω ότι πολλοί από τους ερευνητές μας λένε στην αλήθεια ότι πριν από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρξε ένας παγκόσμιος πολιτισμός, αλλά πριν από πόσα χιλιάδες χρόνια δεν γνωρίζουμε.


Οι περισσότεροι από τους θεατές του Πρότζεκτ Κάμελοτ μπορεί να γνωρίζουν μία πυραμίδα χτισμένη από πέτρα που βρέθηκε το 1984, 25 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας στην Ιαπωνία στο νησί Γιοναγκούνι, το οποίο είναι το νοτιότερο [το πιο νότιο] νησί της Ιαπωνίας και ανήκει στην ομάδα νησιών Ραιούκου. Υπάρχουν μερικοί διεθνείς αρχαιολόγοι που επιμένουν ότι αυτά τα μνημεία είναι φτιαγμένα από τη Φύση. Αλλά ο φίλος μου, Καθηγητής Μασάακι Κιμούρα, έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, έρευνες όχι μόνο σ' αυτό το μνημείο, αλλά βρήκε κι άλλα εκεί κοντά. Κάτω δεξιά μπορείτε να δείτε ένα μοντέλο.


   

Και ένα πράγμα που σίγουρα δεν κάνει η Φύση... στη κορυφή των δύο εξεδρών αυτού του μνημείου, υπάρχει μια τεράστια πέτρινη χελώνα και ένα τεράστιο πέτρινο πουλί - κάτι σαν αετός. Η Φύση φτιάχνει πολλά πράγματα, αλλά όχι ένα τόσο συγκεκριμένο, τέλειο μνημείο.___Και η ερώτηση είναι που είναι όλα τα πέτρινα κομμάτια; Αν η Φύση το είχε κομματιάσει... που είναι όλες αυτές οι πέτρες; Υπάρχουν επίσης δρόμοι και έχει βρεθεί επίσης και ένα στάδιο σαν το Ρωμαϊκό Κολοσσαίο με πέτρινες σειρές καθισμάτων και πέτρινες καρέκλες. Η φύση είναι σπουδαία, δημιουργεί πολλά, πολλά σπουδαία πράγματα, αλλά όχι τόσο τέλειες κατασκευές. ___Εδώ έχουμε μια τεράστια πέτρινη χελώνα και μπορείτε να δείτε πόσο μικρός φαίνεται ο δύτης μπροστά σ' αυτό το πελώριο μνημείο. [κάτω αριστερά]  
Εδώ υπάρχει ένας δρόμος με σκάλες που ανεβαίνουν.


  

Εδώ πάλι μια πολύ κοντινή φωτογραφία απλά για να αναγνωρίσετε το μέγεθος αυτού του τεράστιου μνημείου.

Αρχαίοι Παγκόσμιοι Χάρτες


  Εδώ μπορείτε να δείτε μερικούς παγκόσμιους χάρτες. Στο πάνω μέρος, στη δεξιά πλευρά [μεγεθυμένος, αριστερά] μπορείτε να δείτε τον χάρτη Πίρι Ρέις του οποίου γινόταν χρήση πολύ πιο πριν την άφιξη του Κολόμβου στην Αμερική και μπορείτε να δείτε πόσο τέλειος ήταν ήδη αυτός ο χάρτης στις αρχές του 16ου αιώνα, δείχνοντας μέρη της Ευρώπης, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, ένα μέρος της Δυτικής Αφρικής και επίσης ένα μέρος της Νότιας Αμερικής. Δεν γνωρίζουμε μέχρι σήμερα [ακόμη και τώρα] ποιος μπόρεσε να φτιάξει ένα τέτοιο τέλειο χάρτη ήδη πριν από πολλούς αιώνες.__Στον υπόλοιπο χάρτη του Πίρι Ρέις, που δεν φαίνεται σ' αυτή τη φωτογραφία, μπορείτε επίσης να δείτε την Ανταρκτική χωρίς τους πάγους. Το 1956 ερευνητές ανακάλυψαν ότι η Γη στην Ανταρκτική κάτω από τους πάγους είναι ακριβώς όπως τη δείχνει ο χάρτης του Πίρι Ρέις, δηλαδή ο χάρτης του Πίρι Ρέις θα μπορούσε να είναι σε ηλικία τουλάχιστο παλαιότερος από 10 - 12.000 χιλιάδες ετών. Αλλά η επόμενη ερώτηση θα μπορούσε να είναι: Ποιος μπόρεσε να φτιάξει ένα τόσο υπέροχο παγκόσμιο χάρτη;


 
Στην αριστερή πλευρά, στο πάνω μέρος, βλέπετε την Ατλαντίδα [μεγεθυμένη, αριστερά] φτιαγμένος από τον Αθανάσιους Κίρτσερ και ο χάρτης είναι ανάποδα. Τον έφτιαξε ανάποδα και μπορείτε να δείτε την ήπειρο ανάμεσα στην Ευρώπη, την Αφρική και επίσης την Αμερική. Αυτός ο πέτρινος παγκόσμιος χάρτης βρέθηκε το 1984 ενώ έσκαβαν για χρυσό στο Εκουαδόρ σε ένα υπόγειο σύστημα από τούνελ μαζί με άλλα 350 τεχνουργήματα τα οποία στην αλήθεια δεν ταιριάζουν με καμία γνωστή και υπάρχουσα κουλτούρα της Νοτίου Αμερικής πριν από τον Κολόμβο.
  


Σ' αυτόν τον πέτρινο χάρτη [αριστερά] υπάρχει μια φυσική γραμμή από χαλαζία, μια άσπρη. Αυτή είναι η μπροστινή πλευρά του πέτρινου παγκόσμιου χάρτη και μπορείτε να δείτε κατά προσέγγιση στην Εγγύς Ανατολή, κοντά στη Σαουδική Αραβία. Μπορείτε να δείτε ένα ψηφιδωτό σαν ένα μάτι και από αυτό το μάτι στα δεξιά και στα αριστερά υπάρχει μία φυσική γραμμή χαλαζία στη δεξιά πλευρά πάνω από την Ινδία, Ταϋλάνδη. Και υπάρχει επίσης ένα νησί μεγάλου μάκρους στα δεξιά για το οποίο κατά την έρευνα του Καθηγητή Κιμούρα τον έκανε να δηλώσει ότι από το πιο νότιο [το νοτιότερο] Ιαπωνικό νησί μέχρι πολύ κάτω μετά την Ταιβάν, κάποτε υπήρξε μια τεράστια ήπειρος... αλλά τότε αυτό σημαίνει ότι αυτός ο χάρτης μπορεί να είναι παλαιότερος από τουλάχιστο 10- μέχρι- 12.000 ετών
 


Εδώ είναι η πίσω πλευρά και μπορείτε να δείτε από τη δεξιά πλευρά την γραμμή του χαλαζία που περνάει από τον Ατλαντικό μία ήπειρο, την Ατλαντίδα, η οποία δεν υπάρχει άλλο πια στις μέρες μας. Μετά η άσπρη γραμμή διασχίζει ένα μέρος της Νοτίου Αμερικής.
  


Εδώ μπορείτε να δείτε από πιο κοντά και μπορείτε να διακρίνετε τον κόλπο του Γκουαρακουίλ ένα ψηφιδωτό που πάει προς το βορρά και ένα στρόγγυλο ψηφιδωτό που δείχνει ακριβώς την περιοχή όπου βρέθηκαν αυτά τα τεχνουργήματα. Και εκεί επίσης υπάρχει η καλύτερη ποιότητα νερού που υπάρχει σε όλο το πλανήτη.Εκουαδόρ


 


Το άλλο πολύ ενδιαφέρον τεχνούργημα που βρέθηκε στην ίδια περιοχή στο Εκουαδόρ είναι η αποκαλούμενη Πυραμίδα με το Μάτι. Το μάτι είναι ένα ψηφιδωτό. Η πέτρα είναι γκρίζα και υπάρχουν δεκατρία σκαλοπάτια. Μοιάζει ακριβώς σαν τη πυραμίδα με το λαμπερό μάτι στο Αμερικανικό ένα δολάριο.
  


Αν βάλεις αυτή τη πυραμίδα κάτω από μαύρο φώς, το μάτι λάμπει και μοιάζει στ' αλήθεια σαν μάτι, αλλά όχι σαν ανθρώπινο μάτι. Εδώ έχουμε ένα κοντινό πλάνο του ματιού και μπορείτε να διακρίνετε τα χρώματα του ψηφιδωτού.


 
Στο κάτω μέρος της πυραμίδας, υπάρχει ένα ψηφιδωτό από μικρά κομμάτια χρυσού που δείχνουν τον αστερισμό του Ωρίωνα, και κάποια άγνωστη γραφή.

Η μετάφραση του Καθηγητή Καρλ Σίλντμαν, ο οποίος ήταν ο Πρόεδρος του Γερμανικού Γλωσσολογικού Συλλόγου και γνώριζε τέλεια περισσότερες από 40 γλώσσες... κατάφερε να μεταφράσει αυτή τη επιγραφή. Την ονόμασε Προ-Σανσκριτική επειδή ήταν παλαιότερη από κάθε άλλη γραφή. Η μετάφραση αυτών των τεσσάρων λέξεων που βλέπετε εκεί, η μετάφραση του ήταν: " Έρχεται ο Υιός του Δημιουργού".


  
Έχουμε βρει την ίδια γραφή σε πέτρες με μερικές χώρες όπως το Εκουαδόρ, την Κολομβία, στο Ιλλινόις (ΗΠΑ)· στο Γκλοζέλ στη Γαλλία· στη Μάλτα στη Μεσόγειο· στο Τουρκμενιστάν, στην Αυστραλία και στην Νότια Καλαβρία της Ιταλίας μόλις πριν λίγα χρόνια. Πάντα είναι πέτρες και κεραμικά - τερακότα - με την ίδια γραφή.  Αυτό σημαίνει ότι αυτή η γραφή υπήρξε κάποτε σε όλο τον πλανήτη και ότι θα πρέπει να υπήρξε ένας παγκόσμιος πολιτισμός αρχαιότερος από τον Σανσκριτικό, αρχαιότερος κατά 6.000 χρόνια. Ο Καθηγητής Σίλντμαν μου είπε επίσης ότι αυτή η γραφή έχει μια ομοιότητα με την Ινδουιστική γραφή και αυτή των Νησιών του Πάσχα. Και όπως είπε, αυτή είναι αρχαιότερη από την Σανσκριτική. Έτσι ονόμασε αυτή τη γραφή Προ-Σανσκριτική. Σ' αυτή τη πέτρα μπορείτε να δείτε στη κορυφή τα δύο μάτια και μετά μπορείτε να δείτε το δεξί χέρι να κρατάει τη πυραμίδα και το αριστερό μπαίνει στη κορυφή της πυραμίδας. Αυτό δείχνει πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την Πυραμίδα με το Μάτι.
  


Σ' αυτή τη πέτρα μπορείτε να δείτε μια λιθογραφία: καθισμένος, ένας άνθρωπος σε μια πέτρα κρατώντας τη πυραμίδα ακριβώς όπως με το τρόπο που έδειχνε στο προηγούμενο τεχνούργημα. Από τα μάτια του βγαίνουν ακτίνες προς τα έξω και στη δεξιά πλευρά βλέπετε δύο άτομα που υποκλίνονται. Στο κεφάλι του έχει κάτι σαν μικρό κράνος και από το κράνος αυτό βγαίνει κάτι σαν κεραία που στοχεύει σε σε ένα παράξενο αντικείμενο πάνω από αυτόν.  Και εδώ έχετε τη φωτογραφία του κράνους που ανακαλύφθηκε. Δεν μπορούσαμε ακόμη να κάνουμε μια έρευνα στο μέταλλο ή να ελέγξουμε τι είδους μέταλλο χρησιμοποιήθηκε, αλλά μπορείτε να δείτε στο κέντρο του κράνους ότι λείπει κάτι και αυτό θα μπορούσε να είναι αυτού του είδους η κεραία που φαινόταν στο προηγούμενο τεχνούργημα.


  
Εδώ είναι η πίσω πλευρά και μπορείτε να δείτε από τη δεξιά πλευρά την γραμμή του χαλαζία που περνάει από τον Ατλαντικό μία ήπειρο, την Ατλαντίδα, η οποία δεν υπάρχει άλλο πια στις μέρες μας. Μετά η άσπρη γραμμή διασχίζει ένα μέρος της Νοτίου Αμερικής.


Άλλο ένα παράξενο εύρημα από το ίδιο μέρος είναι ένα μεγάλο κύπελλο από νεφρίτη και δώδεκα μικρά κύπελλα από νεφρίτη. Όλα τα δώδεκα κύπελλα είναι φτιαγμένα από ανθρώπινο χέρι και όλα είναι διαφορετικά το ένα από το άλλο στο μέγεθος, αν τα γεμίσεις μέχρι το χείλος με νερό και αδειάσεις τα δώδεκα κύπελλα μέσα στο μεγάλο κύπελλο, το μεγάλο κύπελλο γεμίζει μέχρι το χείλος ακριβώς___Το επόμενο παράξενο που μπορείτε να παρατηρήσετε είναι ότι τα μικρά κύπελλα κάτι που μοιάζουν με αριθμούς των Μάγια, αλλά αν τα συγκρίνετε με τους αριθμούς των Μάγια θα βρείτε ότι έχουν κάποιες μικρές διαφορές.


 
Και στο μεγάλο κύπελλο μπορείτε να δείτε ένα τέλειο ψηφιδωτό του αστερισμού που είναι γνωστός σαν τον Αστερισμό του Ωρίωνα και άλλα αστέρια. Και μέσα στο κύπελλο υπάρχει πάρα πολύς μαγνητισμός και έξω από το κύπελλο σχεδόν τίποτα. Επαγγελματίες γεωλόγοι λένε ότι αυτό είναι αδύνατο επειδή αν μια πέτρα έχει μεταλικά σωματίδια μέσα της, θα πρέπει να έχει μαγνητισμό και στις δύο πλευρές.
  


Εδώ μπορείτε να δείτε ένα κοντινό πλάνο από το μεγάλο κύπελλο και μπορείτε να δείτε ένα τέλειο ψηφιδωτό από αστερισμούς που λάμπουν αν τα βάλεις κάτω από μαύρο φως. Εδώ έχουμε μερικά μικρά κύπελλα και μπορείτε να κατανοήσετε πιο καθαρά το είδος των αριθμών του ψηφιδωτού επάνω σε κάποιο παράξενο υλικό που επίσης λάμπει κάτω από το μαύρο φως.
  


Αυτή ήταν κάποτε μια σκληρά φτιαγμένη καφέ πέτρα, το αν αλλάξεις το χρώμα του κέντρου σε μαύρο, είναι κάτι συνήθως δεν συμβαίνει στη φύση. Μπορείτε να δείτε... αν κοιτάξετε από κοντά μπορείτε να δείτε ένα πρόσωπο με κλειστά μάτια, με ένα στόμα, τη μύτη, μία μακριά γενειάδα και μακριά μαλλιά. Στην αριστερή πλευρά, το πρόσωπο όπως και η πέτρα είναι σπασμένα.


  
Αυτή είναι η πίσω πλευρά από αυτή την πέτρα. Μπορείτε να δείτε μία σπείρα και ένα τρίγωνο. Το κέντρο του τριγώνου είναι πολύ μαγνητικό, και επίσης λάμπει κάτω από το μαύρο φως.
Εδώ έχουμε τη πίσω πλευρά μιας κόμπρας. Η κόμπρα ποτέ δεν υπήρξε στη Νότιο Αμερική, αλλά αυτή βρέθηκε στην ίδια περιοχή.  Σ' αυτή τη πλευρά του κεφαλιού της κόμπρας, [αριστερά] έχουμε 33 γραμμές κατά μήκος, δηλαδή το 33 ήταν ήδη ένας μυστικιστικός αριθμός από πολύ, πολύ παλιά. Και στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά έχουμε επτά σημεία σε ψηφιδωτό και ίσως αυτά να είναι τα τσάκρας [chakras]. Επίσης και αυτό το κεφάλι της κόμπρας λάμπει δυνατά αν το βάλεις κάτω από μαύρο φως. [δεξιά].  Ακόμη ένα αντικείμενο. Εδώ έχουμε ένα τέλεια δουλεμένο κεφάλι δελφινιού, και επίσης αυτό το τεχνούργημα λάμπει κάτω από μαύρο φως. Εδώ [αριστερά] έχουμε ένα είδος πέτρινου κράνους. Μπορείτε να βάλετε αυτό το γρανιτένιο κράνος στους ώμους σας ή μπορείτε να ξαπλώσετε το κεφάλι σας επάνω του. Και τα ψηφιδωτά σημεία που μπορείτε να δείτε σ' αυτό το κράνος, μερικοί ειδικοί μου είπαν ότι εκεί είναι ακριβώς τα σημεία βελονισμού στο ανθρώπινο κεφάλι. Εδώ [δεξιά] μπορείτε να δείτε πως μπορεί να το χρησιμοποιούσαν. Πριν μερικούς μήνες βρήκαν επίσης στην ίδια περιοχή ένα ατελείωτο πέτρινο κράνος [αριστερά]. Δηλαδή αυτό μας δείχνει ότι επίσης μερικά από αυτά τα τεχνουργήματα είχαν φτιαχτεί στο Εκουαδόρ, αλλά πριν από πολλά, πολλά χρόνια. Και επίσης το ψηφιδωτό σ' αυτό το αντικείμενο λάμπει κάτω από μαύρο φως πολύ δυνατά. [δεξιά].  Αυτό είναι ένα φανταστικό φίδι από νεφρίτη. Και εδώ επίσης τα ψηφιδωτά σημεία λάμπουν κάτω από το υπεριώδες φως
.

 


Εδώ [αριστερά] έχουμε ένα τεχνούργημα που είναι τέλεια λαξευμένο στη πίσω πλευρά του, έτσι ώστε αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αυτό το τεχνούργημα να το χρησιμοποιούσαν βάζοντας το μπροστά από το μέτωπο. Μπορείτε να δείτε τα δύο ψηφιδωτά μάτια. Και από τη πίσω πλευρά [δεξιά] έχουμε το αποκαλούμενο τρίτο μάτι. Ίσως αυτό το τεχνούργημα να το χρησιμοποιούσαν για κάποιες τελετές ή για διαλογισμό. 
Εδώ [αριστερά] έχουμε ένα πιάτο από νεφρίτη με ένα σπειροειδές ψηφιδωτό, που επίσης λάμπει δυνατά κάτω από το 
υπεριώδες φως .
 Ακόμη ένα [δεξιά]. Μπορείτε να δείτε επτά ψηφιδωτούς δακτύλιους στο πιάτο από νεφρίτη, που επίσης λάμπουν κάτω από το υπεριώδες φως . Ίσως θα μπορούσε να είναι μια αναπαράσταση των επτά τσάκρας.  
Εδώ έχουμε ένα από τα κεραμικά που βρέθηκαν εδώ. 

Είναι ένα σπουδαίο αριστούργημα και η ερώτηση είναι το πως μπορείς να φτιάξεις αυτό το τεχνούργημα από ένα κομμάτι κεραμικού; 
Εδώ έχουμε ακόμη μια πυραμιδοειδή πέτρα που βρέθηκε επίσης στο Εκουαδόρ. Στη κορυφή βλέπετε τη πυραμίδα με το μάτι και έχουμε, κάτω, διάφορες σπείρες και σύμβολα. Μερικά από αυτά μοιάζουν πολύ με τα πιάτα του Τσέρτσγουορντ Νάσκαλ, τα οποία ανακάλυψε στην Ινδία το 1880 και η μετάφραση μιλούσε σχετικά με τη βυθισμένη ήπειρο του Μου.


Αυτό είναι ένα μάρμαρο με ένα ακόμη σπειροειδές ψηφιδωτό, που επίσης λάμπει πολύ δυνατά κάτω από το μαύρο φως.


 
Ακόμη μια πέτρα [αριστερά] σε σχήμα πυραμίδας και έχει επάνω του ένα ψηφιδωτό ενός ματιού. Εδώ [δεξιά] μπορείτε να δείτε ξανά τη πυραμίδα με το μάτι και στη βάση βλέπετε τον αστερισμό του Ωρίωνα, τα τρία αστέρια του Ωρίωνα, τα οποία μπορούν να μας κατευθύνουν στις τρεις πυραμίδες στην Αίγυπτο.


 

Εδώ [αριστερά] έχουμε ένα κεραμικό άγαλμα. Μπορείτε να δείτε ότι ο τρόπος που κάθεται δεν είναι στ' αλήθεια προ-Κολομβιανός. Μοιάζει με το κάθισμα του Λωτού από την Ασία. Στη πάνω μέρος αυτού του αγάλματος έχουμε ένα καπέλο με μερικές αιχμές και μοιάζει να είναι όμοιο με πολλές αναπαραστάσεις του Βούδα. Κρατάει ένα φίδι στο στόμα του. Το φίδι είναι ένα πολύ, πολύ μυστικιστικό και αναπαρίσταται πολύ συχνά, έτσι αυτό σημαίνει ότι το άγαλμα δεν προέρχεται από οποιαδήποτε υπάρχουσα ή γνωστή προ-Κολομβιανή κουλτούρα. .

 Ακόμη και το [δεξιά] μπορείτε να δείτε πως κάθεται αυτό το άγαλμα. 
Μοιάζει περισσότερο ότι προέρχεται από την Ασία.
 Και στο κέντρο μπορείτε να δείτε τη κεφαλή ενός βάτραχου. Και ο βάτραχος επίσης είναι ένα μυστικιστικό ζώο στη παλιά Νότιο Αμερικανική προ-Κολομβιανή κουλτούρα, όπως και στην Αφρική και επίσης στην Ασία.


  

Εδώ [αριστερά] ακόμη ένα κεραμικό άγαλμα που κρατάει ένα είδος πιάτου στο αριστερό του χέρι και δεν μοιάζει επίσης να ανήκει σε προ-Κολομβιανή κουλτούρα. Αυτό είναι ένα πολύ παράξενο τεχνούργημα [δεξιά] που κρατάει μια ράβδο με ένα φίδι. Έχουμε πάλι το φίδι εδώ, και η ερώτηση είναι που και ποιος έφτιαξε αυτό το άγαλμα;
Βολιβία

  Αυτή είναι μία φωτογραφία του Αλτιπλάνο στη Βολιβία.
 Αρχαιολόγοι και ερευνητές ανακάλυψαν ότι πριν από τουλάχιστο 4.000 χρόνια συνέβηκε κάποια μεγάλη πρόσκρουση στην Αργεντινή και ο αντίκτυπος της κατέστρεψε πολλά πέτρινα σπίτια στο Αλτιπλάνο της Βολιβίας.
 Εδώ έχουμε μια εικόνα του Πούμα Πούνκου, μιας παράξενης περιοχής κοντά στο Τιαχουανάκο της Βολιβίας, και μπορείτε να δείτε τόνους από πέτρινες πλάκες οι οποίες είχαν επεξεργαστεί πολύ καλά, να βρίσκονται κατεστραμμένες. Ίσως αυτή να ήταν η αντίδραση της μεγάλης σύγκρουσης στην Αργεντινή.  
Εδώ [αριστερά] είναι ο φίλος μου Τζιακάρλο Μπονφάντι, ένας Ιταλός ερευνητής, στο κέντρο της αποκαλούμενης Πύλης του Ήλιου στο Τιαχουανάκο στη Βολιβία. Μερικοί ερευνητές έχουν γράψει ότι οι φιγούρες στο πάνω μέρος αυτής της πλευράς της Πύλης του Ήλιου [δεξιά] αναπαριστούν το ημερολόγιο της Αφροδίτης.  
Εδώ έχουμε μία από τις μεγάλες πέτρινες πλάκες από το Πούμα Πούνκου και μπορείτε να δείτε πόσο τέλεια ήταν η επεξεργασία της πέτρας. Η ερώτηση είναι, θα μπορούσες να κάνεις μία τόσο τέλεια επεξεργασία στη πέτρα με απλά εργαλεία;
  Κοντά σ' αυτήν τη περιοχή βρήκαν σκελετούς που είχαν 2.6 μέτρα ύψος. Η εικόνα στο πάνω μέρος [αριστερά] σας δείχνει το κρανίο που άνηκε σ' έναν από αυτούς τους σκελετούς και μοιάζει σαν να είναι παραμορφωμένο. Αλλά αναμφισβήτητα αυτά τα κρανία δεν είναι παραμορφωμένα, αλλά έχουν μια φυσική μορφή σε σχήμα αυγού.
 


Σ' αυτήν την φωτογραφία [πάνω δεξιά] βλέπετε πόσο δυνατό ήταν το σαγόνι αυτών των κρανίων. Αυτή είναι η πρόσοψη. [κάτω δεξιά]


Και η πιο ενδιαφέρουσα φωτογραφία είναι αυτή εδώ γιατί μπορείτε να δείτε στο πάνω μέρος του κρανίου ότι δεν υπάρχουν οι τρεις πλάκες που έχουμε εμείς σαν Χόμο-σάπιενς. Αυτό μας δείχνει ότι αυτοί οι σκελετοί δεν ανήκαν σε Χόμο-σάπιενς. Αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι ένα έλεγχο του DNA και μια χρονολογική καταμέτρηση σ' αυτούς τους σκελετούς γιατί αναρωτιώμαστε πάρα πολύ τι είδους άνθρωποι υπήρξαν πριν από πάρα πολύ καιρό και πριν από πόσο καιρό.


 
Στις επόμενες εικόνες θα σας δείξω μερικά τεχνουργήματα που βρέθηκαν κοντά στους αληθινούς γίγαντες. Την πρώτη φορά που πήρα αυτή τη μάσκα [αριστερά] στα χέρια μου, προσπάθησα να κοιτάξω μέσα από τα δύο μάτια. Εκείνο το διάστημα δεν γνώριζα ότι ανήκαν σε σκελετούς 2.6 μέτρων, και αναρωτιόμουν γιατί έφτιαξαν μάσκες από τις οποίες μπορείς να κοιτάξεις μόνο από το ένα μάτι; Αλλά μετά όταν έμαθα ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν ύψος πάνω από 2.5 μέτρα, μπορούσα να φανταστώ ότι το κρανίο τους είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το δικό μας κρανίο και γι' αυτό το λόγο οι μάσκες αυτές ήταν για μας υπερβολικά μεγάλες.
 


Αυτή είναι ακόμη μία μάσκα από τη Βολιβία [δεξιά]. Ακόμη μία [κέντρο] υπέροχα λαξευμένη, με πολλές σπείρες και πολλά σύμβολα, τα οποία έχουμε επίσης βρει σε πολλές άλλες κουλτούρες
 


Αυτό είναι ένα πολύ βαρύ πέτρινο αγαλματίδιο και ξανά μπορείτε να δείτε εδώ στο πάνω μέρος τη κεφαλή ενός φιδιού που καταλήγει στη πίσω πλευρά του. Αυτή είναι η πίσω πλευρά. Μπορείτε να δείτε πάλι το φίδι, πράγμα που σημαίνει ότι το φίδι θα πρέπει να ήταν πολύ, πολύ σημαντικό ζώο στο παρελθόν της ιστορίας μας.
  


Εδώ μπορείτε να δείτε ένα πέτρινο φλάουτο. Το παράξενο πράγμα είναι ότι η δόνηση του ήχου αυτών των πέτρινων αναρωτιόμουν είναι ακριβώς ίδιες με τα κύματα του εγκεφάλου μας. Έτσι αυτό σημαίνει ότι αυτά τα φλάουτα τα χρησιμοποιούσαν για διαλογισμό ή για θεραπευτικούς σκοπούς. Και οι κάθε δύο από τις τρύπες είναι συνδεμένες τέλεια η μία με την άλλη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις τέλειες τρύπες σ' αυτή τη πάρα πολύ σκληρή πέτρα, αλλά πως ενώνεις, με απλά εργαλεία, τις δύο τρύπες στο κάτω μέρος; Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά ακόμη και στις μέρες μας
  


ΜΡ: Επειδή είναι φτιαγμένο σε σχήμα "U" και καμπυλώνει γύρω από τη πέτρα; KΝ: Ακριβώς, και με απλά εργαλεία σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις τέτοια δουλειά· και οι τρύπες είναι [φτιαγμένες] με μεγάλη ακρίβεια.
  


Αυτό [αριστερά] είναι σε σχήμα βάρκας και έχει τρεις τρύπες για φλάουτο στο τέλος. Εδώ [δεξιά] μπορείτε να δείτε πόσο τέλεια είναι φτιαγμένες.  Αυτό είναι ένα ακόμη φλάουτο, πολύ μικρό. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο με πολύ απαλό φύσημα και ο ήχος του είναι σαν το ήχο των δελφινιών.


  
Αυτό είναι ένα τεχνούργημα για το οποίο δεν έχω ιδέα για ποιο σκοπό το χρησιμοποιούσαν.ΚολομβίαΤώρα είμαστε στην Κολομβία. Στις επόμενες φωτογραφίες, θα σας δείξω μερικά πολύ παράξενα τεχνουργήματα από την Κολομβία στη Νότιο Αμερική.Ο πιο διάσημος βιομηχανικός σχεδιαστής και αρχιτέκτονας στην Κολομβία, ο Καθηγητής Τζέιμε Γκουτιερέζ, είναι συλλέκτης παράξενων τεχνουργημάτων από τη χώρα του που είναι φτιαγμένα εδώ και αιώνες.Το πιο σημαντικό του κομμάτι είναι ο ονομαζόμενος Γενετικός Δίσκος. Εδώ μπορείτε να ένα δίσκο φτιαγμένο από λυδία λίθο, μια πάρα πολύ σκληρή πέτρα. Έχει περίπου την ίδια σκληρότητα με τον γρανίτη, αλλά η δομή της λυδίας λίθου είναι σαν φύλλα [επιστρώσεις φύλλων], έτσι θα ήταν σχεδόν αδύνατο να φτιάξεις τον ίδιο δίσκο στις μέρες μας από το ίδιο υλικό.Η διάμετρος αυτού του δίσκου - το ονομάζουμε Γενετικό Δίσκο - είναι περίπου 27 εκατοστά. Επάνω σ' αυτό το δίσκο απεικονίζονται θέματα που συνήθως μπορείτε να δείτε μόνο με ένα μικροσκόπιο.  Για παράδειγμα, στην αριστερή πλευρά περίπου στις 11 η ώρα μπορείτε να δείτε ένα αυγό, ανθρώπινο αυγό χωρίς και ένα άλλο με σπερματοζωάρια. Στη δεξιά πλευρά στις 1 η ώρα περίπου μπορείτε να δείτε μερικά σπερματοζωάρια. Και μετά έχουμε πολλές πολύ παράξενες απεικονίσεις τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω.  Αλλά εδώ, στην αριστερή πλευρά, έχουμε μία φωτογραφία από μικροσκόπιο του εσωτερικού [τη μήτρα] μιας κυρίας και τραβήχτηκε από ένα Σουηδό φωτογράφο και μπορείτε να δείτε ότι το αυγό χωρίς και με σπερματοζωάριο μοιάζει ακριβώς με την απεικόνιση στον Γενετικό Δίσκο.
  


Στην πίσω πλευρά έχουμε, στο πάνω μέρος, διάφορες απεικονίσεις του εμβρύου σε διαφορετικά μεγέθη, διαφορετικές χρονικές στιγμές, καταλήγοντας σε... κάτι που μοιάζει με μικρό παιδί. Βλέπετε επίσης, στο κάτω μέρος περίπου στις 6 η ώρα, το αρσενικό και το θηλυκό. Και επίσης στη δεξιά πλευρά γύρω στις 9 η ώρα μπορείτε να δείτε την απεικόνιση ενός άνδρα, μιας γυναίκας και ενός παιδιού. Αλλά το παράξενο πράγμα είναι το πως απεικονίζουν αυτά τα ανθρωποειδή κεφάλια.  

Για παράδειγμα, στην αριστερή πλευρά περίπου στις 11 η ώρα μπορείτε να δείτε ένα αυγό, ανθρώπινο αυγό χωρίς και ένα άλλο με σπερματοζωάρια. Στη δεξιά πλευρά στις 1 η ώρα περίπου μπορείτε να δείτε μερικά σπερματοζωάρια. Και μετά έχουμε πολλές πολύ παράξενες απεικονίσεις τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω.


  Εδώ μπορείτε να δείτε ένα μαχαίρι φτιαγμένο από το ίδιο υλικό, τη λυδία λίθο. Στο πάνω μέρος του μαχαιριού στη λαβή, υπάρχει η κεφαλή μιας μητέρας, πιο κάτω υπάρχει η κεφαλή ενός παιδιού και ο ομφάλιος λώρος είναι τυλιγμένος γύρω από το λαιμό του παιδιού. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι το μαχαίρι θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για να κόψει τον ομφάλιο λώρο, σώζοντας τη ζωή του παιδιού.

 Αυτή είναι μια κοντινή: η μητέρα, το παιδί και ο ομφάλιος λώρος 

Αυτό είναι ένα εργαλείο. Μπορεί να το χρησιμοποιούσαν για να βοηθούν το βρέφος να βγει έξω, αφήνοντας τη μητέρα, όταν θα παρουσιαζόταν κάποιες επιπλοκές. Και αυτό είναι φτιαγμένο από το ίδιο υλικό, τη λυδία λίθο. Εδώ έχουμε [στο κέντρο] τη μήτρα και το κεφάλι του παιδιού που βγαίνει έξω. Στη πίσω πλευρά [δεξιά], μπορείτε να βάλετε μέσα τον αντίχειρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το εργαλείο με τα δάχτυλα - δηλαδή δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύναμη. Έτσι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι πιο ασφαλές να βοηθήσεις το βρέφος να αφήσει τη μητέρα παρά τα δικά μας εργαλεία που χρησιμοποιούμε στις μέρες μας επειδή μερικές φορές τα μοντέρνα εργαλεία, ενώ χρησιμοποιούνται, μπορεί να κάνουν ζημιά στο κεφάλι του βρέφους. 

Αυτό νομίζουμε ότι είναι ένα ιατρικό εργαλείο [αριστερά]. Είναι φτιαγμένο επίσης από τη λυδία λίθο, και έχει τέλεια μορφή. Ακόμη ένα και αυτά είναι κάποια άλλα [στο κέντρο]. Είναι πιο μικρά απ' ότι φαίνονται στη φωτογραφία. Όταν ελέγξαμε το υλικό στη Βιέννη, ο μεγαλύτερος ειδικός παγκόσμια έλεγξε αυτά τα κομμάτια. Πρώτα απ' όλα το υλικό: όλα τους είναι φτιαγμένα από τη λυδία λίθο.

Και το ίδιο το σχήμα, το έλεγξε και τελικά είπε: Δεν μπορώ να σας πω το πως φτιάχτηκαν ή ποιος τα έφτιαξε. Μπορώ να σας πω με σιγουριά... από το ίδιο υλικό στις μέρες μας, δεν μπορούμε να φτιάξουμε αυτά τα όργανα.
Έτσι, το πόσο παλιά είναι, δεν το γνωρίζουμε. Επειδή βρέθηκαν στην Κολομβία και δεν ταιριάζουν σε κάποια υπάρχουσα προ-Κολομβιανή κουλτούρα, πρέπει να λάβουμε υπ' όψη ότι αυτά τα τεχνουργήματα είναι τουλάχιστο παλαιότερα από 6.000 χρόνια, αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι είδους τεχνολογία χρησιμοποίησαν για να μπορούν να φτιάξουν τέτοια όργανα και τέτοια εργαλεία από τη λυδία λίθο. Μπορείτε να δείτε, κάθε κομμάτι ταιριάζει ακριβώς σε κάθε μέρος του χεριού, χωρίς να έχει σημασία το μέγεθος του. Κάθε όργανο, κάθε εργαλείο, ταιριάζει ακριβώς σε κάθε χέρι που χρησιμοποιούσε αυτά τα όργανα.


   


Αυτό, αστειευόμενος το ονομάζω Η Καρέκλα του Οδοντίατρου... τέλεια φτιαγμένο, αλλά ξανά το ίδιο υλικό: λυδία λίθος. Και η παράξενη ερώτηση είναι γιατί, αν μπόρεσαν να φτιάξουν τόσο τέλεια αγάλματα από τόσο δύσκολο υλικό, γιατί έδειχναν πάντα το ανθρώπινο πρόσωπο με μεγάλα στρόγγυλα μάτια και μικρή μύτη και μεγάλο στόμα; Δεν υπάρχει στ' αλήθεια μία πιθανή εξήγηση.


 


Αυτό το πρόσωπο [αριστερά] μοιάζει λίγο σαν τα μοάι, τα μεγάλα πέτρινα αγάλματα από το Νησί του Πάσχα. Εδώ [δεξιά] βλέπουμε ένα κοντινό πλάνο.

  Αυτό είναι ένα κομμάτι πάλι από την Κολομβία, από λυδία λίθο. Στην μπροστινή πλευρά μπορείτε να δείτε μια μητέρα να κρατάει ένα μωρό και στην πίσω πλευρά βλέπετε έναν άντρα οπλισμένο, πολύ πιθανό για κυνήγι.


 


Αυτό το πέτρινο αγαλματίδιο βρέθηκε στην Κολομβία. Μοιάζει ακριβώς σαν τα αγάλματα Μοάι στο Νησί του Πάσχα, αλλά το μέγεθος του είναι μόλις 30 εκατοστά.
  


Αυτή είναι μια μητέρα που κρατάει ένα παιδί, με πολυ παράξενο πρόσωπο και είναι φτιαγμένο από κάποιο είδος νεφρίτη.


  


Αυτό είναι ακόμη ένα αριστούργημα τεχνικής πάνω σε πέτρα. Έχει και στις δύο πλευρές την απεικόνιση ενός πουλιού, αλλά αν το κοιτάξετε από την μπροστινή πλευρά [αριστερά] μπορείτε να δείτε ότι τα δύο πουλιά δημιουργούν ένα πρόσωπο. Και στην αριστερή πλευρά [δεξιά], ανάμεσα στο κεφάλι του πουλιού και τα φτερά του, βλέπετε πάλι αυτό το άγνωστο είδος γραφής που βρήκαμε σε πέτρες σ' όλο τον κόσμο.  

Αυτή είναι ακόμη μια πέτρα από τη Κολομβία που απεικονίζει ένα αρμαδίλο. Στο πάνω μέρος του αρμαδίλου μπορείτε να δείτε ένα παράξενο πρόσωπο με μακριά αυτιά και δύο κέρατα στη κορυφή.


 


Σ' αυτό το τεχνούργημα μπορείτε να δείτε ένα χαμογελαστό πρόσωπο στο πάνω μέρος. Υπάρχουν δύο τρίγωνα σ' αυτή τη πλευρά [αριστερά] και στην άλλη πλευρά, στη δεξιά πλευρά, [δεξιά] υπάρχει ένα πρόσωπο. Ξανά το πρόσωπο του ζώου στη δεξιά πλευρά και μερικά άγνωστα σύμβολα.

  Και στο κάτω μέρος αυτού του αντικειμένου μπορείτε να δείτε ένα ζώο... μοιάζει σαν ένα κροκόδειλο.

Γουινέα, Δυτική Αφρική
Τώρα πηγαίνουμε στη Γουινέα, στη Δυτική Αφρική, πολύ κοντά στα σύνορα με το Μαλί.Βρήκαν σ' ένα τεράστιο βουνό από γρανίτη, το μισό πορτραίτο μιας γυναίκας φτιαγμένο επάνω στη πέτρα του γρανίτη. Το μέγεθος αυτού του αγάλματος από το κεφάλι μέχρι τη μέση του κορμού είναι ακριβώς 150 μέτρα. Έτσι εδώ έχουμε μια πραγματικά μεγάλη ερώτηση: Ποιος μπόρεσε να φτιάξει ένα τέτοιο τεράστιο μισό πορτραίτο σ' ένα βουνό περίπου πριν από 10 με 12.000 χρόνια;
  


Ο Ιταλός γεωλόγος, Καθηγητής Πιτόνι, βρέθηκε στο σημείο. Αυτός τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες.


 Έλεγξε τη γη στη βάση του βουνού και οι υπολογισμοί του ήταν ότι αυτό το πέτρινο μνημείο πρέπει να φτιάχτηκε πριν από τουλάχιστο 10 με 12.000 χρόνια.

 Αλλά τότε έχουμε τη μεγάλη ερώτηση: Ποιος μπόρεσε να φτιάξει ένα τόσο τεράστιο πέτρινο μνημείο; 
Ακόμη και στις μέρες μας θα ήταν σχεδόν αδύνατο, ή θα κόστιζε τόσο πολύ που δεν θα ήταν εύκολο να πραγματοποιηθεί. 
Και να κοιτάξετε στο κοντινό πλάνο του προσώπου, μερικοί ειδικοί μου είπαν ότι αυτό το πρόσωπο δεν ανήκει σίγουρα σε Ευρωπαίο, αλλά επίσης φυσικά ούτε και σε Μαύρο-Αφρικανό.
Θα πρέπει να είναι είτε από κάποια Νοτιοαμερικανική ή Ασιατική κουλτούρα. 
Αλλά πάλι, βρισκόμαστε στο χρονικό σημείο του πριν από 10 με 12.000 χρόνια. Μπορεί να ανήκει στον πολιτισμό, τον χαμένο πολιτισμό, από την Ατλαντίδα.


  

Κοντά σ' αυτή τη περιοχή στη Σιέρρα Λεόνε, ο Καθηγητής Πιτόνι ήταν υπεύθυνος για μια ανασκαφή διαμαντιών.

 Και έτυχε να ακούσει, στη περιοχή αυτή για ένα θρύλο σχετικά με τον Αλλάχ που επειδή ήταν θυμωμένος με μερικούς αγγέλους και του μετέτρεψε σε πέτρες και τους πέταξε στη Γη. 
Έβαλε τον ουρανό... που επίσης μετέτρεψε σε πέτρα και τον πέταξε στη Γη. Και πήρε και τα αστέρια και τα πέταξε στη Γη. 
Ο θρύλος λέει ότι τον ουρανό, μπορείτε να τον δείτε σ΄αυτή τη πέτρα - τις ονομάζουνε Πέτρες του Ουρανού, πέτρες με χρώμα μπλε του ουρανού βρέθηκαν σ' αυτή τη περιοχή κάτω από το έδαφος.
 Κάναμε κάποιες έρευνες στη Βιέννη... και αυτή σιγουρα είναι μια τεχνητή πέτρα, δεν είναι μια φυσική πέτρα, και επίσης βρέθηκε και κάποιο άλλο υλικό. 
Αλλά το μόνο πράγμα για το οποίο δεν μπορούσαν να μας πληροφορήσουν είναι ποιο είδους υλικού χρησιμοποίησαν για να πετύχουν αυτό το πραγματικά μπλε χρώμα του ουρανού.  
Εδώ έχουμε ένα άνδρα καθισμένο σε ένα ελέφαντα, όπως υπάρχουν οι θρύλοι με γίγαντες από όλη την Αφρική. Ξέρετε πόσο μεγάλος είναι ένας ελέφαντας! Είναι μια υπέροχη εργασία σε πέτρα· είναι πολύ σκληρό και έχει μεγάλο βάρος.


  

υτά τα πέτρινα αγαλματίδια βρέθηκαν σε βάθος από 20 μέτρα μέχρι 50 μέτρα. Ο Καθηγητής Πιτόνι πάντα συλλέγει μια ποσότητα οργανικού υλικού από τη τοποθεσία που βρέθηκαν και η χρονολόγηση αυτών των πέτρινων τεχνουργημάτων μας έδειξε ότι φτιάχτηκαν πριν από 2.500 χρόνια μέχρι το παλαιότερο, πρίν από 17.000 χρόνια. Εδώ [κάτω δεξιά] έχουμε μια γρανιτένια πέτρα, την αποκαλούμενη Νομόλι, πολύ όμορφα λαξευμένη.
  Εδώ υπάρχουν επίσης μερικά τεχνουργήματα που απεικονίζουν μισούς ανθρώπους, ή ανθρώπους με το κεφάλι ερπετού που κρατάει ένα είδος βάζου στα χέρια του και μπορείτε να βάλετε κάτι μέσα στο βάζο. Και επίσης στο πάνω μέρος σε πολλά από τα Νομόλι υπάρχει μια τρύπα για να μπαίνει κάτι μέσα, και είναι πολύ πιθανό ότι τα χρησιμοποιούσαν για τελετές.
 Εδώ έχουμε κάποιο είδος ζώου... μοιάζει σαν δεινόσαυρος. Όταν ο Καθηγητής Πιτόνι βρήκε αυτό το άγαλμα, αυτό έβγαζε κάποιο ήχο, έτσι το άνοιξε και βρήκε μέσα μια μικρή μαύρη μπάλα.

 Μπορείτε να δείτε στο κάτω μέρος αυτού του αγάλματος [επάνω δεξιά] ότι αυτό ήταν φτιαγμένο από σίδερο
Όταν κάναμε την έρευνα σ' αυτό το τεχνούργημα και ειδικά σ' αυτή την μεταλλική μπάλα, το επόμενο πρωί ο Καθηγητής με φώναξε και μου είπε ότι κάποιος πρέπει να μου έκανε ένα κακόγουστο αστείο. 
Ρώτησα: Γιατί; 
Επειδή το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι αυτό το μεταλλικό αντικείμενο ήταν από χρωμιούχο ατσάλι και το χρωμιούχο ατσάλι βρέθηκε πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα στην Αυστρία. 

Αυτό σημαίνει ότι ήταν αδύνατο να υπάρχει μέσα σε ένα άγαλμα με ηλικία περίπου τα 17.000 χιλιάδες χρόνια!

Αλλά όταν φώναξα αμέσως τον Καθηγητή Πιτόνι γέλασε και είπε: Είμαι γεωλόγος. Αν ένα άγαλμα βγάζει ένα παράξενο ήχο, δεν το ανοίγω αμέσως αλλά του έβγαζα μερικές ακτίνες Χ.Μπορείτε να δείτε εδώ στη δεξιά φωτογραφία [επάνω] μία από τις ακτινογραφίες και μπορείτε να δείτε ότι μέσα στο κλειστό άγαλμα υπάρχει ήδη η στρόγγυλη μπάλα, η στρογγυλή μπάλα από χρωμιούχο ατσάλι υπήρχε ήδη εκεί.

Γίγαντες

Μερικοί από σας μπορεί να έχετε δει αρκετές εικόνες, φωτογραφίες, κάτι σχετικό με τους γίγαντες στο ίντερνετ, για γιγάντιους σκελετούς στην έρημο της Ινδίας, στη Κίνα και σε άλλα μέρη. Πολλές από αυτές τις φωτογραφίες ήταν φωτογραφίες διαγωνισμού για την παρουσίαση του Photoshop... τέλεια φτιαγμένες. Και εγώ ήμουνα πολύ εντυπωσιασμένος όταν έλαβα αυτές τις φωτογραφίες για πρώτη φορά...  


Αλλά αυτές οι φωτογραφίες που σας δείχνω τώρα, σίγουρα δεν προέρχονται από κανένα διαγωνισμό του Photoshop. Αυτές οι φωτογραφίες ανήκουν σε πραγματικά κρανία και σκελετούς. Αυτό το κρανίο βρέθηκε σε ένα υπόγειο σύστημα από τούνελ στην Κολομβία. Το κρανίο αυτό χρονολογήθηκε περίπου στα 11.000 χρόνια. Είναι μεγαλύτερο από ένα φυσιολογικό κρανίο και τα μπροστινά δόντια του σαγονιού είναι παραυταγμένα με ένα διαφορετικό τρόπο απ' ότι τα δικά μας δόντια. ΜΡ: Κάτι που μου κάνει εντύπωση εδώ είναι ότι αυτό είναι ένα δυνατό έντονο σαγόνι . Είναι μια πολύ προεξέχουσα γνάθος, ένα πηγούνι που προεξέχει πολύ.


 Έτσι ακόμη μια φορά, έχουμε μια πολύ παλιά φωτογραφία που τραβήχτηκε σε ένα μουσείο στη Λα Βαλέττα της Μάλτας. Δείχνει διάφορα μεγάλα κρανία και η εξήγηση είναι "παραμορφωμένα κρανία", αλλά έχουν μεγάλο όγκο που πάει προς τα πίσω. 


Αυτό είναι ένα από διάφορα πολύ παράξενα κρανία. 


Εκτίθενται σε ένα μικρό μουσείο στο Ίκα του Περού. Το Ίκα βρίσκεται κοντά στις γνωστές Γραμμές Νάζκα και το μουσείο ονομάζεται Μουσείο Μαρία Ράιχ, από την Γερμανίδα κυρία που ερευνούσε όλη της τη ζωή τις Γραμμές Νάζκα. Και σ' αυτό το μουσείο μπορείτε να δείτε τα πιο παράξενα κρανία που έχω δει ποτέ, όλα βρέθηκαν σ' αυτήν την περιοχή κοντά στις Γραμμές Νάζκα. Έτσι η ερώτηση που δημιουργείται είναι: Τι είδους άνθρωποι ζούσαν εκεί και γιατί τα κρανία τους είχαν αυτό το σχήμα; 

Και ειδικά αυτό. Αρκετοί ιατροί και επιστήμονες μου δήλωσαν ότι αναμφισβήτητα δεν θα ήταν δυνατό να δημιουργήσεις τέτοιου είδους παραμόρφωση, επειδή διαμέσω της παραμόρφωσης δεν αποκτάς το διπλό υλικό κόκκαλου στο κρανίου. Και σ' αυτό το κρανίο, υπάρχουν ακόμη μικρά κομμάτια δέρματος και τρίχες, και νομίζω ότι δεν θα ήταν δύσκολο να γίνει μια χρονολόγηση και ειδικά μια ανάλυση του DNA, αυτού του κρανίου.


Στη φωτογραφία αυτή σας δείχνω μερικές θρυλικές μορφές σκελετών. Το 1964, στα νότια του Εκουαδόρ, στην επαρχία Λόχα, εκεί κατέρρευσε ένα μέρος μιας εξέδρας ενός βουνού και ο Πάτερ Κάρλος Βάκα, που εργαζόταν σαν ιερέας σε νοσοκομεία, τον κάλεσαν στο σημείο και ανακάλυψε τα σπασμένα κόκκαλα ενός γίγαντα.

ΜΡ: Πολύ ωραία! Λοιπόν Κλάους, σου ζήτησα αν μπορούσες να μας πας ένα ταξίδι και για την τελευταία σχεδόν ώρα, τόσο νομίζω ότι είναι, μας πήγες σ' ένα μαγευτικό ταξίδι, όχι μόνο κάνοντας τον γύρο του κόσμου αλλά και πίσω στο χρόνο πριν από πολύ καιρό έως και 17.000 χρόνια!Είναι μια πραγματική υπενθύμιση του πόσα λίγα γνωρίζουμε για το ποια είναι η πραγματική μας ιστορία. Αυτά είναι σημαντικά κομμάτια ενός σημαντικού πάζλ και κάνεις ένα σημαντικό έργο ανεβάζοντας την αντίληψη του κόσμου για αυτά τα πράγματα που δεν μας δείχνουν σε πολλά από τα μουσεία μας, τι υπάρχει που δεν διαβάζουμε στα βιβλία της ανθρωπολογίας και όλα αυτά που ακόμη αρνούνται να αναγνωρίσουν πολλοί από τους καθηγητές των πανεπιστημίων.Σ' ευχαριστώ πολύ για το ρόλο που έπαιξες ώστε να μας βοηθήσεις να ανυψώσουμε την κατανόηση μας για την ιστορία του πλανήτη Γη. Κλάους σ' ευχαριστώ.

**Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο και η μετάφραση του σας τα παρέχουν οι σκληρά εργαζόμενοι εθελοντές μέλη των Divine Cosmos/ Project Camelot/ Project Avalon/ Project Camelot Productions Transcription Team. Όλα τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα που θα βρείτε σε αυτές τις ιστοσελίδες είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του Transcription Team εδώ και αρκετά χρόνια. Είμαστε σαν τα μυρμήγκια: μπορεί να είμαστε κρυμμένοι, αλλά δημιουργούμε σωστά απομαγνητοφωνημένα κείμενα για την απόλαυση και τον συλλογισμό σας.**


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ http://erevnw.blogspot.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΙΩΔΕΣ ΦΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου