Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Οι Κρεμαστοί Κήποι δεν ήταν στη Βαβυλώνα.





























500 χλμ. βορειότερα από τη Βαβυλώνα, στη Νινευί, υποστηρίζει ότι ήταν οι Κρεμαστοί Κήποι η Δρ. Stephanie Dalley


Ετσι, τουλάχιστον, ισχυρίζεται η Δρ. Stephanie Dalley του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
    
Ένας άνδρας στέκεται κοντά στα ογκώδη τείχη της Νινευή.


























Οπως αναφέρει η εφημερίδα «The Independent» η καθηγήτρια κατέληξε σ' αυτό το συμπέρασμα ύστερα από εικοσαετή έρευνα, από την οποία προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν, λέει, ότι οι διάσημοι ανά τους αιώνες κήποι είχαν δημιουργηθεί στη Νινευί (περιοχή κοντά στη σημερινή Μοσούλη του Ιράκ) από τον μεγάλο ηγεμόνα των Ασσυρίων, τον Σεναχερίμπ. Οχι δηλαδή από τον βασιλιά Ναβουχοδονόσορα της Βαβυλώνας.

Η έρευνα αναμένεται να εκδοθεί εντός του μηνός και τότε θα δοθεί η δυνατότητα σε άλλους ιστορικούς να την κρίνουν. Προς το παρόν όμως, η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα σημεία?κλειδιά, που αποδεικνύουν τη θεωρία της: Ενα ανάγλυφο από το παλάτι του Σεναχερίμπ στη Νινευί, που ελάνθανε επί χρόνια.




   


Την άποψη ότι μετά την κατάληψη και τη λεηλασία της Βαβυλώνας από τους Ασσύριους το 689 π.Χ., η ασσυριακή πρωτεύουσα Νινευί μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η «Νέα Βαβυλώνα». Ετσι η μεταγενέστερη εικόνα για τους Κρεμαστούς Κήπους αφορά στην πραγματικότητα τη Νινευί.



 Η τοπογραφία φαίνεται ότι ενισχύει τη θεωρία της, καθώς η εντελώς επίπεδη ύπαιθρος γύρω από την πραγματική Βαβυλώνα δεν θα μπορούσε να δώσει επαρκή ποσότητα νερού για τη διατήρηση των Κήπων. 
Τέλος, η ίδια σημειώνει ότι και οι αρχικές περιγραφές για τους Κρεμαστούς Κήπους είχαν γίνει από ιστορικούς που είχαν επισκεφθεί πραγματικά την περιοχή της Νινευί. 
Σύμφωνα με τις περιγραφές, οι Κρεμαστοί Κήποι χτίστηκαν ως σχεδόν ημικυκλικό θέατρο σχεδιασμένο σε έναν πολυεπίπεδο, τεχνητό λόφο, περίπου 25 μέτρα ύψος.

Στη βάση του ήταν μια μεγάλη λεκάνη, που τροφοδοτούνταν με νερό από μικρά ρυάκια που έρρεαν στις πλευρές του. Τα δέντρα και τα λουλούδια φυτεύτηκαν σε μικρά τεχνητά πεδία που είχαν κατασκευαστεί στις κορυφές - στέγη- στοών με κίονες που ήταν στεγασμένες.

Ολόκληρος ο κήπος ήταν περίπου 120 μέτρα μήκος και υπολογίζεται ότι ποτιζόταν από τουλάχιστον 35.000 λίτρα νερού, που ερχόταν μέσω του συστήματος του υδραγωγείου και του καναλιού του από απόσταση έως 50 μίλια.
ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
http://chickgeek.org
http://www.archeolog-home.com
                                                                  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου